Sportivii, politicienii și oamenii obișnuiți merg la el la masaj. El își trăiește visul.

2.8.2021Fit și confortabilCitire până la 15 minut

Îmi apreciez fiecare client și lucrez constant la propria persoană. Cu maseurul sportiv Miroslav Boore pe drumul spre masaj, alergare, parașutism și ceea ce el consideră cele mai mari realizări ale sale.

Spune-ne ceva despre tine, care a fost călătoria ta către masaj?

Ei bine, lungă Am lucrat mult timp în gastronomie și comerț, însă la un moment dat am simțit că gata, îmi ajunge. Mi-am adus aminte de copilărie și de faptul, cum o masam pe bunica mea, iar aceasta mă vedea deja un mare maseur undeva în Karlovy Vary Aveam nevoie de o schimbare.

M-am înscris la școala medicală, la cursuri și mi-am început educația. Astăzi mă bucur că îmi pot trăi visul.

Maseurul sportiv Miroslav Boor: Lucreaz constant la propria persoană.

În câți ani te-a prins această schimbare?

Fac asta deja de șapte ani. Am vrut să încep și mai repede, însă mi-a fost groază să mă apuc de învățat. Mă gândeam că va fi greu. Dar, în cele din urmă, am aflat că nu trebuie să învăț nimic. Totul mergea foarte ușor, doar prin prisma faptului că eram capabil să simt ceea ce trebuie să fac.

De ce tocmai masajul sportiv?

Fac sport de când eram copil și am foarte mulți prieteni sportivi. Îmi place să fac lucrulile în așa fel, încât să mă reprezinte. Luând în considerare faptul că eu sunt o fire sportivă, mi se părea natural să aleg masajul sportiv.

Ce face ca masajul sportiv să îți fie specific? Observi vreo diferență?

Cu siguranță este o diferență. Este una să lucrezi cu un sportiv, sau cu o persoană care nu practică sport deloc. Specific pentru masajul sportiv este, că se diferențiază faptul dacă este efectuat înainte de antrenament, după antrenament, sau dacă este un masaj regenerativ... masajul sportiv original durează aproximativ 5 minute și se efectuează imediat după performanță.

Când sportivul este sub sarcină, îi ajustezi mușchiul exact pentru performanță. Maseurul trebuie să-l cunoască foarte bine pe sportiv și mușchiul este ajustat exact la tipul de exercițiu - indiferent dacă sportivul sare, aruncă, ...

Eu nu sunt un maseur sportiv tipic, care lucrează direct în club. Ajut sportivii mai ales prin masajul de regenerare și de obicei ei vin la mine între două antrenamente. Și bineînțeles după performanțe.

Ne poți destăinui câțiva clienți interesanți? Pe cine ai menționa?

Fiecare dintre clienții mei Îi mulțumesc fiecăruia în parte. Din momentul în care am început și cei ai căror performanțe nu au fot un succes imediat, au rămas lângă mine. Cu siguranță consider acest lucru un succes.

Și când vine vorba de sportivi de top, este greu de spus, pentru că am câte un client din aproape toate domeniile. (nota editorului: cel puțin câteva exemple: alergătoarea de succes Katarína Lovrantová, campioana mondială la fitness Silvia Malachovská, talentatul fotbalist Vratislav Greško )

Plăcerea de a alerga unește - Alergătoarea Katarína Lovrantová și maseur-ul ei Miroslav Boor

Nu-mi place că sporturile în care avem cu adevărat succes sunt puțin prezentate în lume, respectiv în țara noastră la televiziune și în mass-media. De exemplu, skialp a ajuns abia acum la Jocurile Olimpice de iarnă.

Adică sporturi în care sportivii slovaci au succes, dar nu sunt atât de atrăgătoare pentru mass-media.

Drept urmare, există mai puțin sprijin pentru sportivi. Majoritatea dintre ei, sunt oameni care merg la muncă și fac sport pe lângă, din pasiune. Trebuie să-și caute sponsori, iar statul îi „ajută”, de asemenea, solicitând taxele aferente din sponsorizări.

Este un avantaj dacă un maseur sportiv face același sport ca și clienții săi?

Cred că da, cel puțin din punct de vedere psihologic, da. Maseurul este un motivator. Deși nu mă pot compara cu ei (clienții), pentru că ei sunt la un nivel superior

maseurul sportiv Miro Boor  este alergător

Cum ai caracteriza un maseur bun? Ce înseamnă pentru tine - să fii un bun maseur?

O persoană complet normală, pentru că oamenii caută naturalețe după părerea mea.

Simt o mare smerenie în asta Față de corp, muncă, sport.

Sigur, despre asta este vorba. M-am uitat la articolele de pe site-ul dvs. și la principiile de bază pe care maseurul ar trebui să le respecte, de exemplu faptul că maseur-ul nu ar trebui să vorbească la telefon în timpul masajului, așa ceva nu-mi pot imagina, nu aș face asta niciodată.

O clientă mi-a povestit, că maseuza ei a părăsit-o în mijlocul ședinței de masaj, pentru a merge la cazan să pună pe foc. Și-a lăsat clienta singură, întinsă pe pat, așteptând, aproximativ 10 minute.

Să ne întoarcem așadar la definiția unui maseur bun

De fiecare dată când intru în salonul meu, de fiecare dată când lucrez cu clientul, îmi imaginez că pe patul de masaj sunt chiar eu. Cum aș percepe lucrurile? Ce nu mi-ar plăcea? Cred că aceasta este o abordare simplă și inteligentă.

În ceea ce privește curățenia salonului – ei bine, mă întind pe pat și văd. Dacă este dezordine, sau nu Dar asta depinde de fiecare om în parte. Nu toată lumea este făcută pentru a fi maseur. Totul depinde de firea fiecăruia și de percepția asupra muncii.

Pe pagina ta FB mi-au atras atenția multe citate. Care este motto-ul tău în viață?

Nu mă îngrijorează lucrurile pe care nu le pot schimba. Iar cele pe care pot, le schimb.

Care consideri că este cel mai mare succes în domeniul muncii?

Cu siguranță aprecierea clienților. Indiferent că este vorba de perioada de început, sau de prezent, atunci când un client revine la mine, sau mă recomandă cuiva, cred că asta este ceea ce contează cel mai mult.

Ce le-ai spune oamenilor obișnuiți de birou, despre sport și masaj?

Mișcarea în viața noastră este foarte importantă. În general, nu contează ce fel de mișcare. Nu trebuie să fie un sport, știu eu care, nordic walking - doar plimbările, sunt suficiente.

Tot din punct de vedere profesional în ceea ce privește slăbirea fasciei, care este membrana care înfășoară mușchiul pentru a aluneca ușor. Mușchiul se deshidratează, se lipește de piele și nu poate funcționa la potențialul normal, nu permite mișcarea naturală.

Se întâmplă ca oamenii să aibă un loc de muncă în care sunt stresați fizic și nu se mai pot descurca, așa că aleg un loc de muncă sedentar. Și asta e rău, fascia și mușchii încep să se contracte. Tocmai atunci, oamenii ar trebui să se miște.

Spun că masajul reprezintă doar 50% din succes. Eu pot ajuta astăzi, dar ceea ce se întâmplă mâine și poimâine depinde de fiecare individ.

Dar am și clienți care au spus „Voi veni în fiecare săptămână”. Am chiar și clienți care vin de două ori pe săptămână. Depinde de persoană cum percepe masajul.

Ai un loc de muncă solicitant din punct de vedere fizic și psihic. Cum te relaxezi?

Cu siguranță prin mișcare în natură. Fac exerciții de respirație în fiecare zi. Lucrez la propria persoană pe această parte, pentru că nu-mi place când cineva vorbește una și face alta.

Odihna este o parte importantă a vieții pentru un maseur

De când am început să lucrez, mă țin de principiul: cât de mult lucrez, atât mă odihnesc

Și, desigur, familia mea îmi încarcă bateriile - soția și cei doi copii sănătoși, pe care îi iubesc mai presus de orice.

Când am început să lucrez, au existat momente în care era mult și foarte mult de lucru. Acesta este un caz în care trebuie să înveți să spui NU, chiar dacă acest lucru este dificil. Dar dacă NU-ul, nu îți va ieși pe gură, tot va erupe la un moment dat și va fi pe partea de sănătate .

Ți s-a întâmplat vreodată să te supra-soliciți, iar corpul să refuze să mai coopereze?

Nu Așa ceva nu mi s-a întâmplat încă, în ciuda faptului că lucrez destul de mult. Se mai întâmplă ca omul să fie obosit, după a ce a lucrat 12 ore pe zi. Chiar dacă lucrez doar 4 zile pe săptămână și 3 mă odihnesc.

Ce le-ai recomanda maseurilor începători, care vor să se axeze pe masajul sportiv?

O întrebare grea. Cred că, de dragul înțelegerii, ar fi bine ca și maseur-ul să fie implicat și el într-o activitate sportivă. Nu mă pot gândi la o procedură specifică. Fiecare dintre noi își caută drumul propriu. Eu, de exemplu, am urmat și un curs de masaj de drenaj limfatic, dar nu îl folosesc deloc. Pur și simplu nu se încadrează în contextul a ceea ce fac eu. Iar eu nu încerc să fac nici un lucru cu forța, fac doar ceea ce mă reprezintă.

Te vor însoți masajele pe tot parcursul vieții profesionale? Nici această profesie nu a fost ferită de burnout.

Eu cred că da, mă vor însoți. Așa simt. Îmi place ceea ce fac, oamenii sunt mulțumiți, atâta timp cât sunt în putere, cu siguranță voi face asta. Burnout...lucrez la propria persoană din punctul ăsta de vedere. Este foarte important să lucrezi cu fricile tale și să le depășești. Atât în viața personală, cât și în cea profesională. Pot să vorbesc mult despre aceste lucruri.

Ne-ar face plăcere să auzim

Un moment amuzant mi s-a întâmplat când am alergat o cursă de 30 km. Îmi spuneam: alergatul curăță mintea. Sunt la al 15-lea km și deja am mintea curată, ce am să fac următorii 15 km?

Când vine vorba de frici, încă mai lucrez la mine. Când eram mic, era să mă înec. Nu am avut o problemă cu asta mai târziu, nu îmi era frică să merg să înot în lac. Dar când mergeam să înot, scurtam respirația. Înnotam 50m, și trebuia să mă opresc să îmi reglez respirația.

Înainte de corona am avut un moment de motivație, am reușit să-mi reglez respirația, corpul s-a relaxat, iar eu am înnotat legat 800 m. Apoi am încercat să mai înnot și sub apă, corpul meu a fost deja atât de relaxat și în elementul său, încât am parcurs 10 m la o singură inspirație. Aceste lucruri sunt emoții puternice, atunci când nu faci un anumit lucru toată viața și dintr-o dată reușești. Asemenea momente, mă motivează întotdeauna să continui.

Un alt lucru pe care l-am făcut pentru mine a fost saltul cu parașuta. Am avut o clientă, care făcea sărituri cu parașuta. De îndată ce mi-a spus acest lucru, m-a luminat și mi-am zis așa de la un minut la celălat: eu mă duc să sar! Am mers, am ajuns și am sărit și nici o săritură în tandem, frumos, singur.

A fost pentru sentimentul de adrenalină, sau...?

Nu, nu a fost pentru adrenalină, ci tocmai pentru acel imens sentiment de relaxare și eliberare. Atunci când o persoană este speriată, se teme, se oprește, își scurtează respirația, este tensionată, pur și simplu încetează să respire.

Și artele marțiale. Am început de mult cu aikido și treptat am trecut prin mai multe, până în prezent. Pe de o parte, mă întăresc, iar pe de altă parte, mă învață respectul față de adversar, de asemenea jucam fotbal când eram tânăr, alergam, am petrecut mult timp în sala de sport, dar nu a fost niciodată vorba despre dorința de a câștiga, sau de a fi primul. O fac pentru corpul meu și pentru mintea mea.

Îți mulțumim pentru interviul acordat și îți dorim o mulțime de clienți mulțumiți în continuare.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.