Cât de des să te răsfeți cu un masaj

14.2.2023Fit și confortabilCitire până la 10 minut

Cel mai simplu sfat este: de câte ori ai nevoie și vrei. Răspunsul la întrebarea de mai sus este puțin mai complicat. Depinde de mulți factori, precum tipul de masaj, starea corpului, senzația de durere, stres și, nu în ultimul rând, bugetul clientului. Deci, să aproximăm frecvența corespunzătoare a vizitelor la salonul de masaj.

Cât de des să mergi la masaj

Repetarea masajului aduce mai mult efect

Ca parte a rezoluțiilor de Anul Nou, oamenii își promit adesea că vor acorda mai multă atenție corpului lor. Dar încercările de a avea o dietă sănătoasă se termină cu prima salată la prânz, nici o vizită la centrul de fitness nu va evoca o siluetă în costum de baie. La fel, un masaj pe an în timpul unei vacanțe vă va mulțumi, dar nu se pot aștepta minuni de la el pe termen lung.

Fiecare maseur poate vorbi cu entuziasm ore în șir despre beneficiile masajului, doar pentru a vă împrospăta memoria:

  • relaxează mușchii rigizi și dureroși,
  • aduce relaxare fizică și psihică,
  • stimulează circulația sângelui, ceea ce înseamnă mai mult oxigen și nutriție pentru întregul corp,
  • datorita relaxarii musculare, mărește gama de mișcare a articulațiilor,
  • reduce efectele stresului asupra organismului,
  • ameliorează durerea cronică,
  • întărește imunitatea,
  • ajută la îmbunătățirea performanței,
  • contribuie la o regenerare mai rapidă după accidentări și operații,
  • îmbunătățește starea de spirit (hormonii fericirii sunt eliberați).

Prin repetarea și aplicarea regulată a masajului, aceste efecte sunt fortificate. În timpul masajului, sângele circulă și relaxează mușchii, tendoanele și articulațiile, efectele masajului sunt procesate de organism timp de aproximativ 24-72 de ore.

Deci cât de des ar trebui să mergi la un masaj?

Recomandarea generală este de o dată pe săptămână până la o dată pe lună, după caz. Majoritatea maseurilor abordează fiecare client individual și stabilesc întâlniri ulterioare cu ei in funcție de situația actuala.

Să ne uităm la frecvența adecvată a masajelor în funcție de ceea ce a condus clientul la masaj.

Motivul nr. 1: Stresul și oboseala
Cel mai frecvent motiv pentru un masaj în rândul populației generale este dorința de relaxare și relaxare a mușchilor. Nu poți fugi de masa de masaj sau ai grijă de nimic, clienții se relaxează complet și se bucură de o jumătate de oră sau de o oră când cineva le este dedicat doar lor.

În timpul unui masaj de relaxare, indiferent de tehnica pe care o folosiți sau de o combinație a acestora, sistemul nervos, „al doilea creier” al clientului, este calmat, anxietățile și tensiunea din mușchi și psihic sunt eliminate. După masaj, se începe digestia și imunitatea, urmate adesea de un somn profund și liniștit.

Masajul de relaxare antistres este extrem de potrivit și pentru mamele copiilor mai mici care au dificultăți in a-și găsi timpul necesar și pentru corpul lor, obosite de ingrijirea pe care o ofera copiilor lor.

Frecvența ideală a vizitelor la maseur aici este o dată pe săptămână sau 10 zile. Desigur, ținând cont de timpul și posibilitățile financiare ale clientului. O dată la 14 zile sau în mod regulat lunar, un masaj menține corpul într-o stare mai bună decât o stare de bine bruscă.

Masajul ajută la gestionarea durerii

Motivul nr. 2: Durerea
Durerea cauzată de probleme cronice de sănătate sau după o accidentare sau o intervenție chirurgicală merită atenția și îngrijirea noastră. Masajul poate contribui semnificativ la o regenerare mai rapidă și la ameliorarea durerii. Când aveți de-a face cu durerea, este, de asemenea, indicat să cooperați cu medicul curant sau cu kinetoterapeutul.

Masajul reduce durerile musculare și calmează sistemul nervos, deci este o alegere excelentă în caz de durere cronică. În cazul leziunilor sau după operații, datorită masajului, nu se formează cicatrici groase, deoarece țesutul obține o bună circulație a sângelui și se relaxează. După vindecare, zona dureroasă are o gamă mai bună de mișcare și există mai puține șanse de complicații ulterioare.

Recomandarea generală este, să mergeți la un masaj mai des la început, chiar și de 2-3 ori pe săptămână. Când durerea începe să scadă, se pot prelungi și intervalele dintre masaje. Scopul în durerea cronică este găsirea unui astfel de interval de timp între masaje care să asigure clientului cea mai mică durere. În îngrijirea post-traumatică, ne dorim să ne apropiem cât mai mult de starea dinaintea accidentului, sau mai bine spus la un corp cât mai sănătos.

Motivul nr. 3: Sportul
Cu cât clientul ia mai „în serios” sportul pe care îl practică, cu atât mai importantă este alegerea maseurului și frecvența masajului. Masajul regulat ca parte a pregătirii ajută la regenerarea mai rapidă a mușchilor și, prin urmare, la îmbunătățirea performanței. Cât de des să mergeți la un masaj depinde de planul de antrenament, de tipul de sport și de obiectivele stabilite. În acest caz, merită să căutați un maseur specializat în masaj sportiv sau să consultați un kinetoterapeut.

În general, În faza de antrenament, corpul se relaxeaza prin masaj, se regenerează mai repede și se susține o performanta mai bună. Chiar înainte de o competiție sau o cursă, masajele prea puternice nu sunt recomandate, sau masajul nu este deloc recomandat, corpul trebuie să fie în stare optimă pentru performanță și nu în regenerare după masaj.

Dimpotrivă, nu este nevoie să așteptați un masaj imediat după spectacol, acesta poate facilita foarte mult regenerarea. Prin urmare, este la latitudinea sportivului și a maseurului să se pună de acord, nu numai asupra regularității, ci și asupra tipului, rezistenței și duratei fiecărui tratament pe masa de masaj.

Un alt grup ar fi sportivii de weekend. O frecvență mai scăzută a masajelor este suficientă pentru ei, dar după performanța de weekend, masajul îi va ajuta să-și revină mai repede în formă și să supraviețuiască unei săptămâni de lucru relaxate, fără febră musculară. Masajul regulat relaxează nu numai mușchii, ci și tendoanele și articulațiile și reduce posibilitatea generală de răni.

Prin urmare, este important să ne gândim care este scopul nostru în timpul masajului. În orice caz, regularitatea vizitei la un maseur avantajează condiția fizică și psihică a clientului.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.