5 întrebări pe care ar trebui să le puneți înainte de un masaj

13.8.2021Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

Întâmpinați clientul, acesta se pregătește pentru masaj, se întinde pe masă iar dvs masați? Greșit. Un masaj bun începe înainte, de a se întinde clientul pe masa de masaj.

Cu care dintre clienți trebuie să vorbim înainte de terapie? Cu fiecare.

Programarea bună a masajului este elementul cheie al afacerii. Asigurați-vă că informați clienții noi că trebuie să discutați cu ei înainte de terapie și acordați-vă suficient timp pentru a face acest lucru. Și nu doar clienții noi, inclusiv clienții cunoscuți pot avea evenimente în viață, care le afectează starea fizică și psihică, astfel, schimbându-se și cerințele privind masajul și rezultatul acestuia.

Prin urmare, pregătiți-vă un scurt chestionar, care vă va ajuta să le oferiți clienților dvs un masaj pe măsură. Cum faceți asta? Am notat câteva idei pentru dvs.

Discuție cu clientul înainte de începerea terapiei

De ce un chestionar scris? Mie, îmi este suficient să am întrebările în cap.

Gândiți-vă la faptul, că unii dintre clienți sunt mai deschiși și mai vorbăreți, iar alții mai liniștiți și mai tăcuți. Întrebările pregătite într-o structură logică, vă vor ajuta să rămâneți la subiect pentru ambele tipuri de clienți și nu veți uita niciuna dintre informațiile importante.

Învățați nu doar să ascultați, ci și să percepeți clientul. Urmăriți limbajul corpului, vă poate spune multe, de exemplu, despre durerile, sau obiceiurile de mișcare ale clientului.

Pentru completarea chestionarului, rezervați un loc netulburat și discret. În acest fel, clientul va fi mai deschis și mai dispus să vă încredințeze problemele lui.

Cum să încep?

Simplu. Cu întrebarea universală: Ce zi ați avut astăzi? Cum vă simțiți? Chiar dacă este al zecelea client la rând în acea zi, întrebarea dvs. ar trebui să conțină în continuare același nivel ridicat de interes real. Abia atunci veți afla ce trebuie să știți.

Se întâmplă, ca maseur-ului să i se pară uneori, cumva dificil de efectuat masajul. Până în momentul în care clientul deja relaxat, mărturisește, cât de tare l-a supărat astăzi cineva la serviciu, sau acasă. Dacă clientul s-ar fi descărcat, eliberat de acea supărare, înainte de masaj, cursul masajului putea fi altfel.

Chiar și persoanele care lucrează fizic au adesea nevoie de un masaj

Așadar, ce întrebări ar trebui adresate clienților?

1. Ați mai fost vreodată la masaj? Cât de des mergeți la masaj?

Aflați experiența clientului cu masajul. Întâlnirea cu un client care a fost la masaj o singură dată în viață și a fost o experiență neplăcută pentru el, nu este o raritate, din păcate.

În funcție de răspuns, puteți concluziona, în ce măsură se îngrijește clientul de mușchii și corpul său, dacă merge la masaj mai degrabă pentru relaxare, sau pentru ameliorarea durerii.

2. Vă îngrijorează ceva în momentul actual? Aveți dureri? În ce măsură vă limitează durerile?

Suferă clientul de vreo durere? Este una acută, sau cronică? Ascuțită, sau constantă? Apare această durere la efectuarea unui anumit tip de activitate, se ameliorează după odihnă (somn), sau mișcare?

Folosiți-vă cunoștințele și ajutați clientul să se exprime cât mai exact posibil. Vă poate arăta în timpul căror mișcări se manifestă cel mai tare durerea.

Unele condiții pot fi doar inconfortabile, dar altele pot fi grave sau chiar amenințătoare. De exemplu, un șofer profesionist care are probleme în a-și întoarce gâtul corect într-o anumită parte, din cauza durerilor cervicale, poate să nu fie cel mai sigur participant la trafic.

3. Ce măsuri ați adoptat până acum pentru ameliorarea durerii?

Un maseur este adesea o etapă intermediară între tratamentul la domiciliu și un medic. Este important să aflați dacă clientul a luat deja ceva medicamentație și când. Pe lângă medicamente, pot fi și creme analgezice sau plasturi de la farmacie.

Întrebați clientul și de exerciții, aplicarea terapiei la cald, sau la rece, absolvirea altor terapii, dormitul pe o saltea/suprafață mai dură și așa mai departe.

4. Ce fel de ocupație aveți?

Ar trebui să vă intereseze în principal dacă clientul are o slujbă sedentară sau efectuează o muncă fizică. Cât timp stă jos, sau în picioare la locul de muncă, cât timp conduce, sau dacă petrece mult timp într-o anumită poziție (de exemplu, stomatologii), ce mișcări repetă.

Dacă clientul lucrează într-un birou întrebați-l, cum este împărțită încăperea, dacă este curent, sau aer condiționat, cum este poziționată ușa (dacă clientul nu se uită, sau întoarce în mod constant într-o anumită direcție).

Pe lângă masajul în sine îi puteți recomanda apoi anumite tipuri de exerciții, sau o vizită la kinetoterapeut.

Și maseur-ul ar trebui să îi poată recomanda clientului exercițiile adecvate

5. Aveți și alte probleme de sănătate?

Sănătatea și stilul de viață al clientului sunt esențiale nu doar pentru alegerea unui masaj adecvat, ci și pentru alte recomandări. Dacă ați reușit să treziți încrederea în client, acesta va ține cont cel puțin de sfaturile dvs.

Întrebați despre orice ar putea fi o contraindicație pentru masaj. Și adăugați întrebări despre regimul de hidratare, dietă, somn, odihnă și mișcare. Insistați mai degrabă pe mișcare decât pe sport. Mulți oameni se spetesc în grădină din primăvară până în toamnă, dar dacă îi întrebi dacă fac sport, răspunsul este logic, nu.

Este importantă și întrebarea cu privire la medicamentația clientului și dacă acesta suferă de anumite alergii.

Aveți ceva întrebări?

Înainte de a începe cu masajul, nu uitați să-i acordați clientului spațiu pentru propriile lui întrebări. Mai ales dacă este primul masaj, sau o nouă procedură, explicați-i clientului la ce se poate aștepta și încurajați-l să întrebe orice nu-i este clar.

Nu este niciodată dăunător să îi repetăm clientului cele 3 principii de bază de urmat după masaj: menținerea regimului de hidratare, să se ferească de curent, sau aer rece și odihnă – fără mișcări bruște, sau muncă fizică.

Aveți un sfat pentru alte întrebări care ar trebui adresate clientului înainte de masaj? Vom fi fericiți dacă scrieți despre ele în comentarii.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.