Despre tantra, respirație și suflet cu Lucia Jasna Glejtekova (partea a II-a)

28.2.2023Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

A doua parte a interviului cu terapeuta, maseuză tantra și șaman Lucia Jasna Glejtekova. Continuăm să vorbim despre masaj tantric, schimbări în viața clientului după finalizarea masajului energetic și reîncărcarea energiei proprii a maseurului, care în primul rând lucrează prin atingere cu energia clientului.

Lucia Jasna Glejteková

Lucia, am vorbit despre lucrul în grup și individual cu clientul. Există o diferență între a lucra cu o femeie și un bărbat? Folosești o abordare diferită, tehnici diferite?

La început am avut senzația că abordez diferit bărbații și femeile. Mă și întrebam în sinea mea, de ce femeile, vin pentru masaj tantric la o femeie? Mi-a trecut prin minte, că atunci când o femeie are o problemă reală în zona sexuală, poate fi o disfuncție sexuală, nu se poate relaxa... dacă ar merge pentru masaj la un bărbat, s-ar „bloca“ și mai tare.

O femeie trebuie să simtă relaxarea. Pentru o femeie, terapia are un caracter mai vindecător pentru traume și blocaje care o împiedică chiar să-și accepte sexualitatea, deschizându-se către aceasta. Dacă o femeie a trăit experiențe, în care anumiți bărbați au profitat de ea, doar ca de un obiect sexual, aceasta nu va merge la un terapeut tantric – bărbat. Pentru mine ca femeie este o mare onoare să aibă încredere în mine, să creadă în mine ca femeie atât de mult, încât să se deschidă și să îndrăznească să-și perceapă sexualitatea. La o femeie, percep delicatețea, fragilitatea și, în același timp, enorma recunoștință. Este greu de descris în cuvinte, pentru că lucrez mai mult în energii și emoții.

Bărbații au alte intenții (la începutul terapiei se stabilesc intențiile). Multor bărbați le lipsește atingerea, prezența unei femei, faptul că o femeie îi ascultă, sau simplul fapt că ei sunt percepuți în prezența unei femei. Nu au nevoie de nu știu ce, vor să fie în prezența esenței feminine, a bunătății, vor să fie ascultați cu drag și să fie acceptați de o femeie.

Este de fapt aproape la fel și totuși diferit. Și este diferit pentru fiecare persoană în parte. Ultima dată când am avut o femeie în terapie, m-am predat fluxului de energie, eram complet ieșită din mintea mea și dintr-o dată, mi-am dat seama că o masez și o percep în acest moment, ca și cum ar fi un bărbat.

La ce ar trebui să se aștepte omul după ce a urmat acest tip de terapie? În ce domenii ale vieții vor avea loc schimbările?

Depinde de intenție și de modul în care o persoană se pregătește și de cum poate continua să lucreze cu ceea ce i s-a arătat. Cum știe să ducă aceste informații acasă, să zicem așa și, cât timp dedică integrării, lucrului cu propria persoană.

Este individual, unii vor să își îmbunătățească relațiile. Dacă sunt atenți și deschiși către adevăr, acesta se va arăta. În timpul masajului ajungem într-o stare de relaxare absolută, toate construcțiile mentale și filtrul prin care ne percepem pe noi înșine și realitatea, cad. Intrăm într-o stare dincolo de mintea obișnuită, în unde mai profunde, theta și delta. În aceste unde, ne este mai ușor să acceptăm adevărul interior și să venim cu soluții. Dacă nu ne închidem față de ele, ci continuăm să lucrăm cu ele, atunci terapia ajută pe termen lung.

Masajul cu energie tantrică

Mulți oameni vin cu problema că nu știu ce să mai facă, cum să înainteze. Și-au luat multe pe umeri, sunt obosiți, prinși în capcană și nu știu cum să iasă din asta. După ce discutăm despre această zonă, ne stabilim o intenție, iar în timpul masajului în unde mai adânci, clientul obține răspunsul, dacă este suficient de atent. Cu aceste răspunsuri omul poate lucra mai departe, le poate transpune în viața sa de zi cu zi.

Mai degrabă aș spune, că de la mine omul pleacă cu tehnici, de exemplu modul de a respira și de a folosi alte simțuri, la fel de intense, precum vederea. În timpul masajului, ochii sunt închiși, percepem mai mult cu alte simțuri. Așa că după terapie, brusc, mâncarea are un gust mai bun de exemplu, pentru că începeți să mâncați mai încet. În blândețe și în încetinirea lucrurilor, există aceea sensibilitate, pe care o putem transfera în viața de zi cu zi. O percepție mai bună, ne permite să ne relaxăm mai bine, avem o dispoziție mai bună și, de asemenea, ne creăm viața dintr-o vibrație mai înaltă. Și putem simți asta în timpul masajului. Acel timp care curge încet, cu ochii închiși, percepem brusc sunete, muzică, atingeri.....toate astea ne ajung până la inimă.

De exemplu, cineva poate descoperi, ca nu are o zonă erogenă limitată doar în jurul organelor genitale, ci că experimentează senzații minunate în timpul masajului încheieturilor de la mână. Deschizându-și inima, își va aminti mai târziu, de exemplu, de copilărie. Se gândește să-și sune mama și brusc îi spune deschis că o iubește și se simte foarte bine din privința asta.

Așadar, eu aș face un scurt rezumat astfel: oamenii vin la terapie cu o anumită intenție, vor să-și îmbunătățească un anumit domeniu din viața lor, dar după terapie, constată plăcut surprinși, că s-au îmbunătățit mai multe domenii. Pur și simplu, se simt mult mai bine în general.

Exact așa.

Terapia prin sunet - soundheeling

Cum își reîncarcă un terapeut tantric propria energie?

Eu am o relație profundă cu natura. Sunt semn de pământ, mă reîncarc în contact cu pământul, cu apa. Mă duc la înnot și iarna, mă întăresc, merg la munte, chiar și dacă e vreme urâtă.

Folosesc fiecare moment liber, pentru a-mi încărca bateriile în natură, plus că am reușit să găsesc locuri de forță, cu încărcare energetică mare. Sunt destul de multe aici, iar eu pot simți aceste energii. Unele provin încă de la vechii Celți, am căutat informații despre asta. Sunt mici Stonehenge, chiar dacă unele pietre au căzut în timp și arată ca niște grupări aleatorii. De asemenea, fiind interesată și de munca șamanică, am reușit să mă conectez și cu ființele care trăiesc în jur. Pe mine mă reîncarcă elementele, apa, pământul, aerul, soarele, focul și câinele meu.

Din moment ce în timpul lucrului ating oamenii, am nevoie să nu tranfer energiile străine către mine. Dacă mi se întâmplă să fiu într-o dispoziție proastă, mă întreb: Este a mea? Și adesea primesc răspunsul că nu, nu este a mea. Iar asta îmi este de ajuns.

Când lucrez, energia curge de la Sursă către oameni, eu sunt doar un încălzitor de flux. Mi-am setat mintea în așa fel, încât știu că Universul și energia mă protejează. Acest lucru mi-a fost confirmat de multe ori, pentru că acea energie a împiedicat unii oameni să vină la mine. Sunt foarte recunoscătoare în asemenea momente, pentru că știu, că acel lucru m-ar fi putut răni. Pasul numărul unu este încrederea, să nu îți fie teamă. Pasul numărul doi este, dacă ceva a ajuns deja asupra mea, folosesc acea întrebare, al cui este și, dacă nu este al meu, mă curăț energetic. Și dacă nici asta nu m-ar ajut, am oameni care mă ajută, care sunt mereu lângă mine

Lucka, își mulțumesc pentru interviul interesant și îți doresc o clientelă abundentă și mulțumită.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.