Produsul lunii: Balsam de Tigru

20.6.2023Velvesa recomandăCitire la 3 minute

Recipientul de sticlă, cu diametrul de doar 4 cm, ascunde o soluție surprinzător de puternică, pentru multe probleme de sănătate. Balsamul de Tigru îl oferim în două variante: balsamul roșu tradițional și balsam alb. Ambele sunt utilizate pe scară largă, nu doar în domeniul masajului, ci și ca mici ajutoare practice în cazul diverselor dureri.

Balsam de Tigru

Datorită versatilității lor, Balsamurile de Tigru sunt extrem de îndrăgite nu doar de maseuri, ci și ca parte a unei truse medicale pentru casă, sau pentru călătorii. Este suficient să aplicați o cantitate foarte mică de produs, pe zonele cu probleme, iar ameliorarea va fi simțită foarte repede.

Balsamul de Tigru roșu conține mentol, camfor și câteva uleiuri esențiale din plante, care asigură un efect tradițional de încălzire și revigorare, cu ușoară ameliorare locală a durerii. Balsamul are o consistență groasă, de vaselină, cu un parfum proaspăt, picant.

În balsamul de Tigru alb substanțele active sunt menta, arborele de ceai și uleiul de cuișoare împreună cu camfor și mentol. Toate aceste substanțe asigură un efect plăcut, răcoritor. Balsamul alb are, de asemenea, o consistență asemănătoare vaselinei cosmetice, se întinde bine și se caracterizează printr-un parfum proaspăt de plante.

Când este de ajutor balsamul de Tigru?

Mușchi și articulații
Supraîncălzește și relaxează eficient mușchii, articulațiile și tendoanele, este suficient să aplicați o cantitate mică de balsam pe piele, înainte, sau în timpul masajului, sau să aplicați numai pe zonele dureroase, masați scurt și lăsați să acționeze.

Poate fi folosit și preventiv, de exemplu înainte de sport, drumeții, muncă grea în grădină, recomandăm balsamul roșu pentru a încălzi mușchii și a-i pregăti pentru performanță. Va fi de ajutor și în cazul răcelii musculare, provocate de exemplu de aerul condiționat din birou, mașină, sau avion.

Balsamul alb, care răcește și împrospătează ușor țesuturile, este potrivit pentru mușchii obosiți după exerciții fizice și în caz de întindere și suprasolicitare.

Căile respiratorii
Pentru răceli, gripă, tuse și oboseală, aplicaați o cantitate mică de balsam sub nări, pe piept și eventual și pe spate, între omoplați și lăsați să acționeze.

Este ideal să vă întindeți un pic după aplicare și să respirați profund, uleiurile esențiale conținute în balsam, ajută la relaxarea căilor respiratorii și la reducerea senzației de arsură și usturime de pe mucoase.

Dureri de cap
Doar aplicați o cantitate mică de balsam pe tâmple, sau pe frunte și acordați-vă câteva minute de odihnă, cu ochii închiși.

Efectul de răcire al mentolului și camforului, sau efectele de accelerare a circulației sanguine ale uleiurilor din plante, pot ameliora foarte eficient durerile de cap.

Înțepături de insecte
Masați locul înțepăturii cu balsam, acest lucru va reduce umflarea și mâncărimea. În timpul scărpinării pe locurile înțepate, mai ales în cazul copiilor, există riscul de infecție la nivelul pielii. De aceea, recomandăm să utilizați balsamul în mod repetat, de fiecare dată când simțiți mâncărime.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.