Sarea este sănătoasă

3.4.2023Velvesa recomandăCitire la 5 minut

Baia cu sare este una dintre cele mai plăcute proceduri pentru sănătate și relaxare, care nu necesită nici un fel de exerciții chinuitoare, nu necesită renunțarea la dulciuri și alte gustări îndrăgite, iar în afară de timp și o cadă cu apă caldă nu solicită nimic altceva. De aceea iubim băile cu sare și vă recomandăm și vouă să le încercați.

Marea moartă

Avantajul sărurilor de baie este, faptul că sunt foarte universale. Cu ajutorul acestora puteți pregăti rapid o baie detoxifiantă și hidratantă a întregului corp, dar și o baie parțială pentru picioare, sau o compresă cu sare, care va ajuta la durerile musculare și articulare.

Marea moartă

Denumirea acestei cunoscute mări este înșelătoare, deoarece datorită salinității ridicate, viața din adâncurile ei nu este una înfloritoare, însă, datorită efectelor sale, această sare este plină de beneficii readucând întreg organismul la viață. Sarea din marea moartă nu poate fi consumată, dar, datorită conținutului mare de minerale (magneziu, potasiu, sodiu, calciu, sulf, zinc și altele) este o soluție excelentă pentru îmbunătățirea sănătății organismului.

Băile regulate cu sare din Marea Moartă, ajută nu doar în cazul problemelor pielii, ci și curăță și hrănesc pielea în sine, iar datorită mineralelor, aduc și un efect de netezire pentru ridurile fine. Pielea rămâne tonifiată, netedă și elastică.

Vă puteți aștepta nu doar la relaxarea mușchilor și articulațiilor și la reducerea posibilelor dureri reumatice, dar, concentrația de minerale întărește și oasele și unghiile, iar inhalarea în timpul băii ajută și căile respiratorii. Prin urmare, este un remediu excelent pentru recuperarea după bolile respiratorii, atunci când organismul pierde minerale prin transpirație și căile respiratorii trebuie să elimine mucusul.

Pentru baie, dizolvați jumătate de kilogram de sare într-o cadă cu apă și stați în ea timp de 20 minute, fără a utiliza săpun, sau gel de duș. După baie, faceți un duș doar cu apă curată, înfășurați-vă într-o pătură și relaxați-vă timp de o oră. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, se recomandă o cură de o lună, în timpul căreia repetați aceste băi timp de 2 până la de 3x pe săptămâna.

Sarea din Marea Moartă, este un ingredient cosmetic universal și poate fi folosită în producția de peeling-uri, sau, de exemplu, apă de gură.

Magneziul

Un aport crescut de magneziu, este recomandat nu doar în timpul sportului, în timpul sarcinii, ci și vara, când transpirăm mai mult și în cazul oboselii și a cârceilor. Conform celor mai recente cercetări, organismul este capabil, să absoarbă foarte bine magneziul prin piele, sub formă de ulei în spray sau de baie cu sare de magneziu. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la consecințele consumului crescut de suplimente nutritive cu magneziu, care se pot manifesta ca probleme digestive la persoanele mai sensibile. Prin piele, organismul nu absoarbe niciodată o supradoză, ci doar cantitatea necesară de magneziu.

Vă putem recomanda sarea de baie cu magneziu, aceasta este suficientă pentru o baie de picioare, sau poate fi folosită pentru a face o compresă cu sare. Un capac de sare de magneziu se dizolvă în 2l de apă caldă, în acest concentrat înmuiați un prosop, pe care îl aplicați în zonele în care simțiți oboseală musculară, sau cârcei. Acoperiți cu încă un prosop uscat, sau cu o pătură și lăsați să acționeze 15 până la 20 de minute.

Nu vă alarmați, dacă corpul dumneavoastră reacționează transpirând abundent, la o baie completă, parțială, sau chiar la o compresă cu sare de magneziu. Este un semn, că metabolismul reacționează la proporțiile modificate de minerale și le procesează.

Baia de picioare

Sarea amară

Denumirea de sare Epsom provine din sud-estul Angliei, unde a fost descoperit pentru prima dată acest compus de magneziu și sulf. De asemenea, apare în mod natural în apa de mare și unele tipuri de apă minerală. Pe lângă efectele obișnuite, asemăntoare celor ale sării din Marea Moartă, sau a clorurii de sodiu clasice, sarea amară modificată poate fi consumată. Aceasta ajută digestia și este benefică în cazul diabetului, sau a migrenelor.

Magneziul și sulfații sunt bine absorbiți prin piele și, prin urmare, băile cu sare Epsom ajută la în cazul umflării/balonării zonei abdominale, a indigestiei și a altor probleme asociate stresului, cum ar fi iritația, insomnia sau oboseala.

Utilizarea sării Epsom în domeniul cosmeticii este foarte plăcută. Aceasta scapă părul de excesul de sebum și mătreață, datorită sulfului este potrivită pentru tenul acneic și gras cu tendințe de astupare a porilor, poate fi utilizată sub formă de peeling, băi, cataplasme sau clătiri.

Și plantele din grădina dvs vor aprecia sarea amară, este potrivită ca îngrășământ nutritiv.

În vremurile grăbite din ziua de astăzi, uităm adesea, că natura are metodele sale pentru a ne suplimenta cele mai importante minerale, fără a fi nevoie să ne facem griji pentru efectele secundare, sau pentru supradozaj. Cei care își dedică puțin timp propriei persoane, își pot îmbunătăți, sau întări sănătatea, într-un mod foarte simplu, folosind săruri minerale naturale.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.