Avantajele masajului ca beneficiu al companiei

9.1.2024AvansareCitire la 5 minut

Masajul este un beneficiu extrem de îndrăgit al unei companii. Angajații îl apreciază și îl întâmpină cu bucurie, acesta aduce multe beneficii și pentru angajator, susține performanțele mai bune în muncă și elimină stresul de la locul de muncă. Pentru cea mai economică versiune a masajului, pe un scaun special de masaj, aveți nevoie de minim de spațiu, într-o cameră liniștită, bine aerisită și 15-20 de minute de timp.

Masajul în companie

Forme de masaj la companie

Masajul la locul de muncă poate fi oferit într-o varietate de moduri. De la un maseur corporativ în companiile mari, care este disponibil pe tot parcursul săptămânii de lucru, sau în anumite zile, până la vizite convenite ale unui maseur, care odată pe lună, desface sacunul de masaj, sau patul pliabil de masaj într-o mică sală de ședințe și masează toți angajații unei companii mai mici, într-o singură zi.

Angajatorul poate permite masajul în timpul programului de lucru, sau poate pune la dispoziție spații pentru masaj, numai după programul de lucru, ceea ce este avantajos, pentru profesiile în care se efectuează doar munca manuală. Sarcina fizică mai mare imediat după masaj, nu este potrivită și poate duce la accidentări.

Avantajele masajului la locul de muncă pentru angajați

Masajul are un efect pozitiv asupra organismului, nu este nevoie să polemizăm despre asta. Un masaj scurt în timpul zilei de lucru este potrivit în special pentru lucrătorii de birou, al căror corp este astfel rupt din starea adesea inadecvată și rigidă a statului la computer.

Chiar și un masaj scurt, poate avea rezultate pozitive:

 • eliminarea rigidității musculare la nivelul capului, gâtului, umerilor și mâinilor,
 • îmbunătățirea posturii și a flexibilității,
 • eliberarea de stres,
 • creșterea capacității de concentrare,
 • ameliorarea durerii de cap și a oboselii ochilor,
 • îmbunătățirea dispoziției,
 • o calitate mai bună a somnului.

De multe ori, angajații nu au timpul, sau dorința, de a avea grijă de ei înșiși, de a face exerciții fizice, sau de a se odihni suficient, după orele de lucru. Luând parte la un masaj în cadrul companiei, vor simți efectele pozitive ale îngrijirii corporale, vor deveni mai conștienți, că chiar și într-un timp relativ scurt, se pot relaxa semnificativ și au o motivație mai mare de a-și îmbunătăți stilul de viață, ceea ce se reflectă pozitiv și în concentrarea și performanța lor la locul de muncă.

Ce beneficii îi aduce masajul organizației

Masajul este un mod modern și sănătos de a recompensa angajații și este cu siguranță benefic și pentru companie. Într-un timp cât o pauză de cafea, angajatul „se resetează” semnificativ, ceea ce se reflectă într-o concentrare mai bună asupra muncii.

Fiecare loc de muncă creează în mod natural factori stresanți, al caror efect asupra corpului și psihicului angajaților, poate fi eliminat într-un mod plăcut, cu ajutorul unui masaj. Un angajat relaxat are performanțe mai bune, rezistă mai bine stresului, iar imunitatea lui se îmbunătățește.

Masajul oferit de companie, este un beneficiu extrem de îndrăgit, îmbunătățește imaginea companiei ca angajator, are un efect pozitiv asupra satisfacției și loialității angajaților și atrage potențialii noi angajați, aflați în căutarea unui loc de muncă.

Angajații apreciază masajul oferit de compoanie

Masajul regulat, țintit, reduce probabilitatea incapacității de muncă pentru:

 • cei care au probleme cu coloana vertebrală și discurile intervertebrale,
 • mușchi blocați,
 • sindromul tunelului carpian și alte RSI (repetitive strain injuries),
 • dureri de cap și probleme cu ochii,
 • suprasolicitare, sau burnout,
 • stări de oboseală și depresie.

În timpul unui masaj efectuat la locul de muncă, angajatul este în afara procesului de muncă doar pentru o perioadă scurtă de timp (15-20 min) și este în continuare disponibil dacă este necesar. Pentru un masaj prin haine, pe scaun, nu este nevoie de o pregătire lungă și nu se pierde timp la schimbarea angajaților.

Masajul corporativ nu are costuri administrative mari și este suficient să eliberați până la 10 m2 într-o cameră, sau zonă mai liniștită, bine aerisită. Cele mai frecvent utilizate tehnici sunt masajul amma japonez, shiatsu prin haine, masajul indian al capului, masajul clasic și combinațiile lor, sau masajul reflex al picioarelor.

În cazul satisfacției reciproce, maseurul este și un plus plăcut, pentru zilele companiei, sau evenimentele sociale pentru angajați.

Utilizați argumente

Masajul în cadrul companiei, este un beneficiu pe care aproape fiecare angajat îl întâmpină cu entuziasm. Dacă sunteți maseur și vă gândiți la acest mod de a câștiga, nu uitați, că atunci când negociați cu compania, prima prioritate pentru manager, o reprezintă aspectele pozitive pe care masajul le aduce companiei în sine, iar acestea sunt angajați mai mulțumiți, mai sănătoși și mai eficienți.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.