Poate dăuna masajul?

11.4.2023AvansareCitire la 5 minut

Da, chiar și masajul poate dăuna, dar consecințele mai grave ale masajului sunt foarte rare, au motive clare și le putem evita. Astăzi vom discuta ce neplăceri poate provoca un masaj și cum să le evităm, prin pregătirea adecvată pentru masaj și respectarea proceselor care au loc în organism după masaj.

Durerea după masaj

Neplăceri după masaj

În ceea ce privește consecințele neplăcute ale masajului, clienții experimentează cel mai adesea o anumită somnolență, letargie și dureri musculare ușoare, similare oboselii musculare după efort. Pot apărea, de asemenea, sensibilitatea musculară și, în unele cazuri, durerea de cap.

Cele mai frecvente consecințe neplăcute, după ședința de masaj:

  • sensibilitate musculară (adesea după un masaj cu presiune mai puternică, sau în zonele unde corpul era foarte rigid),
  • sensibilitatea pielii (agent de masaj insuficient, sau nepotrivit, sau un tip de masaj care se face pe uscat),
  • durerea de cap (adesea cauzată de un regim de hidratare insuficient),
  • somnolență, letargie (neplăcută și periculoasă, mai ales în cazul în care mai trebuie să conduceți după masaj),
  • declanșarea virozei, dacă clientul a venit la masaj deja infectat (nu se simțea bine),
  • detgriorarea cursului menstruației, dacă se masează în primele zile de menstruație,
  • senzație neplăcută din punct de vedere psihic, după masaj (dacă clientului îi este rușine, comunicare slabă, alegerea nepotrivită a mseurului).

Cele mai multe dintre aceste inconveniente pot fi evitate, prin pregătirea corespunzătoare pentru masaj, respectarea regimului de relaxare după masaj și comunicarea deschisă între maseur și client.

Cel mai rău caz, este dacă masajul este efectuat de un maseur neexperimentat, sau de un maseur care este convins de corectitudinea procedurilor sale, indiferent de starea actuală a clientului. Fără comunicarea cu clientul, maseurul nu poate detecta, de exemplu, hipersensibilitatea, sau alergia clientului la agentul de masaj selectat.

Dureri musculare mai mari, sau chiar vânătăi după un masaj, apar la o presiune excesiv de mare, sau la utilizarea unei cantități mici, sau la alegerea greșită a agentului de masaj. Pentru clienții cu oase fragile (osteoporoză), în cazuri extreme pot apărea chiar fracturi, sau fracturi osoase.

O zonă extrem de sensibilă pentru masaj este ceafa și zona cervicală. Rezultatul unei abordări neglijente a maseurului, poate fi durerea de cap și în unele cazuri chiar migrena.

Pregătirea pentru masaj

Și clientul ar trebui să se pregătească pentru masaj, iar aici nu vorbim doar despre dușul dinaintea masajului. Este indicat să nu consumați alimente grele și porții mari înainte de masaj, să nu consumați alcool, substanțe care creează dependență sau analgezice și să mențineți un regim adecvat de hidratare.

Sarcina maseurului este să afle în ce stare fizică și psihică se află clientul și să se asigure că nici o contraindicație nu interferează cu masajul. În cazul unor probleme de sănătate mai grave și cronice, este indicat să vă consultați cu medicul curant înainte de a merge la masaj. Acordăm mai multă atenție clienților care vin la masaj pentru prima dată, sau celor care merg la masaj foarte rar. Este posibil să nu fie conștienți că, dacă suferă de unele probleme de sănătate, nu ar trebui să meargă la masaj.

Comunicarea în timpul masajului

Alegerea maseurului este importantă pentru efectul corect al masajului. Clientul trebuie să aibă încredere în maseur, să nu ascundă de el fapte care pot afecta rezultatul masajului, să nu se teamă să-i acorde încredere cu privire la problemele sale de sănătate și să vorbească atunci când ceva îi provoacă disconfort în timpul masajului.

Regimul de relaxare după masaj

Maseurii nu realizează uneori că grija lor față de client, nu se termină cu ultima mișcare a masajului. La sfârșitul masajului, există și informații despre modul de comportare după masaj: despre o creștere adecvată a regimului de hidratare, despre evitarea răcelilor și despre mișcarea adecvată.

După finalizarea masajului, nu este necesar să vă culcați, dar cu siguranță este nepotrivit să efectuați exerciții fizice majore. Activitățile fizice potrivite sunt mersul pe jos sau întinderea blândă și lentă a mușchilor masați.

Bineînțeles, putem mânca după masaj, dar cea mai potrivită este o porție mai mică de alimente ușoare, în mare parte proteice, care să nu îngreuneze digestia și să contribuie la regenerarea musculară. Un regim de hidratare ușor crescut este o necesitate, iar cel mai bine este să evitați alcoolul imediat după masaj.

Nu trebuie să uităm de relaxarea psihică. Este plăcut să lași liniștea și bunăstarea induse în timpul unui masaj să își facă efectul și să nu le întrerupi prin rezolvarea unor sarcini mai dificile, dispute etc.

Este ideal să vă răsfățați cu un masaj regulat, la un maseur în care aveți încredere, corpul și psihicul obțin cel mai mare beneficiu de pe urma acestuia. Dar chiar și așa se poate întâmpla să ne doară ceva - golirea portofelului

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.