Maseurul și clientela sa

6.6.2023AvansareCitire până la 10 minut

Calea către masa de masaj poate fi diferită, cel mai adesea este vorba de studii post liceale, sau un curs de masaj clasic. O serie de cursuri suplimentare, sau chiar o tehnică de masaj de top, nu înseamnă că un maseur este căutat de clienți. Deci care este relația dintre numărul de tehnici oferite, calitatea tehnică a masajului și interesul clienților? Hai să aflăm împreună.

Fiecare maseur edste original

Fiecare maseur este original

Instrumentul de lucru al maseurului este corpul său și toți avem un corp diferit. Adaptăm tehnicile pe care le învățăm la școală și la cursuri astfel încât să le putem stăpâni cu mâinile noastre. Maseurii pot avea, de asemenea, ligamente diferite, o mobilitate articulară înnăscută mai mare, diferite înălțimi și toate acestea, inclusiv trecutul nostru (sport, accidentări, accidente) au un impact asupra modului în care masăm. Și nu am menționat încă psihicul, maseurii sunt în mare parte oameni empatici, dar în ceea ce privește temperamentul, putem găsi printre ei oameni flegmatici și foarte temperamentali.

Direcția viitoare a unui maseur poate fi deja văzută la școală, sau la un curs de bază acreditat. Fiecare persoană are un temperament diferit, iar atingerile de masaj arată în consecință - cineva le execută cu grație, încet și deliberat, alții dinamic, rapid, sportiv. În timpul cursurilor, participanții se masează reciproc și pot spune imediat sub ale cui mâini ar dori să se întindă.

De asemenea, este posibil să se estimeze ce cursuri suplimentare va alege maseurul după finalizarea cursului de bază de masaj clasic. Maseurii axați pe relaxare folosesc tehnici blânde și relaxante, cum ar fi pietrele vulcanice, shiatsu, tehnica bowen, masajul indian antistres al capului, drenajul limfatic manual, sau lomi-lomi. Maseurii mai sportivi, aleg cel mai adesea un curs de masaj cu ventuze, tehnici moi, masaj thailandez, deep tissue, taping și tehnici similare de masaj, care tratează corpul și țesuturile în profunzime.

Nu se poate spune că o abordare este mai bună decât cealaltă și sunt mulți maseuri, care sunt la graniță și oferă atât tehnici de masaj relaxante, cât și tehnici mai dure.

Câte tehnici de masaj ar trebui să cunoască un maseur?

La aceast întrebare răspunsul este foarte simplu. Unii se descurcă cu un masaj clasic și cu o schimbare ocazională de mișcări, dar majoritatea maseurilor încearcă să ofere mai multe tehnici. Nu este doar de dragul clienților, ci și de dragul maseurului însuși, încărcarea mâinilor cu aceleași mișcări nu este sănătoasă, iar maseurul se poate plictisi de aceeași tehnică în timp. Majoritatea terapeuților de masaj își iubesc munca și sunt curioși de noi modalități de a aduce mai multă ușurare și relaxare clienților lor.

Cu toate acestea, a face mai multe cursuri la rând pe parcursul anului, nu este chiar ideal. Abilitățile dobândite la curs, trebuie testate în practică și învățate în așa fel încât să se poată reveni oricând la ele. Prin urmare, este o procedură dovedită, să începeți să utilizați tehnica de masaj învățată imediat după fiecare curs și să alegeți un nou curs, doar atunci când deprinderile învățate în cel anterior, sunt deja bine ancorate.

Cum s alegeți cursurile suplimentare?

Un lucru este sigur, un maseur nu poate practica cu entuziasm, o tehnică care nu i se potrivește, sau pentru executarea căreia își face griji. Clienții știu să direcționeze bine, dacă aceștia întreabă des despre un anumit tip de terapie, gândiți-vă dacă ați putea să îl includeți în ofertă.

Trebuie luată în considerare și competiția, dar așa cum spuneam, fiecare maseur este un original și nu există doi maseuri care să facă aceeași tehnică în același mod. Dacă oamenii vin la tine, nu numai din cauza mâinilor tale pricepute, ci și din cauza personalității tale, vor fi bucuroși să încerce un nou tip de masaj chiar aici.

Zonele de distanță

Maseurul, clientul și zona de distanță

Se spune că genul de masaje pe care le faci, atrag genul de clienți pe acre îi ai. Un sâmbure de adevăr există, pentru că cei care depun multă forță în masaj, vor fi lăudați și recomandați, mai ales de clienții care se simt confortabil cu o presiune mai mare în timpul masajului. Iar cine știe să creeze atmosfera relaxantă potrivită pentru masaj, cu lumânări, arome, muzică plăcută, culori coordonate, un zâmbet și liniștea care iradiază de la maseur, va atrage la rândul său, clienții care doresc să se relaxeze în timpul masajului.

Aproape fiecare maseur știe asta: sunt clienți care vin o singură dată. Dacă aceștia sunt puțini, nu vă îngrijorați, oricum nu veți pute fi niciodată pe placul tuturor. La fel ca și maseurii și clienții, sunt personalități originale cu propria istorie, antecedente și preferințe.

În societate sunt definite așa-numitele zone de distanță:

  • distanța publică (aproximativ 4 metri, discursuri oficiale),
  • distanță socială (2-4 metri, negocieri, străini, de exemplu la stația de autobuz),
  • distanța personală (45-120 cm, la strângerea mâinii, la locul de muncă, aceasta include și zona de discreție la bancă),
  • distanță intimă (15-45 cm, numai pentru rude, cei dragi și oameni cunoscuți),
  • zonă intimă închisă (până la 15 cm, de cele mai multe în aceast distanță se află fiecare cu propria persoană).

În timpul masajului, maseurul intră în zona intimă, care este rezervată doar rudelor, copiilor, prietenilor foarte apropiați și persoanei însăși. De aceea, vizita la medic este adesea incomodă pentru noi, aproape întotdeauna traversează distanța intimă, iar mulți medici consideră de la sine înțeles, că ne manipulează corpul așa cum consideră ei de cuviință.

În ceea ce privește masajele, ne lovim de acel „ceva“ inexplicabil. De ce un maseur este potrivit pentru mine și altul nu? Mai mulți cunoscuți mi-au recomandat un maseur, însă eu nu m-am simțit bine în prezența lui. De ce unii clienți preferă un maseur, iar alții doar o maseuză?

Un maseur își construiește know-how-ul de-a lungul întregii cariere. Ceea ce ar trebui să-i unească pe toți maseorii este dorința de a ajuta, de a scuti oamenii de dificultăți, durere și stres. Însă, nici cea mai bună tehnică de masaj din lume, nu vă va învăța, să abordați clientul cu respect pentru corpul și personalitatea sa și cu smerenie și recunoștință că își încrede trupul și adesea sufletul, în grija dvs. Un maseur ar trebui să aibă deja această esență în sine, înainte de a începe să învețe să maseze.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.