10 beneficii pe care vă puteți baza în timpul majasajului de reflexoterapie

14.2.2022AvansareCitire până la 10 minut

De ce îndrăgesc oamenii atât de mult masajul de reflexoterapie, luând în considerare că este vorba doar de niște presiuni exercitate, în talpă, palmă, pe spate, sau în zona urechilor? Pentru că are efecte extraordinare asupra întregului organism. Dacă nu ați încercat până acum reflexoterapia, nu stați pe gânduri. Tălpile picioarelor sunt poarta de acces către armonizarea întregului corp.

masajul de reflexoterapie a picioarelor

Picioarele noastre cele de toate zilele

Picioarele ne poartă corpul pe parcursul întregii zile. Unii oameni au chiar locuri de muncă, unde stau în picioare de dimineața până seara. Și totuși, acordăm picioarelor noastre atât de puțină atenție, cel mult, le răsfățăm din când în când cu o pedichiură, iar în timpul verii cu câteva porții de plimbări desculțe.

Reflexologia

Vindecătorii din Egiptul antic, India și China au lucrat deja la masajul picioarelor, pentru a îmbunătăți starea de sănătate generală. Oamenii folosesc și caută această metodă de milenii întregi, ceea ce este probabil cea mai bună dovadă, că într-adevăr funcționează.

Cel mai des întâlnim masajul reflex al picioarelor, respectiv al călcâielor, dar reflexologia se face și pe spate, palme sau urechi, de exemplu. Baza, este afirmația că zonele individuale din talpă sunt conectate în mod reflex la organele corpului. Astfel, durerea sau disconfortul pe zona corespunzătoare a tălpii, indică faptul că organul legat nu este complet în ordine și necesită atenția și tratamentul nostru.

Masaj reflexologic cu dispozitiv din lemn

Cum decurge

Deși reflexologia se concentrează pe picioare, este un tratament complex pentru întregul corp. Este indicat sa faceți o pedichiură înainte de terapie, mai ales dacă aveți pielea foarte aspră în unele zone ale tălpilor.

Nu este nevoie să vă dezbrăcați, în timpul terapiei stați de obicei confortabil în șezut, sau culcat pe masa de masaj. Terapia se efectuează pe picioarele desculțe, pe care terapeutul le dezinfectează în prealabil și le hidratează cu cremă, sau ulei. În timpul tratamentului, terapeutul își folosește fie doar mâinile, fie anumite unelte - cel mai adesea bețe de lemn. O ședinșă poate dura între 30 și 60 de minute.

Ideal este sa faceții reflexoterapie in mod repetat, de la început de 4-6 ori la rând, iar pe timp îndelungat pentru a menține o stare buna a organismului, cam o dată pe lună. Maseurul vă va explica ce zone ale piciorului, le puteți trata singuri acasă și cum să o faceți.

Nu vă lăsați descurajați

Dacă refuzați un masaj de reflexoterapie din motiv că sunteți gâdilos, aveți încredere în mâinile terapeutului. Dacă nu sunteți atât de gâdilos încât nici dvs singur nu vă puteți atinge călcâiele și fiecare ședință de pedichiură necesită apoape anestezie. Pentru cei care sunt doar puțin gâdiloși avem o veste bună, terapeutul se va descurca.

Durerea în timpul masajului călcâielor

Efectul reflex al masajului, poate manifesta temporar răspunsurile organismului, în special organele foarte slăbite. Acestea sunt cel mai adesea reacții ușoare și tranzitorii, cum ar fi greața sau durerea. Luați aceste stări drept niște mesageri buni, care vă informează, unde aanume are corpul dvs nevoie de ajutor, ce organe trebuie susținute, hrănite, sau detoxifiate.

Desigur, ca fiecare metodă de masaj și cea reflexă are câteva contraindicații. Nu este recomandat în caz de orice problemă gravă a picioarelor - infecție, inflamație, boli fungice, răni deschise, erupții cutanate etc. Nu este potrivit nici pentru persoanele care suferă de diabet, varice, cancer sau febră acută. Masajul reflexologic al tălpilor nu este recomandat nici în sarcină.

Beneficiile masajului reflexologic

În sfârșit ajungem la dulcea recompensă. Ce bun vă așteaptă așadar, după absolvirea unui masaj reflexologic?

1. Mai puțină durere
Tratamentul relaxează în mod reflex mușchii și tendoanele, a căror contracții provoacă adesea dureri la spate, gât și cap.

2. Relaxare și somn adânc
După masaj, corpul intră într-o stare de relaxare și odihnă, ceea ce vă permite să dormiți mai bine și să vă bucurați de un somn profund, vindecator.

3. Îmbunătățirea sensibilitații
O dată cu înaintarea în vârstă, ne pierdem sensibilitatea, mai ales la nivelul membrelor. Ne împiedicăm mai des, mai des ne cade ceva din mâini. Reflexologia stimulează căile nervoase și le îmbunătățește rata de răspuns și sensibilitatea.

4. Îmbunătățirea circulației
Acest tratament stimulează circulația sângelui, aduce mai mult oxigen în celule și accelerează detoxifierea metabolismului.

Masajul reflex ameliorează migrenele

5. Ameliorarea migrenelor cauzate de stres
Durerile de cap induse de stres sunt eliminate prin relaxarea mușchilor, adâncirea respirației și oprirea stimulilor de stres.

6. Fascită plantară
O durere neplăcută în călcâi sau tendon la picior deranjează uneori pe toată lumea. Masajul reflexologic relaxează perfect întregul sistem de susținere al piciorului și astfel reduce și elimină durerea.

7. Stabilizarea tensiunii arteriale
Armonizarea corpului și a organelor individuale, aprofundarea respirației și relaxarea generală contribuie la atingerea valorilor optime ale tensiunii arteriale.

8. Suprimarea manifestărilor PMS și a menopauzei
Iritabilitate, bufeuri, oboseală, dureri de cap, insomnie și schimbări de dispoziție - masajul terapeutic regulat al picioarelor poate ajuta la abordarea acestor simptome neplăcute asociate, printre altele, cu dezechilibrul hormonal.

9. Relaxare și o dispoziție mai bună
Masarea anumitor puncte de pe picior stimulează producția de serotonină, un hormon al fericirii, care va ajuta persoanele care suferă de anxietate, epuizare, proastă dispoziție și depresie.

10. Detoxifiere
Reflexologia are un efect foarte bun asupra îmbunătățirii funcției tractului urinar, care ajută organismul să curețe și să elimine substanțele nedorite din organism prin urină.

Acordați atenție călcâielor dvs

Ați putea fi interesat de reflexoterapie și doriți să o încercați ca și client, sau să învățați să o oferiți ca terapeut.

Umblatul cu picioarele desculțe poate fi foarte sănătos

În orice caz, ar trebui să acordați mai multă atenție picioarelor. Felicitări dacă sunteți una dintre acele persoane care își răsfață în mod regulat picioarele cu o baie de sare, cremă, masaj și le oferă cât mai multe momente de plimbat desculț. Recompensa este o senzație naturală de lejeritate și flexibilitate nu doar a picioarelor, ci și a întregului corp.

Masajul zilnic al picioarelor nu trebuie să fie deloc o datorie enervantă. Puteți să vă creați în grădină, sau în curte o pasarelă senzorială, sau un covor, pentru umblat desculț, care va fi cu siguranță o bucurie și pentru copiii dvs. O opțiune și mai ușoară este achiziționarea de accesorii simple pentru masaj, cum ar fi dispozitivul pentru masajul picioarelor, role din lemn pentru masajul picioarelor, mingiuță de masaj cu proeminențe (arici), sau cilindre și mingi pentru masaj.

Recompensa va fi un corp mai sănătos și mai flexibil și o minte mai fericită.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.