Pistolul vibrant: în funcție de ce îl alegem și cum îl folosim?

30.11.2021Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

Există o mulțime de informații pe internet, despre ce parametri trebuie să urmăriți atunci când alegeți un pistol de masaj. Cu toate acestea, noi am dori să analizăm cum să lucrăm practic cu acesta, ce principii să urmăm pentru siguranța noastră și a clientului și în ce cazuri este potrivit să folosim un pistol de masaj.

Atunci când alegeți un pistol de masaj vibrant, fiți interesat de mai mulți parametri

Alegerea pistolului de masaj

Atunci când alegem un pistol de masaj, ne interesează de obicei numărul de vibrații pe minut, adică de câte ori în această perioadă de timp, pistolul „lovește” mușchiul. Un număr mai mare de vibrații, înseamnă un masaj mai intens, însă, nu este o regulă generală, că un masaj mai intens este unul neapărat mai bun.

Puteți folosi masajul cu vibrații mai mici pentru încălzire, pentru îmbunătățirea circulației la nivelul mușchilor și pentru persoanele mai sensibile. Pulsațiile mai mari, vor ajuta la relaxarea spasmelor și nodulilor din mușchi. Așadar, este bine să aveți un pistol, unde viteza vibrațiilor poate fi setată. Media solicitată este de cca 2000 de impulsuri pe minut, cea mai comună fiind posibilitatea de a seta intensitatea în 3-5 nivele, ceea ce este dealtfel, foarte suficient.

Amplitudinea sau înălțimea oscilației este menționată în mm și informează, despre pătrunderea impulsului la fiecare oscilație în țesut. Tocmai această cifră împarte pistoalele de masaj în vibrante și de percuție, în timp ce acestea din urmă, sunt concepute pentru utilizatorii mai pretențioși, cu musculatura foarte bine dezvoltată. O amplitudine de aproximativ 12 mm este de obicei suficientă, în mod uzual.

Alte detalii interesante sunt durata bateriei, timpul de încărcare, numărul și funcțiile capetelor interschimbabile și nu în ultimul rând greutatea. O jumătate de oră de lucru, cu un dispozitiv vibrant de două kilograme în mână, probabil nu-i va ușura munca maseurului. Greutatea sub 1 kg cu bateria inclusă este excelentă, dar nu trebuie să fie în detrimentul prelucrării, materialelor folosite și durabilității.

Nu uitați să monitorizați și parametrii de sunet, acesta nu trebuie să depășească 55 dB (volumul unei conversații normale). Doriți să masați clientul, nu să-l asurziți.

Utilizarea în siguranță a pistolului de masaj vibrant

Utilizarea în siguranță a pistolului vibrant de masaj

Dacă și dvs sunteți unul dintre acei oameni, care nu obișnuiesc să citească instrucțiunile de utilizare, ar trebui să le acordați totuși mai multă atenție în cazul pistolului de masaj.

Pornim mereu pistolul de masaj înainte ca acesta să fie în contact direct cu corpul. Ideal și de preferință îl folosim peste haine subțiri și fine, nu în contact direct cu pielea. Pe pielea goală, capătul s-ar putea să nu alunece foarte bine. Masajul vibrant, este recomandat doar pe părțile musculare ale corpului. Evităm proeminențele oaselor și omitem complet capul și fața!

Aveți grijă la șireturi, ciucuri, franjuri și alte accesorii ale îmbrăcămintei care s-ar putea încurca pe capul pistolului. Ar trebui să fie firesc ca persoana masată să-și pună deoparte coliere, brățări, lanțuri, cercei, ochelari, etc înainte de tratament.

Nu puneți niciodată degetele între capul vibrant și corpul dispozitivului! Autorul acestei afirmații știe despre ce vorbește. Despre propria experiență dureroasă

Vom încheia imediat masajul cu un pistol vibrant în cazul oricărei senzații neașteptate și neplăcute!

Masajul cu pistol vibrant

Cum masăm cu pistolul vibrant?

După cum am menționat mai sus, în mod ideal, aplicăm pistolul deja pornit, setat la cea mai mică viteză de vibrații pe corpul îmbrăcat. Ne plimbăm pe suprafața masată, pistolul trebuie să atingă doar ușor corpul, nu apăsăm.

Dedicăm aproximativ o jumătate de minut, un minut netezirii mușchiului într-o parte a corpului (exemplu concret: omoplatul drept). Dacă masajul este plăcut, putem trece la o viteză mai mare.

De asemenea, putem apăsa ușor pe suprafața corpului cu pistolul vibrant. Unele modele afișează și informații despre presiunea adecvată. Dacă masajul i se pare mai puțin intens persoanei masate, de preferință este să setăm pistolul la o viteză mai mare.

Ce capăt alegem?

În principiu ar fi de ajuns un singur capăt. Dar, prin schimbarea capetelor în funcție de partea corpului masată și scopul masajului, masajul cu un pistol vibrant va avea un efect mai bun.

Înlocuim întotdeauna capătul, doar atunci când dispozitivul este oprit. Împingeți capătul nou în dispozitiv până la capăt, până auziți sunetul/click-ul de conectare. Din motive de siguranță, nu îndreptați pistolul spre fața sau capul unei persoane, sau propriei persoane, atunci când dispozitivul este pornit.

Descrierea capetelor individuale și desemnarea lor pentru părțile corpului ar trebui să facă parte din instrucțiunile de utilizare, care sunt furnizate de vânzător împreună cu pistolul. Vom aminti modul de utilizare a celor mai frecvent oferite capete de masaj.

Echipamentul de bază al unui pistol de masaj vibrant este un cap de masaj rotund din spumă mai dură. Se folosește pentru cele mai mari zone musculare și pentru cele care au tendința de a se rigidiza cel mai mult, adică spatele, șoldurile și mușchii sciatici, umerii și gâtul, brațele și picioarele.

Pistolul vibrant poate fi utilizat oriunde

Capătul arcuit este un disc plat, pe care învelișul este modelat astfel, încât să existe aer în interiorul acestuia care înmoaie și atenuează șocurile. Îl veți aprecia în cazul mușchilor mai mici, mai moi și apropiați de oase: spate, gât, brațe și mâini. Este potrivit și pentru mușchii mai mari, la persoanele mai sensibile, sau dacă vreți doar să faceți un masaj plăcut de relaxare.

Furca este destinată masajului de-a lungul coloanei vertebrale și în jurul tendonului lui Ahile. Cele două proeminențe înguste vizează în principal mușchii erectori ai coloanei vertebrale.

Butucul este o extensie îngustă pentru masaj precis în jurul articulațiilor, palmelor și picioarelor.

Când să nu masați cu pistolul vibrant?

În principiu, toate contraindicațiile masajului clasic ar trebui să fie valabile și pentru masajul cu un pistol vibrant. Efectul vibrațiilor asupra corpului și organelor nu a fost studiat în detaliu, dar experiența practică arată că, la fel ca masajul clasic, masajul cu vibrații este în mare parte pozitiv.

Cu siguranță este indicat să întrerupem, sau să încheiem masajul în caz de orice disconfort. Ar trebui să acordăm mai multă atenție și să consultăm un medic, mai ales dacă clientul suferă de următoarele restricții de sănătate: sarcină, diabet zaharat cu complicații (neuropatie, leziuni retiniene), intervenții chirurgicale recente, epilepsie sau migrene, plăci deplasate, spondilolisteză sau spondiloză, înlocuiri articulare recente etc.

Pistolul vibrant de masaj va fi apreciat și de către sportivi

Sfaturi practice pentru utilizarea pistolului vibrant de masaj

Dacă masați un spate „mai greu”, a unei persoane musculoase, cu mușchi puternici și dinamici (ex. Practicant al box-ului thailandez), pistolul vibrant este perfect pentru încălzire și pentru a facilita munca ulterioară detaliată, cu mâinile.

Paradoxul este că acest aparat de masaj este adesea extrem de potrivit pentru maseurul însuși - pentru a relaxa mușchii palmelor și antebrațelor după muncă.

Din experiența clienților, vitezele mari și masajul intensiv sunt plăcute atunci când vorbim despre picioare obosite și neliniştite.

Pistolul vibrant este un instrument perfect pentru a oferi un bonus pe lângă un masaj clasic al spatelui, de exemplu. Lăsăm clientul acoperit la căldură, să se odihnească și îi masăm călcâiele cu un pistol vibrant. Sunetele de mulțumire sunt garantate

Aveți sfaturi specifice despre cum să utilizați un pistol de masaj cu vibrații, fie pentru auto-masaj, fie ca accesoriu pentru masajul clienților? Ne-ar plăcea să le împărtășiți cu noi în comentarii.

La final, vă oferim noi un sfat pentru un pistol vibrant de masaj ușor, cu 7 capete, 3 viteze si durată mare a bateriei.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.