Ajută masajul în cazul celulitei?

24.1.2022Fit și confortabilCitire până la 10 minut

Pielea de portocală, sau de brânză, cu denivelări, nu este în sine periculoasă din punct de vedere al sănătății, dar din punct de vedere estetic ne poate deranja foarte mult. Astăzi vom discuta despre ce este celulita și dacă masajele ne pot ajuta, să obținem din nou o pilele netedă.

Celulita se mai numește și coajă de portocală

De unde a apărut?

Celulita afectează 9 din 10 femei și doar aproximativ 10% din populația masculină. Dermatologii o împart în patru grade, în funcție de cât de vizibilă este pe corp.

Să începem prin a menționa din start, că acesta este un lucru comun, legat de structura țesutului și apariția ei nu înseamnă neapărat, că proprietara sa involuntară, este supraponderală, nu face mișcare, nu este sănătoasă, sau nu acordă suficientă grijă propriei persoane. Celulita este corectă în răutatea sa și afectează majoritatea femeilor, chiar și pe cele slabe.

Despe celulită a început să se vorbească deabea în secolul trecut. Este responsabilă moda mini, tendința de ansamblu de dezvăluire a pielii, un stil de viață din ce în ce mai sedentar cu rezultatul îngrășării, sau consumul de alimente procesate? Probabil toți factorii împreună.

Celulita are mai multe grade

Cum arată lucrul acesta sub piele?

Pielea noastra are trei straturi: epidermul, dermul și hipodermul, în care găsim și grăsimea subcutanată. Pielea bărbaților și cea a femeilor diferă în principal prin structura colagenului, care este principala proteină a țesuturilor conjunctive. La o femeie acesta are forma unui gard cu scânduri,pe când la un bărbat este mai degrabă sub formă de plasă.

Structura rețelei de colagen masculin, rezistă mai bine presiunii țesutului adipos de sub ea. Când se adaugă și factorii hormonali, este ușor de presupus că pielea unei femei va fi mai afectată. Grăsimea „se împinge” prin structura țesăturii sub formă de gard, ceea ce face ca umflăturile și gropile de pe suprafața pielii să fie vizibile.

Factori care influențează manifestările celulitei

  • sexul și vârsta - corpul feminin este mai predispus la celulită, iar odată cu vârsta, elasticitatea pielii și cantitatea de fibre de colagen din acesta scade
  • hormonii - acțiunea hormonilor în organism este un fenomen complicat și complex. Astăzi știm că hormonul feminin estrogen, joacă un rol în stocarea grăsimii subcutanate. Corpul feminin din cauza ciclului menstrual, a sarcinii și a menopauzei trebuie să facă față fluctuațiilor mult mai mari ale nivelului hormonal decât cel masculin.
  • ereditatea - unii factori precum elasticitatea, sau nuanța pielii sunt ereditari și pot afecta aspectul pielii
  • stilul de viață - frecvența și tipul exercițiilor fizice, dieta, regimul de hidratare și somn, precum și gestionarea stresului, sunt factori cheie care afectează nu doar cantitatea de grăsime corporală, ci și sănătatea și aspectul pielii, sau nivelul hormonilor
masajul îmbunătățește aspectul și sănătatea pielii

Cum acționăm așadar împotriva celulitei?

Dermatologia, medicina estetică și cosmetică, oferă în mod constant noi și noi modalități de tratare a pielii afectate de celulită: tratament cu LPG (endermologie), terapia cu laser, terapia cu acul și injectarea de cocktail-uri enzimatice etc.

Multe dintre aceste tratamente au rezultate frumoase, unele sunt dureroase, altele sunt plăcute, dar au în comun faptul că rezultatele sunt temporare, procedura trebuie repetată (inițial des, ulterior cel puțin o dată pe lună) și sunt relativ costisitoare.

Hai să vedem cum acționează masajul

Să nu fiți dezamăgite, dragi doamne. Datorită numeroșilor factori care acționează celulita, nu există un masaj miraculos, care să o poată elimina perfect și permanent. În orice caz, masajele ne oferă posibilitatea de a îmbunătăți circulația sanguină la nivelul pielii, de a hrăni pielea și țesuturile subcutanate, de a le încălzi și de a elimina stresul. Iar aceștia sunt toți factori care influențează manifestările celulitei.

Așadar masajul nu va elimina celulita. Cu toate acestea, va ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii și tocmai despre asta este vorba, deoarece celulita în sine nu este o manifestare de boală, ci mai degrabă estetică.

Ce fel de masaj să alegem așadar?

Masaj anticelulitic, sau masaj de remodelare

Acestea sunt de obicei masaje puternice în timpul cărora nu te vei relaxa complet. Scopul lor este o aprovizionare puternică cu sânge a pielii și a țesuturilor și o întrerupere puternică a aglomerărilor de grăsime.

Produsele anticelulitice pentru masaj, cresc efectul tratamentului

Ele sunt adesea combinate cu tratamente de peeling și împachetare. Pentru masaj se utilizează uleiuri, creme sau geluri speciale. Nici în cazul acesta nu este suficient un singur tratament, iar masajul trebuie repetat de mai multe ori.

Limfodrenajul manual

Un masaj blând, cu mare efect. Masajul limfatic manual, relaxează vasele limfatice și drenează bine corpul. Un sistem limfatic funcțional, înseamnă un management mai bun al fluidelor de către organism și are un efect de susținere asupra sistemului imunitar, organismul putând face față mai bine proceselor inflamatorii.

Ca urmare a drenării, corpul se subțiază iar pielea se întinde, contururile corpului sunt mult mai bine definite. Se recomandă efectuarea drenajului limfatic primăvara, măcar de 6-10x consecutiv la o săptămână, și întreținerea corpului cu ajutorul acestui masaj periodic pe o perioadă îndelungată. Recompensa va fi nu doar o piele cu aspect mai frumos, ci și o senzație de picioare ușoare, o digestie mai bună și un corp mai rezistent la boli.

Maderoterapia

Maderoterapia

Hit-ul ultimilor ani, provenit din Columbia. Un masaj intensiv cu un ulei special, cu ajutorul rolelor și instrumentelor din lemn de diverse forme, care are ambiția de a suprima simptomele celulitei și de a reduce grăsimea subcutanată. Repetat periodic, efectele acestui tratament sunt vizibile.

Ventuze cu vacuum

Tratamentul cu ventuze ca atare, nu este o terapie dedicată exclusiv îmbunătățirii aspectului celulitei, dar poate trata efectele acesteia. Vacuum puternic, fluxul sanguin mult îmbunătățit și relaxarea țesuturilor, este exact ceea la ce ne așteptăm în procedurile anticelulitice.

Procedurile moi și miofasciale

Manipularea pielii și a țesuturilor, separarea straturilor și eliberarea pielii din straturile inferioare ale țesutului. De multe ori nu simțim nicio durere semnificativă și totuși suntem înțepeniți, imobili, pielea corpului pare să fie blocată și țesuturile de sub ea comprimate și imobile.

Tocmai aici își găsesc locul tehnicile mai sus meționate. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că pentru unele persoane sunt foarte dureroase deja în timpul tratamentului spatelui, ca să nu mai vorbim de aplicarea lor în alte părți ale corpului. Cu toate acestea, au efecte excelente în eliberarea pielii și a țesuturilor de dedesubt, după tratament se îmbunătățește semnificativ mobilitatea și circulația sângelui și astfel nutriția și metabolismul, exact în acele părți ale pielii unde se manifestă celulita.

Învinge masajul asupra celulitei?

Sincer? Nu. Șah-mat nu va fi, dar poate fi repetarea remizei. Pentru a reduce semnele vizibile ale celulitei, este important să reduceți volumul grăsimii subcutanate și să îmbunătățiți elasticitatea, circulația sângelui și nutriția pielii.

Cum să facem față grăsimii subcutanate, este un alt capitol. Dar cu siguranță putem îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii cu ajutorul masajului și a preparatelor de masaj adecvate. Și acesta este probabil cel mai important lucru pentru rezolvarea problemei estetice a celulitei.

Așa că mâncați, hidratați-vă și dormiți corect și suficient, zâmbiți des și mergeți la masaj. Un stil de viață sănătos și o minte veselă, sunt unghiul optic corect, prin care veți vedea celulita în lumina potrivită.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.