Maseuză tantra, despre sexualitate: Dacă nu funcționează, omul nu este complet mulțumit.

28.8.2023Viața maseuruluiCitire până la 15 minut

Cu Sașa, proprietara salonului tantra din orașul Trenčín în Slovacia și maseuză tantra cu o experiență vastă în domeniu, am vorbit nu doar despre tantra, dar și despre cerințele asupra unui maseur tantric și despre percepția tantrei în societate. Apropos, știați că masajele tantrice pot ajuta în unele cazuri de disfuncții intime?

Masajul tantric

Saška, cum a fost drumul tău către masajul tantric și de cât timp te dedici acestui tip de masaj?

Mă dedic acestui tip de masaj deja de nouă ani, prima întâlnire cu tantra a fost în calitate de client, împreună cu partenerul meu. Mi-a plăcu atât de mult, încât îmi puteam imagina viitorul meu, lucrând în acest domeniu. Proprietara salonului la care am fost împreună cu partenerul meu m-a sunat și m-a întrebat, dacă mi-ar plăcea să lucrez ca maseuză tantra, iar eu am fost de acord.

În saloanele voastre, aveți în ofertă masaj tantra și masaj nuru. Care este diferența dintre ele?

Este o mare diferență, dar vă voi explica prin varianta prescurtată, cea pe care le-o ofer și clienților și clientelor mele. Masajul nuru, este un masaj corporal complet, care se și execută cu întreg corpul, este contact corp la corp. Iar masajul tantra, se execută cu mâinile și antebrațele, deși există contact corp-la-corp în timpul ritualului de primire, dar nu există acea atingere sexuală, pe care o percepem în timpul masajului Nuru. Deși se lucrează tot cu sexualitatea, este dintr-o perspectivă diferită.

Cum percepi masajul tantra? Mulți oameni încă clasifică acest tip de masaj drept practici sexuale. S-a schimbat înțelegerea tantrei?

Hmm, din păcate percepția este undeva la 50:50. Unii abordează corect masajul, îl înțeleg din punct de vedere energetic, dar, încă prea des întâlnesc și opusul. Cred că acest lucru se datorează și faptului că multe femei care practică tantra, nu înțeleg pe deplin ce este tantra, iar apoi prezintă acest tip de masaj într-un mod care nu este corect și nici confortabil.

Din păcate, încă constat că tantra nu este înțeleasă așa cum ar trebui și nici măcar nu sunt convinsă că, chiar dacă ar există vreo clarificare, iluminare privind acest concept, am fi noi, ca și cultură, capabili să înțelegem pe deplin aceste lucruri.

Ne lipsește înțelegerea tantrei ca lucru energetic?

Da, exact, popoarele estice sunt învățate de la naștere cu privire la faptul, că masajul face parte din viață, este normal, comun pentru ei. De asemenea, ei nu percep sexualitatea ca europenii, pentru ei, doar actul sexual în sine, este înțeles ca întreg.

Tantra este despre energie

Să ne întoarcem așadar, la percepția ta despre tantra. Cum ar trebui lumea să o perceapă, în mod ideal?

În mod ideal, ar trebui să fie puțin conectat cu energia spirituală, expirație, experimentarea unui masaj tantric ca meditație, cunoașterea corpului, propriul tău corp, nu corpul altei persoane.

Pentru mine înseamnă în special acceptare de sine, să pot să-mi accept corpul exact așa cum este și apoi să accept sexualitatea într-un mod puțin diferit, să pot să adopt acea spontaneitate și deschidere în viața sexuală. Să nu fiu fixată doar pe actul sexual, ca și cum acesta ar fi totul (ce poate fi experimentat și simțit). Pentru mine, tantra înseamnă dezleagrea de stereotipurile și rutina, pe care oamenii obișnuiți și le fixează adesea în jurul actului sexual.

Cum este un maseur, sau o maseuză tantra ideal/ă? Este obligatoriu să deții bazele masajului clasic?

Nu, nu este obligatoriu, nu are nimic în comun cu masajul clasic. Nu este vorba despre ce ar trebui să stăpânească maseurul, ci mai mult despre ce fel de percepție are și ce fel de atitudine are față de viață în general, pentru că asta cred că este destul de important. Dacă maseurului îi place ce face, face masajul cu drag și pentru că vrea să îl facă, iar în cazul acesta, masajul este cel mai bun, fie el tantra, sau orice altă tehnică. Dacă maseurul lucrează doar mecanic, în stilul „pentru bani“ sau doar pentru anumite beneficii, atunci nu este în regulă.

Există caracteristici fizice, sau de personalitate, care ar defini o persoană, ca fiind un maseur tantra potrivit?

Ar trebui să aibă un aspect plăcut, fără exces de greutate, sau miros corporal, ideal nefumător și să se mențină în formă, se eliberează multă energie în timpul masajului. Nu pot spune că trebuie să fie o persoană frumoasă, pentru că toți percepem frumusețea diferit, mai important este un comportament plăcut, carisma și calmul venit din interiorul persoanei.

Eu văd asta în următorul mod, atunci când vin la acest tip de maseur, ar trebui să-mi transmită liniște, nu ar trebui să fie prea temperamental, asta ar putea fi deranjant la începutul masajului. Pentru mine este important, ca maseurul să fie capabil să mă liniștească și ar trebui să fie într-atât de empatic, încât să se poată conecta la frecvența vibrației mele și să se adaptaze.

Prin urmare, un maseur tantra ar trebui să poată aduce o persoană într-o stare calmă, meditativă.

Da, așa e, să liniștească la început, dar și să stârnească energia după, astfel încât masajul să nu fie despre faptul că persoana s-a relaxat și a dormit. La început, masajul este fin, calm, lent, dar apoi trebuie să prindă viteză.

Cum decurg lucrurile atunci când alegeți o maseuză nouă, sau un nou maseur?

Pentru mine, este sută la sută doar despre intuiție, dacă nu mă simt confortabil în prezența unei persoane, nu o voi angaja. Nu mă uit numai la aspect, ci și la comunicare, cum mă afectează din toate punctele de vedere.

Masajul tantric este lent și senzual

Cu ce fel de probleme vă întâlniți în practicarea masajului tantric? Aveți anumite cerințe față de client în ceea ce privește curățenia, expresiile, decursul masajului?

Cea mai comună și probabil singura problemă, este aceea, că clienții confundă acest tip de masaj cu furnizarea de servicii sexuale. Și bineînțeles, pentru toți clienții sunt valabile reguluile, pe care le avem menționate și pe site-ul nostru, persoana trebuie să fie curată, să nu sufere de boli infecțioase, nu poate vorbi la telefon în timpul masajului, pentru că ar perturba cursul masajului, una dintre condiții este și faptul că masajul se efectuează pe piele, deci clientul trebuie să fie de acord să se dezbrace și bineînțeles clientul nu are voie să fotografieze, sau să filmeze nimic.

Pe lângă acestea, se aplică și regulile normale de prestare a serviciilor, blocăm clienții care nu vin la data convenită la programare și nu își cer scuze, întârzie, nu comunică etc.

Oferiți doar masaje individuale, sau există interes și pentru masaje de cuplu?

Avem multe cupluri, care vin împreună la masaj. Își resuscitează relația în acest fel, adesea, acestea sunt persoane, care conviețuiesc de mai mult timp împreună și cad în stereotipuri. Au nevoie de un impuls, de experimentarea unui lucru nou.

Masajul de cuplu se desfășoară într-o singură încăpere, partenerii stau întinși pe paturi alăturate, se văd unul pe celălalt și își percep partenerul într-o energie complet diferită, într-o stare de spirit diferită, experimentând plăcerea. Partenerii pleacă cu acest lucru acasă, pe baza experienței de la masajul tantric, ei își percep sexualitatea și partenerul într-un mod diferit.

Ei întreabă adesea, dacă pot învăța masajul tantric, pentru că și-ar dori să-și maseze partenerii în acest fel acasă.

Multe cupluri vin și cu faptul, că unul dintre ei nu vrea, sau nu poate fi masat, vrea doar să fie prezent pasiv în timpul masajului partenerului său și să privească, să perceapă și să învețe.

Tantra este doar o tehnică plăcută, sau poate să și ajute în cazul unor disfuncționalități?

Am avut mai mulți clienți cu un anumit tip de problemă în domeniul sexual. De exemplu, probleme cu ejacularea, fie a fost prematură, fie nu a venit deloc. Am încercat să discutăm și să rezolvăm toate aceste tipuri de probleme de excitare sexuală și de climax în timpul masajelor.

Există practici pentru asta, în special respirația, relaxarea, de multe ori stimularea capului, pentru că întotdeauna este o problemă în principal la cap și de fiecare dată am ajuns la un rezultat favorabil și problema a fost corectată.

La fel și cu femeile, vin la noi spunând că nu pot ajunge la orgasm sau nici măcar nu simt excitare alături de partenerul lor, sunt blocate, rezolvăm și probleme de genul acesta.

În aceste cazuri, este important să discutăm mult cu persoana încă de la început, să aflăm care este rădăcina problemei și să începem încet să o rezolvăm. În timpul masajului, relaxăm capul, pentru ca persoana să nu fie fixată pe probleme, să se relaxeze și să nu gândească la limite. Oamenii își pun adesea propriile limite, au multe complexe și setări în cap, care nu sunt sănătoase, sau confortabile și astfel nici sexualitatea nu funcționează.

Sexualitatea funcționează atunci când o persoană este în largul său. Dacă persoana nu este în largul său și nu contează dacă este bărbat, sau femeie, atunci nimic nu funcționează bine.

Masajul tantric ajută și în cazul disfuncțiilor

De câte ședințe, de cât timp este nevoie, pentru rezolvarea unei asemenea probleme? Presupun că este individual, așa este?

Este într-adevăr foarte individual. Unii oameni înțeleg foarte repede că limitele și convingerile pe care le au în cap, sunt inutile. Dar există și oameni care au blocaje atât de adânci, încât durează mult. Depinde de persoană și de problema specifică, este imposibil de spus cât timp va dura rezolvarea problemei.

Dacă o persoană are un blocaj de mult timp, este complicat, este blocată în procesele sale și este greu să-și schimbe obiceiurile, gândirea și convingerile. Dar nu este imposibil. Am avut o clientă care avea o problemă cu bărbații, era atât de supărată pe bărbați încât la început venea doar la mine la masaj, treptat însă s-a relaxat, până am ajuns în punctul în care s-a simțit confortabil și cu un masaj efectuat de un bărbat.

Am dreptate când presupun că atunci când o persoană face astfel de schimbări de atitudine și de gândire, aceasta îi afectează viața în ansamblu, nu doar latura sexuală?

Cu siguranță da, după părerea mea, viața sexuală este unul dintre domeniile esențiale ale vieții și dacă aceasta nu funcționează, o persoană nu este complet mulțumită, fericită. Desigur, ar trebui să fie într-o formă sănătoasă, nu este nevoie să mergeți la extreme.

Dar, pe de altă parte, dacă unei persoane îi plac extremele și adrenalina și asta îi aduce fericire, atunci cred că este în regulă. Fiecare are propriul drum și alege ceea ce îi place. Unora le place adrenalina, altora le place liniștea.

Mergeți să masați și la evenimente, anul acesta ați fost invitați pentru prima dată la TruckFest-ul din Trenčín, Slovacia. Probabil acest lucru este mai solicitant decât masajul efectuat în confortul salonului, cu toate facilitățile necesare.

Am vizitat un astfel de eveniment pentru prima dată și probabil ultima. Evenimentul în sine este drăguț, dar sincer, nu doar tantra, ci orice alt tip de masaj, nu este potrivit pentru astfel de evenimente, este un zgomot extraordinar și mulți vizitatori sunt sub influența alcoolului. Nu ne încadram în acel decor.

Îmi pot imagina că vom participa în viitor la un eveniment care este axat pe spiritualitate, meditație, ezoterism și așa ceva, da, dar nu unul de felul acesta.

Sașka, îți mulțumesc frumos pentru acest interviu interesant și vă doresc, ca numărul de clienți care înțeleg corect masajul tantric, să fie în continuă creștere.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.