Magnetitul

3.1.2020Fit și confortabilCitire la 3 minute
Magnetitul

Magnetitul – un magnet natural

Mineralul negru și strălucitor, cu capacitatea de a atrage obiecte metalice, a fost de interes încă pentru cercetătorii antici din China. Cu toate acestea, denumirea de magnetit (sau magnetită) i-a fost dat de grecii antici, care cunoșteau depozitele de magnetit în Magnezia din Turcia. Astăzi, este exploatat în principal în Rusia și Suedia.

Magnetitul este un mineral de culoare închisă până la negru, opac, lucios, cu un conținut ridicat de fier, aproape 75%. Din punct de vedere chimic, este un oxid feric, de obicei amestecat cu titan, magneziu sau mangan. Excelează în duritate și densitate ridicate, deci este surprinzător de greu. Proprietăți similare, are și piatra semiprețioasă hematitul, care însă nu este magnetic.

Datorită magnetismului natural, magnetitul se bucură de atenția vindecătorilor încă din timpuri străvechi. Se spune că are un efect de armonizare asupra hipotalamusului și prin acesta asupra organelor corpului și asupra metabolismului general.

Magnetitului îi este atribuită capacitatea de a afecta pozitiv regenerarea celulară și de a curăța corpul de inflamații și otrăviri. Prin purtarea magnetitului aproape de corp, putem ameliora reumatismul, guta și bolile articulare, problemele intestinale, greața, tensiunea arterială scăzută, probleme ale vezicii urinare și cele de vedere. De asemenea, are un efect pozitiv asupra pneumoniei, impotenței, cancerului și curățării sângelui. De aceea, este recomandată purtarea acestuia și de către diabetici, ameliorează senzația de foame și sete. Deosebit de util pentru rezolvarea problemelor lombare, cum ar fi „cășunatul”.

În general, datorită celor doi poli ai săi, magnetitul are un efect de armonizare asupra corpului - organele hiperactive le amortizează și susține activitatea organelor slăbite. Este îndrăgit în tratamentul leziunilor sportive, unde ameliorează durerile și crampele musculare. În domeniul îngrijirii pielii și a părului, oamenii apreciază capacitatea sa de curățare. Magnetitul este o piatră potrivită pentru persoanele care suferă de transpirație excesivă.

Având în vedere conținutului de fier, magnetitul este piatră care induce căldură. Prin urmare, este potrivit pentru relaxare, ameliorare a durerii. Se introduce sub cap, în caz de cârcei la picioare, sau pe al treilea ochi.

În domeniul psihic, este o piatră a meditației și un indicator al direcției. Ajută la menținerea unui echilibru între rațiune și inimă, la rezolvarea blocajelor din minte și suflet, la recunoașterea a ceea ce este bine pentru noi. Protejează împotriva manifestărilor excesive de devotament, întărește duritatea și perseverența. Cu magnetitul în palma mâinii, este mai ușor să calmăm supărarea și nervozitatea, dar și frica, anxietatea și furia. Această piatră semiprețioasă luminează mintea și conștiința și ajută la concentrare. Contribuie la relaxare și declanșează astfel sentimente de fericire și eliberare. Este un simbol al vitalității și al voinței.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.