2 motive frecvente, pentru care oamenii refuză masajul

5.10.2022AvansareCitire la 5 minut

Unii oameni au o neîncredere profundă în masaj, în ciuda faptului că i-ar putea ajuta semnificativ. Și nu vorbim despre o parte relativ mică a populației, căreia pur și simplu nu-i place nici un fel de atingere. Ce motive îi determină pe oameni să respingă masajul și ce argumente putem folosi pentru a-i convinge de beneficiile acestuia?

Masajul și încrederea clientului

Clientul are o experiență negativă cu masajul

Se poate obține și de la un bun maseur. Baza unui masaj bun este încrederea și comunicarea, venind de la ambele părți. Dacă clientului nu îi place nimic în timpul masajului, sau simte durere, ar trebui să-i comunice maseurului acest lucru.

Maseurii ar trebui să fie atenți la conversația dinaintea masajului cu clienții noi și mai ales cu persoanele care nu au mai avut parte de un masaj, înainte. Asigurați-i că sunteți acolo pentru ei, explicați-le ce presupune masajul, la ce se pot astepta. În calitate de client, nu vă fie teamă să discutați despre experiența dvs cu masajul și așteptările, sau preocupările dvs în ceea ce privește maseurul.

Clienții își pot provoca, de asemenea, experiențe de masaj neplăcute și singuri , cel mai adesea în sejururi la wellness, în care doresc să facă totul într-un weekend. Mai multe tipuri de saună, masaj, multă mâncare, drumeții lungi, piscină și adesea o cantitate mare de alcool, pot face cu ușurință o persoană să se simtă rău după un masaj.

Uneori, din ignoranță, clientul alege un tip de masaj care nu i se potrivește. Tipurile mai dure de masaj, în care corpul și țesuturile sunt manipulate în profunzime (thailandez, deep tissue, tehnici moi etc.), nu sunt foarte potrivite pentru începători.

Experiență negativă cu masajul

Cu o experiență deosebit de neplăcută pleacă clientul de la o ședință de masaj, în care se simte hărțuit de maseur. Etica profesională ar trebui să facă parte din echipamentul de bază al fiecărui maseur, iar aceste cazuri trebuie subliniate, deoarece dăunează renumelui bun al masajului per ansamblu.

Clientul nu a avut parte încă de un masaj

Acest tip de client apelează de obicei la un maseur nesigur, la ce să se aștepte. Cel mai probabil, a primit masajul cadou și habar nu are la ce va fi bun.

În calitate de maseori, suntem bineînțeles profund convinși de beneficiile masajului. Dar provocarea este de a explica și transmite acest entuziasm chiar și unui client neîncrezător și de a-i oferi un masaj, care să-l convingă. Nu este întotdeauna posibil, deoarece maseurul și clientul trebuie să se simtă bine unul în prezenșa celuilalt. Situația ideală, este atunci când clientul își alege singur maseurul.

Beneficiile masajului

Întrebarea privind beneficiile masajului nu trebuie niciodată să-l surprindă pe maseur. Felul în care va comunica răspunsurile, asta depinde de client. Pentru unii, este suficient un simplu „te vei simți mai bine și nu te va maid urea spatele”, în timp ce alte persoane vor fi interesate de o explicație mai profundă a proceselor fizice (și psihice) asociate masajului.

Masajul ar trebui să fie o experiență plăcută

În timpul unui masaj, stimuli mecanici, chimici și nervoși-reflexogeni, acționează asupra corpului persoanei care este masată. Efectul mecanic se manifestă în principal prin supraîncălzire și o mai bună circulație a sângelui la nivelul pielii și a mușchilor, facilitând fluxul de sânge în vene și, prin urmare, îmbunătățind circulația sanguină în ansamblu. Multe substanțe chimice sunt eliberate în organism, inclusiv hormonii fericirii. Și din punct de vedere al reflexului, masajul este o acțiune la care sistemul nervos reacționează, de exemplu, prin modificări ale tensiunii musculare.

Următoarele efecte sunt atribuite în principal masajului:

  • relaxarea (sau optimizarea) tensiunii musculare,
  • mbunătățirea circulației sanguine și a fluidelor, a metabolismului și implicit a imunității,
  • regenerarea mai rapidă a țesutului,
  • ameliorarea sau eliminarea durerilor musculare și articulare,
  • îmbunătățirea digestiei (ameliorarea stresului, îmbunătățirea circulației sângelui, acțiune reflexă),
  • reducerea stresului și a sentimentelor de anxietate,
  • inducerea unui sentiment de relaxare și detensionare, o stare de spirit mai fericită,
  • îmbunătățirea somnului.

Efectul general al masajului ar trebui să fie, faptul că organismul este într-o stare calitativ mai bună decât înainte de masaj. Efectele masajului durează cel puțin 24 de ore, dar organismul poate procesa modificările până la trei zile.

Masajul este o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea vieții și de a îmbunătăți sănătatea, lucru de care ar trebui să se bucure în mod regulat toată lumea, a căror stare de sănătate permite acest lucru.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.