Ventuze de masaj

Terapia cu ventuze este o metodă de vindecare tradițional Chineză veche de câteva mii de ani. Datorită efectelor sale extraordinare și rapide, terapia cu ventuze, este una foarte îndrăgită.

De ce fel de ventuze aveți nevoie?

Dacă nu vă puteți decide, vă vom sfătui cu drag. De ajutor vă pot fi și informațiile din articolul nostru, privind alegeerea corectă a ventuzelor pentru masaj.

Ventuzele din sticlă sunt clasicul terapiei cu ventuze. La noi găsiți ventuze cu pereți groși sau cu pereți subțiri, sub forma Ω, în diferite dimensiuni. În oferta noastră găsiți și ventuze de plastic, cu vacuum, cu pompiță, iar în timpul utilizării acestora nu aveți nevoie nici de alcool, nici de flacără. Acestea sunt potrivite pentru persoanele cărora le este frică de foc, sau din motive de siguranță, în timpul efectuării terapiei la copii. O combinație foarte practică sunt ventuzele de sticlă cu pompiță din cauciuc, pentru reglarea presiunii.

Ventuzele de silicon, sau cele de cauciuc sunt extraordinar de practice și ușor de manipulat. Sunt la îndemână oriunde, nu există pericolul de spargere a acestora, presiunea se creează simplu, strângând ventuza și aplicând-o pe piele. Sunt ușor de întreținut. Ventuzele de silicon, sunt o alegere excelentă și pentru efectuarea terapiei în confortul locuinței dvs. Ventuzele din cauciuc, sunt mai dure decât cele din silicon și puteți dezvolta o presiune mai mare cu ajutorul acestora, așadar, sunt potrivite de exemplu, în masajul sportivilor.

Ventuzele din silicon, de mărimea L le puteți utiliza pe mușchii mari, mai ales ai spatelui, coapselor și a fesierilor. Mărimea medie a ventuzelor de silicon M, este potrivită pentru mușchii mai mici, pentru clienții mai subțiri și pentru lucrul mai detaliat, de exemplu în zona omoplaților, sau a genunchilor. Ventuzele din silicon mărimea S, sunt ventuze pentru față, decolteu ți masaj fin, în jurul articulațiilor mici.
Ventuzele din plastic, silicon și cauciuc sunt practic de transportat și cu siguranță vor fi potrivite pentru maseurii mobili.

SFAT: Doriți să aflați mai multe despre meseria de maseur mobili?

Ventuzele pentru terapie, le găsiți în oferta noastră individual, pe bucăți, sau în seturi. La set, achiziționați ventuzele la un preț mai avantajos. Puteți alege seturi de ventuze din silicon în dimensiunea S, M, L, sau un mix de dimensiuni, de asemenea, puteți alege un set mare de ventuze din sticlă, cu toate accesoriile necesare.

Accesoriile pentru masajul cu ventuze, sunt un ajutor indispensabil în această terapie. Pensele curbe, de calitate medicinală, din oțel chirurgical, disponibile în două mărimi, tampoane solide din bumbac cu mărime ideală și alcoolul tehnic sunt echipamentul de bază al fiecărui terapeut, care oferă terapie cu ventuze și lucrează cu ventuze de sticlă.


Cum decurge terapia cu ventuze ?

Cel mai des, în practică, întâlnim această terapie aplicată pe mușchii spatelui, mai ales în zona omoplaților, a coloanei cervicale și lombare și în jurul articulațiilor (umăr, cot, genunchi). Începutul terapiei cu orice fel de ventuze, este asemănător,cu masajul clasic. Terapeutul va examina spatele dvs, atât vizual, cât și cu mâinile. Mai întâi, va evalua starea de suprafață a pielii, apoi va aplica ulei, sau emulsie de masaj și va evalua starea țesutului de sub piele. Ventuzele le va aplica așadar, nu doar în locurile pe care le simțiți dvs ca fiind cele mai dureroase, ci și în funcție de propria lui evaluare și apreciere.

Ventuzele din sticlă se încălzesc la flacără. Acest lucru creează presiune negativă, în momentul aplicării ventuzei pe piele, ceea ce provoacă cunoscuta ”tragere a pielii” către interiorul ventuzei. Terapeutul trebuie să fie îndemânatic și să lucreze rapid, pentru ca ventuza să nu apuce să se răcească.

Ventuzele se încălzesc prin intermediul unui tampon aprins, care a fost în prealabil înmuiat în alcccol. Acest tampon, îl prinde terapeutul cu ajutorul pensei, care este un dispozitiv asemănător unei foarfece a cărei mânere pot fi fixate în siguranță împreună.

Pensele sunt un ajutor simplu, dar foarte eficient. Vata bine rulată într-un tampon dentar, se înmoaie bine în alcool, arde uniform și nu se destramă. Această combinație este cea mai îndrăgită printre terapeuți, pentru eficacitatea și siguranța sa. Terapeutul are întotdeauna un recipient cu apă pregătit la îndemână, pentru a stinge tamponul în siguranță atunci când este necesar.

O tranziție practică între ventuzele din sticlă și ventuzele cu vacuum, sunt ventuzlele de sticlă cu pompiță pentru reglarea presiunii.

În cazul ventuzelor cu vacuum, presiunea negativă este reglată, prin aspirarea aerului din ventuză, cu ajutorul pompiței. Ventuzele cu vacuum, sunt fabricate din plastic solid și rezistent, în diferite dimensiuni, pentru a putea fi utilizitae pe diferite părți ale corpului. Presiunea în ventuza cu vacuum poate fi reglată foarte bine. Ventuzele cu vacuum se utilizează des în cazul copiiilor, sau a persoanelor cărora le este frică de foc. Din motive practice, acest tip de ventuze sunt utilizate și de către maseurii mobili.

Ventuzele din silicon și cauciuc se strâng între degete înainte de a fi aplicate pe corp, astfel, o parte de aer este forțată să iasă din ele și se creează o presiune negativă, imediat ce ventuza a fost aplicată pe corp. Sunt foarte ușor de manipulat, se curăță ușor și sunt potrivite și pentru efectuarea masajului cu ventuze chiar la dvs acasă. Masajul cu ventuze de silicon, poate fi efectuat și de către o persoană cu experiență minimă în domeniu.

În ce fel de afecțiuni este recomandată terapia cu ventuze:

  • dureri și rigiditate musculară
  • articulații și tendoane dureroase și rigide
  • unele boli circulatorii
  • probleme ale sistemului digestiv (constipația)
  • probleme ale sistemului respirator (tuse)
  • tensiune arterială crescută
  • migrene

Efectele terapiei cu ventuze

În timpul terapiei cu ventuze distingem efectele locale ale acesteia, în special atenuarea durerii, relaxarea mușchilor și a fasciilor, îmbunătățirea circulației sanguine în zonele tratate, îmbunătățirea metabolimului în zona tratată, o mai bună eliminare a deșeurilor metabolice, a toxinelor din organism, și în același timp o aprovizionare mai rapidă cu sânge oxigenat și substanțe nutritive pentru celule și efectul general al terapiei cu ventuze asupra întregului organism. Aceasta include îmbunătățirea circulației sângelui, calmarea sistemului nervos, îmbunătățirea metabolismului, reducerea durerii, relaxarea generală și relaxarea mentală, susținerea imunității, îmbunătățirea stării limfei (de asemenea, starea mai bună a celulitei), circulația sângelui în membrele superioare și inferioare (îmbunătățirea stării extremităților reci).

Un fenomen obișnuit după terapia cu ventuze sunt petele, sau vânătăile de formă circulară pe piele. Acestea sunt superficiale, doar de suprafață, nedureroase și dispar în câteva zile. Culoarea acestor pete depinde de presiunea pe care terapeutul a dezvoltat-o în timpul aplicării ventuzelor, de starea pielii, a țesutului subcutanat și a mușchilor. Terapeuții avansați care practică medicina tradițională chineză se pot folosi de aceste pete, pentru a diagnostica starea organismului și a structurilor individuale.

ascunde descrierea
24 produse corespund criteriilor solicitate
FILTREAZĂ
FILTRU
Anulează filtrul

24 produse corespund criteriilor solicitate