Durerea acută a spatelui

28.4.2010Fit și confortabilCitire la 2 minute

Durerea de spate poate fi împărțită în acută și cronică. Durerea acută apare de obicei brusc și poate fi atât de severă încât nu puteți să vă mișcați sau să vă îndreptați de ceva timp. De obicei dispar în câteva zile sau săptămâni.

Durerea acută a spatelui

Problemele cronice
Se dezvoltă lent și durează 12 sau mai multe săptămâni. Dacă problemele acute nu sunt tratate corespunzător, sau dacă cauza lor nu este determinată, ele pot deveni cronice. Durerea cronică poate provoca apoi durere acută bruscă.

Disc (deplasat) sărit
Discul, care acționează ca un amortizor între vertebre, se poate uza în timp. Mișcarea bruscă poate face ca substanța gelatinoasă din interiorul discului să se împingă împotriva marginii exterioare a capacului său. Când se rupe, masa sa poate fi împinsă afară - aceasta se numește popping.Discul și țesuturile din jur pot apăsa apoi rădăcina nervoasă sau măduva spinării și pot provoca dureri intense. Dacă coloana vertebrală este afectată, picioarele sau alte părți ale corpului pot deveni moale, necesitând asistență medicală promptă.

Durerea cauzată de un disc prolapsat apare de obicei brusc, dar se poate dezvolta și treptat în timp. De regulă dispare în câteva săptămâni, deși discul este deteriorat permanent. Tratamentul constă în administrarea de medicamente și preparatelor contra durerii și fizioterapiei, deși în unele cazuri se injectează un agent antiinflamator în apropierea nervului. Chiropractica și osteopatia pot ajuta, de asemenea.

Sciatica
Acest tip de durere este o durere ascuțită care poate fi simțită oriunde în zona unde nervul sciatic se ramifică. Durerea începe adesea pe o parte a spatelui și apoi coboară în fese și picior. Apare ca urmare a presiunii asupra nervului sciatic. Cauza poate fi umflarea în jurul discului sau postura proastă. Analgezicele vor ajuta la durere. Alte tratamente utile includ fizioterapie, osteopatie, chiropractica și acupunctura.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.