Masaj reflexiv al picioarelor

24.5.2010Fit și confortabilCitire la 3 minute
Masaj reflexiv al picioarelor

Acest masaj este cea mai recunoscută formă de tratament complementar la nivel mondial. Scopul său este de a restabili funcțiile corpului, care au fost deteriorate în timpul intervențiilor chirurgicale, accident vascular cerebral sau alte boli. Este cea mai veche și mai eficientă tehnică terapeutică. Este utilizat fie preventiv, fie în tratarea problemelor deja existente. Are efect asupra metabolismului, pielii, mușchilor, dar și asupra nervilor, vaselor de sânge și celulelor, și circulă în organism. În timpul masajului se folosește acțiunea presiunii mâinii. Nimic nu poate înlocui atingerea unui maseur.

Masaj reflexiv al picioarelor este o tehnică care întărește sănătatea în organism și influențează modificările reflexelor bolii. Este un grup de atingeri de masaj care vizează punctele de presiune pe partea plantară, dorsală, exterioară și interioară a piciorului. Utilizează relațiile dintre organe și punctele reflexe ale picioarelor. La masarea acestor zone reflexe, se poate aștepta un răspuns terapeutic într-o anumită parte a corpului. Există o legătură reflexivă între terminațiile nervoase de pe picioare și organele corpului. Efectul terapeutic este obținut prin terminațiile nervoase sensibile, care conduc impulsurile de la suprafața pielii către un organ intern sau alt sistem printr-un alt sistem. Iritația de la suprafața corpului se realizează prin reflexul visceral. Masând punctele de reflex din țesuturi, provocăm iritații, iar cu ajutorul sistemului nervos central se creează rezultatul iritației.

Influențăm atât starea fizică cât și cea psihică a pacientului.

Dacă suferiți adesea de senzația de picioare obosite și grele, răsfățați-vă pe lângă vizitele regulate la maseur și de asemenea masajul acasă al picioarelor și picioarelor cu instrumente și dispozitive destinate pentru aceasta.

În timpul masajului, este indicat să urmați direcția și succesiunea atingerilor
Direcția este de la degete, pe picior până la călcâi. Există din nou degete de la picioare pe spatele piciorului, din spate al piciorului până la articulațiile gleznei. Pe marginea interioară a piciorului este direcția de la degetul mare la călcâi și pe partea exterioară a piciorului de la degetul mic la glezna exterioară.

O succesiune de atingeri
Tehnica de bază este sub formă de spirală spre interior, o schimbare dreaptă și o mișcare circulară ritmică pe burta degetelor și zonele reflexe. Mișcările de atingere sunt scurte și, de asemenea, mai lungi de-a lungul piciorului. Ele indică, de asemenea, către părțile laterale, iar atingerea este circulară și presiunea este asupra punctelor reflexe.

Presiune atingerii o adaptăm în funcție de vârsta și diagnosticul pacientului. Înainte de masaj, ar fi potrivită o baie parțială a picioarelor cu aditivi de sare. După baie, pielea se înmoaie, apare o senzație de curat și relaxare. La masaj folosim emulsii si uleiuri, pentru ca pielea să fi alunecoasa. Este recomandat, să vă frecați mâinile cu cremă din plante, gel sau unguent de gălbenele înainte de masaj. Acest lucru le va face netede și plăcute la alunecarea pe piele.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.