Vrei să ai suficientă energie? Prima parte: Secretul rinichilor

8.3.2023Fit și confortabilCitire până la 10 minut

Iarna cu vreme rea este o perioadă în care ne simțim mai epuizați și obosiți. De parca nu avem energie, vrem să dormim mai mult, suntem atrași de căldura, mângâiere și odihna. În prima parte a articolului despre energia vieții, vom vorbi despre unde este ascunsă conform medicinei tradiționale chinezești și despre cum se manifestă utilizarea excesivă a acesteia.

Rinichi și energie vitală

Unde este energia noastră de viață

Conform medicinei tradiționale chinezești (MTC), energia pentru întreaga viață umană este ascunsă în rinichi. Este creat chiar de nașterea unei persoane și, în funcție de starea părinților săi la momentul nașterii, rinichii sunt plini de energie. Ne putem folosi de el toată viața, iar când îl folosim complet, viața se termină de obicei.

Cineva este înzestrat cu mai multă energie, alții au fost cruțați. Când un părinte avea puțină energie, nu putea transmite prea multe copilului său și, prin urmare, vorbim de slăbirea ereditară a rinichilor. TČM ia în considerare starea de sănătate, vârsta, numărul de sarcini anterioare, starea emoțională actuală a părinților, alimentația și stilul lor de viață, activitatea fizică etc.

Apoi ne ducem viețile cu „rucsacul” nostru de informații ereditare. Rinichii pot fi înțeleși ca baterii de rezervă, din care consumăm energia stocată în ei în timpul vieții. Este important să știm ce ne ia energia și de unde și cum o putem obține, astfel încât să nu epuizăm energia din rinichi, ci din alte surse. Atâta timp cât nu ne folosim rinichii și putem obține energie în altă parte, este un mare câștig pentru noi înșine.

Cum pierdem energia

În primul rând, ne vom uita la viciile care ne consumă mai mult „bateria”. Dacă aceste situații se repetă în viața noastră des, ele au ca rezultat epuizarea energiei vitale.

Rcele
Straturile de îmbrăcăminte subevaluate, care sunt adesea legate de confort și modă, uneori corpul nostru ne iartă. Dar când frigul este prea mare, organismul reacționează cu, de exemplu, o răceală, probleme ale vezicii urinare, angină pectorală sau dureri la genunchi și șolduri. Apoi ne întindem în pat și pumnul de energie pe care corpul obișnuia să o încălzească, trebuie să economisim în câteva zile pentru a readuce starea la normal.

Starea noaptea și în schimburile de noapte
De foarte multe ori, clienții din salonul de masaj îmi spun cât de obosiți sunt de la lucrul în trei schimburi, cum le doare corpul mai mult dimineața după o noapte decât după o tură normală. De asemenea, au dureri de cap din cauza oboselii etc. Da, ar trebui să dormi noaptea. Nu este așa?

În unele ocupații, munca de noapte este necesară. Am născut de două ori noaptea și cu siguranță nu mi-aș convinge copiii să aștepte pupila. Sunt fericit pentru astfel de ture de noapte. Dar dacă piesele auto sau brânza ar putea aștepta, este o chestiune de opinie. Uneori stăm în mod voluntar toată noaptea, terminăm ceea ce nu s-a făcut înainte ca copiii să se culce sau ne relaxăm în fața ecranului.

Momentul ideal pentru a merge la culcare este înainte de ora 22:00. Nu trebuie să adormi imediat, dar corpul este pregătit să se odihnească, să relaxeze mușchii și să se regenereze. Începe procesul de curățare și depozitare a componentelor structurale și funcționale importante din alimente în organism.

Un somn adecvat economisește energie
Dieta neadecvată

Uneori din convingere, alteori din lene, ne bazăm pe mâncarea cumpărată, monotona sau fast-food, iar organismul nu poate lua de la ea ceea ce are nevoie. Cel mai adesea, el ia astfel de alimente doar ca materie, ca ceva care umple tractul digestiv.

Pe de altă parte, o dietă variată, de preferință din surse interne fără arome artificiale și din procese de producție cunoscute, ne va oferi în mare parte ceea ce avem nevoie. Gătim pentru noi înșine după gustul pe care ni-l spune corpul nostru inteligent. Știm ce a mâncat găina de la care avem ouăle. Știm între ce buruieni a crescut morcovul nostru strâmb plin de lut și nu ne este frică de faptul că vom obține multă chimie în organism atunci când mâncăm fructe străine.

Unul dintre fundamentele TCM este să mănânci alimentele disponibile aici. Nu în magazin, ci din grădină, care nu este neapărat a noastră, ci locală. Îți amintești care bunica a avut o roșie în decembrie? Doar cel care l-a cumparat. În decembrie, oamenii mâncau salată de sfeclă roșie, castraveți fierți, varză murată din butoi sau compot. Avem totul astăzi. Din păcate, chiar și ceea ce nu ne dorim. Chiar și acele boli și slăbiciuni care nu erau atât de abundente înainte. Toate acestea ne „strâng” rinichii din energie.

Cum se manifestă rinichii slăbiți?

Slăbirea rinichilor se manifestă în mai multe moduri și poate fi în diferite combinații pentru fiecare dintre noi.

Părul
E ca un copac. Când are mai puțină apă, frunzele cele mai exterioare se îngălbenesc mai întâi, iar dacă încă nu este suficientă apă, frunzele cad. După aceea, uscarea frunzelor se apropie de trunchi, crengile se usucă și ele. Arborele își retrage seva în trunchi și, dacă starea durează foarte mult timp, se usucă complet după un timp.

Rinichii sunt legați de calitatea părului

La oameni, acele frunze reprezintă părul. La unii oameni, își pierd culoarea în jurul vârstei de 30 de ani. A doua posibilitate este căderea lor. Acest lucru li se întâmplă unor femei deja după naștere, când timp de 9 luni corpul lor a dat tot ce este mai bun de la sine pentru noul membru al familiei. Toate eforturile culminează adesea cu o naștere dificilă, în timpul căreia femeia pierde mult sânge. După naștere vine alăptarea, care este și epuizantă pentru corpul femeii, iar femeile descoperă apoi cu îngrijorare că coroana lor nu mai este ceea ce era înainte.

Chimioterapia are un scenariu și mai rău. Acolo, corpul uman este foarte slăbit de chimia care avea sarcina de a distruge germenii luxurii, iar rinichii, confruntați cu boli și tratament, nu mai au timp să mențină podoaba capilară.

Calviția ereditară nu se încadrează în această teorie. De multe ori sunt bărbați în vârstă care sunt foarte vitali și la slăbirea căii rinichilor sau a punctului reflex de pe picior nu îmi răspund pe canapea.

Slăbirea rinichilor se poate manifesta în continuare sub formă de membre reci. Fie că este vorba de mâini sau picioare, ambele sunt departe de inimă, așa că nu este „cel mai important” să salvezi vieți și, de asemenea, este departe de a fi o aprovizionare perfectă. Ele sunt la figurat frunzele copacului nostru.

Vezica urinară
Rinichii sunt strâns legați de vezica urinară. MTC o explică frumos ca pe un ou, unde ambele părți lucrează în cooperare reciprocă. Ei trăiesc într-o singură cochilie și doar împreună formează un întreg. Când unul merge prost, este transferat celuilalt. Iar dacă unul era prea mare, îl apăsa pe celălalt. În cazul nostru, când rinichii se răcesc, vezica urinară se inflama.

Când eram fată tânără, mie și colegilor mei ni se reamintea foarte des să nu stăm în frig, să purtăm cămașă și să ne protejăm spatele de frig. Din experiența mea, aș adăuga și pantofi calzi și șosete peste glezne în zilele reci. Acestea sunt locurile în care corpul se răcește cel mai mult, urmate de gât și ceafa, la unele persoane.

Data viitoare vom vorbi despre cum să ajutăm rinichii și de unde să obținem energie pentru a nu-i epuiza inutil.

A voastră Eva Kupilíková

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.

Acest site utilizează cookies, pentru a vă putea oferi cea mai plăcută experiență ca utilizator. Mai multe informații