Ulei de sunătoare - rețetă

24.7.2008Fit și confortabilCitire la 3 minute
 
Ulei de sunătoare – rețetă

Sunătoarea

Această plantă de 25-60 cm înălțime cu flori mici galbene aurii poate fi găsită pe drumuri și la marginea pădurii. Înflorește de la sfârșitul lunii iunie până la sfârșitul lunii august. De asemenea, este numită popular sunătoare, deoarece se spune că este cea mai eficientă pe . Jana, când ar trebui să fie culeasă? Semnul său tipic de identificare este micul punct al frunzelor, care poate fi văzut atunci când ținem biletul la lumină. Momentul ideal pentru a fi culeasă este în plin soare, iar florile ar trebui să fie complet dezvoltate. Tăiem toate vârfurile plantelor, de aproximativ 15 cm lungime.

Rețetă - Ulei de sunătoare

Umpleți o sticlă de sticlă până la gât cu sunătoare și turnați-o peste ulei de măsline așa, astfel încât florile să fie complet scufundate. Așezați sticla închisă la soare și agitați-o în fiecare zi. în aproximativ 6 săptămâni se va produce un ulei roșu (cu cât este mai închis, cu atât este mai eficient), care are o putere mare de vindecare. Apoi strecuram florile si turnam uleiul într-o sticla închisa la culoare, pe care o închidem ermetic. O depozităm într-o cameră întunecată mai răcoroasă.

Uleiul de sunătoare cu toate acestea, poate fi cumpărat și gata făcut în magazine specializate sau de la un naturist. Acest ulei are multe utilizări. Este folosit în masajul Breuss pentru a hrăni discurile intervertebrale, pentru hematoame , insolație, sciatică și arsuri. Ingredientul activ hipericina susține respirația celulară, îmbunătățind astfel metabolismul.

Ceaiul de sunătoare

Se recomandă să-l consumați în mod regulat, cel puțin de trei săptămâni, pentru că doar așa se poate vedea efectul său general. Se folosește pentru toate afectiunile ficatului, vezicii biliare, ulcerului gastric, cantitati mari de acid gastric, afectiuni ale tractului urinar si împotriva inconteneței urinare la copii. Este foarte bun pentru nervi - calmează, are un efect pozitiv asupra psihicului, ajută la scăderea stărilor de depresie, a fricii, a anxietății, a nevrozei și a insomniei. Este potrivit și pentru bolile de inimă, în special pentru cele cronice, îmbunătățește circulația sângelui până la capilarele sanguine și este potrivit și pentru amestecuri pentru toate tulburările menstruale.

Un amestec de ceai pentru întărirea sistemului nervos:

  • Luați 5 părți sunătoare
  • Luați 5 parți trifoiște
  • Luați 5 parți lavandă
  • Luați 4 parți rozmarin
  • Luați 3 parți rută de grădină

Puneți două linguri din amestec în ½ l de apă clocotită și lasă-l la infuzat aproximativ 15 minute, acoperit. Se strecoară, se îndulcește puțin cu miere și se bea de trei ori pe zi.

ATENȚIE !

Utilizarea sunătoarei nu trebuie combinată cu tratamentul cu antidepresive! Folosirea sunătoarei, fie intern, fie extern, crește sensibilitatea la lumina. După aplicarea uleiului de sunătoare pe piele, ar trebui să ne protejăm de lumina soarelui, chiar și sub formă artificială (soare de munte). Pielea poate reacționa cu iritații (roșeață, mâncărime).

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.