Maseurul Mobil, Pali: Faptul că sunt diferit, este cel mai mare avantaj al meu

1.6.2021Viața maseuruluiCitire până la 15 minut

Cu Pavel Mikšík, masajul nu înseamnă doar relaxare, ci și distracție. Pentru confirmare, verificați pagina lui de Facebook, unde se prezintă ca fiind maseurul mobil Pali. În interviu, el ne-a dezvăluit, dacă umorul îl ajută să atragă clienți și dacă îi distrează și în timpul ședințelor de masaj.

Maseurul Mobil, Pali: Faptul că sunt diferit, este cel mai mare avantaj al meu

S-a schimbat în timpul crizei corona, în vreun fel, regimul tău de funcționare?

Cu siguranță s-a schimbat. Aveam mai multe solicitări, programări cu mult timp înainte. În momentul de față situația nu este atât de abundentă. Este umpic mai dificil. Oamenii sunt mai îngrijorați pentru bani decât pentru sănătate. Și, pe de o parte, înțeleg acest aspect.

Dacă am concluzionat corect, te dedici doar masajului mobil.

Nu, mai am un loc de muncă, tocmai de aceea mă dedic masajului doar după masă, sau în weekend-uri. O perioadă am practicat doar masaj. Dar este greu să prinzi oamenii acasă în prima parte a zilei. Așa că mi-am spus că n-am să stau acasă degeaba. Momentan, mai am un job în afară de masaj.

Poți să ne dezvălui despre ce este vorba?

Lucrez în domeniul logisticii și al transporturilor.

Prin urmare, întrebarea noastră este, dacă este posibil să trăiești doar din masajul mobil?

Depinde de cheltuielile fiecăruia dintre noi. Iar ale mele sunt destul de mari. (râde) Așadar, în cazul meu, două job-uri sunt exact ceea ce trebuie.

Deci, doar o persoană cu cheltuieli minime poate trăi din masajul mobil?

Există situații, exact ca acum, în vremea pandemiei. Să zicem că o persoană depinde de un singur job și din anumite motive, rămâne fără acesta. Ce face în această situație? Nu cred, că din masajul mobil, poți câștiga atât, încât să îți permiți și altceva decât plata facturilor și a cheltuielilor lunare. Ar fi prea riscant să depinzi doar de această meserie.

Care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru practicarea masajului mobil?

Mușchi puternici, mult optimism, empatie și curaj. (râde) În afară de masa pliantă pentru masaj, mai am o geantă mare, umblu întotdeauna cu ”tolba plină”. În calitate de masseur mobil, sunt puțin limitat, pentru că nu pot purta toate lucrurile cu mine, ci doar cele de care am cu adevărat nevoie.

Eu port cu mine ventuze, cearceafuri, uleiuri, prosoape și haine de schimb. Prin urmare, geanta cântărește cca 10 kilograme și încă 15 kg masa de masaj . Așadar, trebuie să îmi iau gândul, de la alte mărunțișuri, cum ar fi încălzitorul de ulei, sau alte accesorii pentru masaj.

De asemenea, în calitate de masseur mobil, m-aș bucura foarte mult, să îmi achiziționez o geantă de calitate, solidă, pentru masa de masaj. Nu mă gândesc la cea pe care o primești cadou atunci când achiziționezi masa de masaj – acelea rezistă aproximativ două săptămâni. Există însă genți, care au cusături întărite, catarame rezistente și fermoar. Probabil că acestea din urmă au fost inventate de oameni care știu cu adevărat, cât este de grea o masă de masaj. (râde)

Maseurul Mobil, Pali: Faptul că sunt diferit, este cel mai mare avantaj al meu
Sursă: arhiva personală P. Mikšík

Acum există și mese de masaj, care pot fi pliate. Dar totuși, ai nevoie de o mașină specială pentru aceste deplasări?

Nu, nu este nevoie de un mijloc de transport special. Am un combi obișnuit, iar în acela încap toate fără nici un fel de probleme. Masa este pliabilă, așa că încape perfect în portbagajul mașinii.

Când mergi la clienți, ce așteptări ai de la aceștia?

Mă aștept ca oamenii să aibe bun simț și să facă duș înainte de masaj. Nu trebuie să aibe ordine și curățenie impecabile în casă, sau să îmi rezerve un loc de parcare, de asta mă ocup eu. Apoi, tot de ce mai am nevoie, este un spațiu în care să-mi pot întinde masa de masaj și un pahar cu apă ca să nu mă ofilesc acolo. Cam atât.

Dar dacă în schimb, clienții sunt cei care au solicitări speciale?

Nu au. Majoritatea știu ce înseamnă un masseur mobil, sau au avut parte deja de un asemenea masaj. Dar dacă nu au experiență, sau nu știu ceva, întreabă. Încerc apoi să le explic că nu au nevoie de nimic. Voi veni singur, îmi voi pregăti lucrurile și orice altceva clarificăm la fața locului.

Ce cheltuieli presupune masajul mobil?

Este vorba mai mult, sau mai puțin doar de materialele consumabile, precum uleiurile și cearceafurile, pe care le achiziționez în mod regulat. Asta însă, cunoaște orice masseur, nu doar cei mobili. În afară de asta, cheltuielile de deplasare – combustibilul, reparațiile și altele asemenea. Mașina este indispensabilă pentru mine.

De ce depinde prețul unui masaj?

Asta diferă de la persoană la persoană. Lista mea de prețuri este concepută în așa fel, încât să aibă un cap și o coadă. Acest lucru înseamnă, că atunci când merg să masez la o singură adresă, prețul este valabil pentru timpul total în care eu lucrez la această adresă, indiferent de numărul de persoane pe care le masez. Nu-mi pasă dacă fac masaj, timp de două ore, unui singur client, sau câte o jumătate de oră la patru persoane.

Maseurul Mobil, Pali: Faptul că sunt diferit, este cel mai mare avantaj al meu

Pe pagina sa de Facebook, maseurul Pali, prezintă de asemenea, astfel de postări amuzante.

Ce fel de probleme întâmpini cel mai des?

În capitală cu siguranță una dintre probleme sunt locurile de parcare. Când aud câte o adresă, din anumite locații, mi se face pielea de găină. Deja știu ce mă așteaptă. (râde) Dar când vine vorba despre locuințe, pot spune că am vizitat deja diverse. De la căsuțe de grădină, unde aproape că nu era nici apă, iar cuvântul igienă își pieredea valoarea, până la proprietăți imobiliare în valoare de milioane de euro, unde aproape că nu am putut respira atât de mult lux. (râde)

Există interes pentru masajul mobil?

Există, dar mai puțin decât ne-am aștepta. Luând în considerare că lucrez în capitală, cererea nu este chiar așa de mare. Este adevărat că sunt suficienți maseuri și maseuze, însă majoritatea își desfășoară activitatea în saloane. Maseuze mobile, cunosc personal, doar două. Mai știu de existența unui masseur mobil, dar nu îl cunosc personal. Presupun, că oamenii preferă, în continuare, mai mult saloanele, decât posibilitate ca o persoană să vină la ei acasă.

De ce anume este determinată această preferință, din punctual tău de vedere?

Cu siguranță de faptul că ne aflăm în România. Știu că în străinătate se poate trăi mai bine, practicând această meserie. La noi, multă lume, nici măcar nu știe de existența masseur-ilor mobili. Iar din cei care știu, mulți nu vor permite accesul unei persoane străine în locuința lor.

Așadar, oamenii au prejudecăți.

Multă lume are prejudecăți. Mai ales atunci, când spun cuiva că sunt masseur. Imediat mi se răspunde: tu masezi femei. Bineînțeles că masez femei. Așa cum masez și bărbați, persoane în vârstă, copii și tineret, sau persoane bolnave, cu poliomielită, sau alte probleme grave de sănătate.

Dar da, oamenii au prejudecăți. Mai ales atunci când o femeie este singură, ar vrea un masaj, dar îi este frică, cine va veni și ce va ieși. Pe de altă parte, acest lucru nu este foarte logic, deoarece aveți la dispoziție datele de contact ale masseur-ului și îl puteți reclama la poliție oricând. Așa că nu înțeleg acest mod de gândire al oamenilor.

În afară de asta, situația este și mai neplăcută pentru colegele, care se dedică masajului mobil. Acestora le este frică, atunci când li se solicită o programare de la un bărbat singur. Când am discutat cu ele despre acest aspect, mi-au spus că aproximativ tot a doua programare de genul acesta, venea de la barbați care aveau cu totul alte inteții, decât o ședință de masaj obișnuită. Așa că din acest punct de vedere, ele într-adevăr sunt în dezavantaj.

Și dacă ar trebui să specifici mai mulți oameni care sunt interesați de masajul mobil, cine sunt aceștia?

Marea majoritate sunt cei din clasa mijlocie, poate câteodată și cei din clasa superioară. Există multe cupluri printre aceștia, care au copii mici acasă. De obicei, în timp ce îi fac masaj unuia dintre ei, celălat are grijă de copil, iar apoi rolurile se inversează. Pur și simplu nu au posibilitatea să plece de acasă pentru a merge la un salon. Și se bucură de fiecare data când mă prezint eu în ”gălăgia” lor. (râde)

De asemenea, sunt persoane cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, care doresc să se răsfețe puțin. Au liniștea lor, niște bani puși de-o parte și nu au chef să se deplaseze ei în căutarea acestor servicii.

Maseurul Mobil, Pali: Faptul că sunt diferit, este cel mai mare avantaj al meu

Ți s-a întâmplat vreodată, să fii invitat de o companie pentru a masa angajații acesteia?

Am avut câteva invitații, dar de fiecare dată am refuzat. Și îmi mențin această decizie. Pentru mine, masajul într-o companie este o afacere în masă. Nu există o masă de masaj, ci doar un scaun pliant. Se efectuează un masaj de 10 – 15 minute prin îmbrăcăminte. Cu cineva alături de tine, care butonează de zori, într-un laptop. Asta, după părerea mea, nu are absolut nimic în comun cu masajul.

Mi se pare doar un business. Mie această procedură nu îmi inspiră nimic și sunt convins, că nici acelor angajați. Managerii companiilor, au după aceea posibilitatea de a spune, că le-au oferit angajaților un beneficiu. Dar acela nu este masaj. Masajul este despre liniștea corpului și a minții. Astfel de afaceri în masă, în spatele calculatoarelor, nu reprezintă nimic pentru mine.

Ce beneficii îți oferă masajul mobil?

Nu există atât de mulți maseuri mobili pe cât există saloane de masaj. Am impresia, că deja la fiecare colț de stradă, este un salon de masaj. Așadar, faptul că sunt diferit, este pentru mine cel mai mare avantaj.

Iar al doilea avantaj este faptul, că am mereu posibilitatea de a cunoaște oameni noi. Pe mulți dintre clienții mei îi cunosc de ani de zile și deja îi pot numi mai mult prieteni decât clienți. Se leagă altfel de contacte și prietenii, decât atunci, când cineva vine într-un salon pentru o jumătate de oră și după aceea pleacă. Când merg într-un loc, unde la intrare, mă întâmpină și mă linge un câine, cunosc membrii familiei, casa, cine cu ce se ocupă, este cu totul altceva.

În afară de asta, bineînțeles că îmi convine și flexibilitatea programului meu.

Te specializezi? Mă refer la faptul, dacă mai faci pe parcurs, alte cursuri de specializare.

Bineînțeles, pe acestea trebuie să le faci. În 2015 am urmat cursul de bază, în masaj classic, respectiv în cel sportiv. În afară de acesta, m-am specializat și în terapia cu ventuze, momentan însă, nu urmez nici un altfel de curs. Iar asta datorită faptului, că fiind un masseur mobil, majoritatea clienților mei solicită doar masajul classic, eventual cel cu ventuze.

Aș căuta alte cursuri dacă, de exemplu, aș face parte dintr-o echipă sportivă și m-aș dedica tapingului, sau accidentărilor. Dar la domiciliu, oamenii își doresc în cea mai mare parte masaj clasic.

Pe Facebook te prezinți în felul tău deosebit. Stilul tău de comunicare, este amuzant, chiar sarcastic. O astfel de abordare te ajută să îți atragi clienții?

Cred că da. Sunt așa de ani de zile. În liceu, eram clovn-ul clasei, iar stilul acesta mi l-am păstrat. Îmi place umorul, sunt deschis, uman și pot vorbi despre lucruri la care alții doar se gândesc.

Pot să fac haz chiar și de necazul meu, și să îl descriu într-un mod atât de colorat, încât majoritatea oamenilor se tăvălesc de râs. Și prin acest fel al meu de a fi, îmi creez multe contacte. Poate că oamenii își spun: ”Pe ăsta trebuie să-l văd, îl sun pentru un masaj”

Maseurul Mobil, Pali: Faptul că sunt diferit, este cel mai mare avantaj al meu

Te comporți așa și în timpul ședințelor de masaj?

Când vin la o persoană pe care nu o cunosc, sunt genul care așteaptă. Aflu pe parcurs dacă clientul vrea să vorbească, sau preferă să se relaxeze în tăcere. Nu încep eu discuțiile niciodată.

Multe persoane se plâng. Îmi spun că au fost într-un anumit loc la masaj, iar maseurul a vorbit în continuu, deși dorința clientului era să se deconecteze în liniște. Nu înțeleg acest lucru. Până și eu știu, că în timpul masajului trebuie să păstrezi liniștea. Doar așa, clientul se poate deconecta și relaxa, atât fizic cât și psihic.

Așa că întotdeauna, las comunicarea la alegerea clienților. Când văd că aceștia doresc să comunice, pot vorbi cu ei despre orice. Dar atunci când văd că omul păstrează liniștea, o păstrez și eu. În fond și la urma urmelor și mie îmi convine să masez în tăcere.

Ți s-a întâmplat ca cineva să te recunoască ca maseurul mobil Pali, pe care l-a văzut pe Facebook?

Da, cu siguranță. Dar am remarcat și faptul, că am la prieteni multe persoane, care sunt doar spectatori. Niciodată nu au fost la un masaj, niciodată nu ne-am scris nimic legat de masaj, dar ei reacționează la aproape fiecare postare a mea. Acesta este însă, un avantaj pentru mine, deoarece astfel de oameni, cel puțin vor spune cuiva ceva despre mine.

Care crezi că sunt condițiile corecte pentru a fi un masseur mobil bun?

În primul rând, trebuie să fii într-o dispoziție pozitivă, pentru că atunci când ajungi undeva supărat, somnoros, morocănos - nu faci o impresie bună. Dar trăsătura mea, este practic diagnosticul meu și acesta este umorul menționat. Vin vesel, oamenii încep să râdă și știu că este în regulă. Atmosfera este deja relaxată și apoi merge totul mai bine.

Trebuie să ai și condiție fizică, nu este distractive când trebuie să porți toate echipamentele după tine. Sunt multe blocuri, care nu dispun de lift, sau locuri de parcare. E o alergătură, iar cu masa după tine, este un adevărat crossfit. Și trebuie să nu îți fie frică. La început eram foarte stresat. Acum deja cam peste tot, deschid ușa ca acasă. (râde)

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.