2 motive frecvente, pentru care oamenii refuză masajul | velvesa.ro

2 motive frecvente, pentru care oamenii refuză masajul

5.10.2022AvansareCitire la 5 minut

Unii oameni au o neîncredere profundă în masaj, în ciuda faptului că i-ar putea ajuta semnificativ. Și nu vorbim despre o parte relativ mică a populației, căreia pur și simplu nu-i place nici un fel de atingere. Ce motive îi determină pe oameni să respingă masajul și ce argumente putem folosi pentru a-i convinge de beneficiile acestuia?

Masajul și încrederea clientului

Clientul are o experiență negativă cu masajul

Se pot obține și de la un bun maseur. Baza unui masaj bun este încrederea și comunicarea, dar cu ambele părțiDacă clientului nu îi place nimic în timpul masajului sau simte durere, ar trebui să-i comunice maseuruluiacest lucru.

Maseurii ar trebui să fie atenți la conversația dinaintea masajului cu clienții noi și mai ales cu persoanele care nu au mai făcut un masaj înainte. Asigurați-i că sunteți acolo pentru ei, explicați-le ce presupune masajul, la ce se pot astepta. În calitate de client, nu vă fie teamă să discutați despre experiența dvs. cu masajul și așteptările sau preocupările dvs. cu maseurul.

Clienții își pot provoca, de asemenea, experiențe de masaj neplăcuteși singuri , cel mai adesea în sejururi de wellness în care doresc să facă totul într-un weekend. Mai multe tipuri de saună, masajul, multă mâncare, drumeții lungi, piscina și adesea o cantitate mare de alcool pot face cu ușurință o persoană să se simtă rău după un masaj.

Uneori, din ignoranță, clientul alege un tip de masaj care nu-i place. Tipurile mai dure de masaj, în care corpul și țesuturile sunt manipulate în profunzime (thailandez, deep tissue, tehnici moi etc.), nu sunt foarte potrivite pentru începători..

Experiență negativă cu masajul

Clientul ia o experiență extrem de neplăcută din masaj, timp în care se simte hărțuit de maseur. Etica profesională ar trebui să facă parte din echipamentul de bază al fiecărui maseur, iar aceste cazuri trebuie subliniate, deoarece dăunează bunului nume al masajului în ansamblu.

Clientul nu a avut parte încă de un masaj

Acest tip de client apelează de obicei la un maseur nesigur, la ce să se aștepte. Cel mai probabil, a primit masajul cadou și habar nu are la ce va fi bun.

În calitate de masori, suntem bineînțeles profund convinși de beneficiile masajului. Dar provocarea este de a explica și transmite acest entuziasm chiar și unui client neîncrezător și de a-i oferi un masaj, care să-l convingă. Nu este întotdeauna posibil, deoarece maseurul și clientul trebuie să stea unul lângă celălalt. Situația ideală este atunci când clientul își alege singur maseurul.

Beneficiile masajului

întrebarea despre beneficiile masajului nu trebuie niciodată să surprinda maseurul. Felul în care le va comunica, asta depinde de client. Pentru unii, este suficient un simplu „te vei simți mai bine și spatele nu te va mai durea”, în timp ce o altă persoană va fi interesată de o explicație mai profundă a proceselor fizice (și mentale) asociate masajului.

Masajul ar trebui să fie o experiență plăcută

În timpul unui masaj, stimuli mecanici, chimici și reflexi nervoși acționează asupra corpului persoanei care este masatăEfectul mecanic se manifestă în principal prin supraîncălzire și o mai bună circulație a sângelui a pielii și a mușchilor, facilitând fluxul de sânge în vene și, prin urmare, îmbunătățind circulația sanguină în ansamblu. Multe substanțe chimice sunt eliberate în organism, inclusiv hormonii fericirii. Și din punct de vedere al reflexului, masajul este o acțiune la care sistemul nervos reacționează, de exemplu, prin modificări ale tensiunii musculare.

Următoarele efecte sunt atribuite în principal masajului:

  • relaxarea (sau optimizarea) tensiunii musculare,
  • îmbunătățirea circulației sangvine și a fluidelor, a metabolismului și implicit a imunitătii,
  • regenerarea mai rapida a țesutului,
  • ameliorarea sau eliminarea durerilor musculare și articulare,
  • îmbunătățirea digestiei (ameliorarea stresului, îmbunătățirea circulației sângelui, acțiune reflexă),
  • reducerea stresului și a sentimentelor de anxietate,
  • inducerea unui sentiment de relaxare și relaxare, o stare de spirit mai fericită,
  • îmbunătățirea somnului.

Efectul general al masajului ar trebui să fie că organismul este într-o stare calitativ mai bună decât înainte de masaj. Efectele masajului durează cel puțin 24 de ore, dar organismul poate procesa modificările până la trei zile.

Masajul este o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea vieții și de a îmbunătăți sănătatea, lucru de care ar trebui să se bucure în mod regulat toată lumea, a căror stare de sănătate permite acest lucru.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.

Acest site utilizează cookies, pentru a vă putea oferi cea mai plăcută experiență ca utilizator. Mai multe informații