Faceți cunoștință cu ofertele de masaj: ce tip de masaj este cel mai potrivit pentru dvs?

7.7.2021Fit și confortabilCitire până la 10 minut

Ce tip de masaj să alegeți din oferta saloanelor de masaj? Cum decideți care tip de masaj este cel mai potrivit pentru dvs? Vom răspunde la aceste întrebări în articolul nostru. În plus, vă vom prezenta cele mai frecvent oferite tipuri de masaj.

Masaj cu miere pentru o piele frumoasă și o imunitate mai bună

Masajul - o procedură pentru sănătatea generală

Toate procedurile de masaj vizează îmbunătățirea stării de sănătate. Pur și simplu, ar trebui să vă simțiți mai bine după ele – cu mai puține dureri, relaxați, revigorați. Unele tehnici pot fi mai dureroase, dar maseurul ar trebui să adapteze întotdeauna masajul la clientul specific și durerea să fie suportabilă, plăcută.

Tehnicile de masaj efectuate prin frecare cu ulei, sau emulsii, încălzesc pielea și țesutul subcutanat, îmbunătățesc circulația sângelui la nivelul mușchilor, stimulează metabolismul și astfel procesele de curățare din corp. Nutriția celulelor este îmbunătățită, mușchii, tendoanele și articulațiile sunt relaxate și mai flexibile după masaj. Mediul plăcut din salonul de masaj, aduce beneficii psihicului, persoana se simte odihnită și relaxată. Masajele regulate sunt un beneficiu nu doar pentru mușchi, ci pentru întregul organism, îmbunătățesc imunitatea și întăresc sănătatea.

Masajul cu pietre vulcanice este una dintre cele mai plăcute tehnici

Fiecare masaj este unul original

Trebuie remarcat fapul că alegerea maseur-ului, resp. a maseuzei este adesea mai importantă decât alegerea tipului de masaj. Clientul și maseur-ul ar trebui „să se așeze“, să se potrivească unul cu celălalt, să-și fie reciproc plăcuți și simpatici și să simtă încredere reciprocă. Atunci masajul este o adevărată artă, indiferent dacă este vorba de un procedeu de masaj clasic, sau unul special.

Fiecare masaj este altfel. Clientul și maseurul nu sunt niciodată în aceeași stare fizică și psihică, vremea nu este aceeași, tensiunea nu este aceeași și așa mai departe. Fiecare maseur are mâini diferite, deci nici chiar de la un maseur începător nu veți primi doar „versiunea de manual a masajului”. Maseurul pune întotdeauna în masaj o bucată din propria persoană, energia sa, personalitatea, originalitatea, acesta fiind unul dintre motivele pentru care această meserie este una foarte interesantă și creativă în felul său.

Cum să alegeți din ofertă?

Nu știți ce tip de masaj să alegeți? Sau cunoașteți deja masajul clasic și ați vrea să încercați ceva nou, pentru o schimbare?

Cea mai ușoară cale, este aceea, de a vă consulta cu maseurul. Fiecare maseur va fi fericit să facă un mix din arsenalul său de cunoștințe, pentru a vă ajuta în rezolvarea problemelor dvs de sănătate. Căutarea tehnicilor pe Internet s-ar putea să nu fie cea mai benefică, o opțiune mult mai bună este să întrebați cunoscuții despre experiențe specifice cu un tip de masaj, sau altul. Un exemplu bun sunt pietrele vulcanice - în unele spa-uri, acestea sunt utilizate doar ca parte a terapiei pentru simple aplicări și încălzirea corpului în timpul relaxării și nu pentru un masaj real cu pietre vulcanice. Clienții rămân apoi cu o idee distorsionată în ceea ce privește masajul cu pietre vulcanice.

Cele mai des oferite tipuri de masaje

În oferta saloanelor de masaj veți găsi cel mai adesea masajul clasic și încă câteva tehnici, pe care vi le vom prezenta mai jos.

Masajul clasic (Suedez)

Tipul de bază al masajului oferit în țările occidentale, cel mai adesea într-o formă relaxantă. Masajul clasic este un sistem de atingeri de masaj care se efectuează într-o anumită logică, pe cea mai mare parte a corpului. Cel mai adesea pe spate, picioare și brațe, dar clasicul include și masajul abdomenului, pieptului, capului și feței.

Expusă este doar partea corpului pe care maseurul tocmai o masează. Restul corpului este acoperit. Masajul clasic relaxează mușchii și spasmele, zonele rigide ale mușchilor, îmbunătățește circulația sanguină și relaxează pielea, detensionează articulațiile și tendoanele. După acest masaj, vă veți simți relaxați și ușori, de parcă tocmai v-ați fi trezit după un somn revigorant.

Masajul cu ventuze

Masajul cu vacuum, sau masajul cu ventuze se realizează cel mai adesea cu ventuze de sticlă, pe suprafața unsă a pielii. Aerul este eliminat din ventuză cu ajutorul unui tampon aprins, iar după aplicarea acesteia pe piele, pielea este „aspirată” în deschiderea ventuzei. Masajul cu ventuze poate fi efectuat de asemenea cu ventuze din cauciuc, sau cu ventuze flexibile din silicon. Această terapie provine din medicina estică, astfel încât ventuzele se aplică pe corp în conformitate cu căile energetice (meridiane).

După masajul cu ventuze, clientul rămâne cu mici vânătăi de suprafață cu formă rotundă, însă terapia cu ventuze în sine, este o procedură plăcută și nedureroasă. Relaxează perfect mușchii rigizi, ajută articulațiile, forțează corpul să înceapă procesele de autovindecare prin „tragerea” fluidelor către straturile de suprafață.

Masajaul pe spate, cu ventuze de sticlă

Masajul reflexogen al călcâielor

În ciuda faptului că acest masaj se efectuează numai la nivelul călcâielor, presiunea asupra zonelor reflexe individuale afectează întregul organism. Este excelent pentru relaxare într-o perioadă stresantă, ameliorează durerea articulațiilor mari, relaxează nervii, îmbunătățește circulația sângelui și oferă clientului feedback cu privire la starea organelor individuale și a întregului organism.

Tehnicile moi

Nu vă lăsați păcăliți de denumire - tehnicile soft nu sunt tocmai blânde. Este vorba despre o manipulare uscată (fără un agent de masaj) a pielii și a țesuturilor de sub suprafața pielii. Clienții cu pielea relaxată laudă tratamentul, cei cu țesuturi lipite își șterg lacrimile.

Unele prinderi din tehnicile moi, sunt folosite și în introducearea masajului clasic. Avantajul este relaxarea pielii, a țesutului subcutanat și a fasciilor, lucru care îndepărtează rigiditatea (spatele nu trebuie să doară, el paoate fi doar rigid și inflexibil) mușchilor, relaxând articulațiile și tendoanele, iar întregul sistem musculo-scheletic devine mai funcțional.
Includerea regulată a acestui tratament în repertoriul de masaj, împiedică solidificarea și lipirea țesuturilor de la suprafață.

Drenaj limfatic manual (masaj limfatic manual)

O tehnică foarte blândă care amintește de mângâiere, dar extrem de eficientă. Este o procedură de relaxare-regenerare și detoxifiere, efectuată în cea mai mare parte pe uscat, uneori cu ulei. La începutul și în timpul tratamentului, nodulurile de pe partea tratată a corpului sunt golite prin presiune, iar limfa din țesutul subcutanat este netezită prin mișcări fine și ușoare în direcții definite cu precizie.

Se recomandă efectuarea drenajului limfatic de mai multe ori consecutiv (de exemplu, de două ori pe săptămână, timp de o lună). Cu toate acestea, efectul este adesea vizibil după prima ședință - pielea este mai fină, dispar umflăturile, celulita incipientă, iar corpul dobândește o formă mai frumoasă. Persoana se simte în general mai ușoară, drenajul limfatic are, de asemenea, un efect foarte bun asupra psihicului - calmează, relaxează, armonizează.

Drenajul limfatic bine efectuat, poate declanșa procese de detoxifiere mai puternice, însoțite de ex. de dureri de cap trecătoare, senzație de oboseală etc. Cu toate acestea, drenajul limfatic regulat îmbunătățește fluxul limfatic și, astfel, imunitatea.

Drenajul limfatic manual se efectuează foarte fin

Drenajul limfatic facial

Dacă suferiți de umflături la nivelul feței, aveți cearcăne sub ochi dimineața, încercați să efectuați un drenaj limfatic cosmetic al feței. În afară de maseuri, există și cosmeticiene care cunosc această tehnică de masaj. Masajul poate fi făcut pe tenul curat și uscat, este foarte blând și plăcut, la fel ca și „sora lui mai mare”, este potrivit în condiții de stres și oboseală psihică. După drenajul limfatic, pielea se destinde și rămâne proaspătă și netedă.

Lomi Lomi

Lomi lomi se traduce prin „mâini iubitoare“. Un masaj foarte plăcut provenit din Insulele Hawaii, este caracterizat de mișcări lungi, ușoare pe suprafața întregului corp. Maseurul își folosește nu doar palmele și degetele, ci și antebrațele și trece dintr-o singură mișcare de la mâini, pe lungimea întregului corp la picioare și invers. Se ocupă și de articulații, pe care le masează și relaxează.

Lomi lomi este un masaj extrem de relaxant nu doar pentru corp, ci și pentru suflet.

Masajul Lomi Lomi multiplicat relaxant de un mediu plăcut pe plajă

Masajul Breuss

O specialitate pentru coloana vertebrală și vertebre. Un masaj delicat cu ulei de sunătoare contribuie la relaxarea țesuturilor din jurul vertebrelor, regenerează discurile intervertebrale și întreaga coloană vertebrală.

Masajul cu miere

Nu este un masaj clasic cu miere, este o tehnică specială prin care maseurul își dezlipește mâinile de pielea unsă cu miere.

Acest masaj are efecte detoxifiante puternice și, de asemenea, curăță pielea, care rămâne catifelată și netedă după tratamentul cu miere.

Pietrele vulcanice

Masajul se efectuează cu pietre de bazalt netede încălzite și unse. Acest tip de piatră are o capacitate mare de stocare a căldurii, reține perfect căldura, pe care o transferă pe pielea persoanei masate.

Procedură extrem de relaxantă, potrivită în special pentru zilele mai reci. Încălzește pielea și țesuturile de sub ea. După un masaj cu pietre vulcanice, vă veți simți ca după o saună - plăcut letargici și încălziți până la os. Masajul are și un efect ușor diuretic, acționează asupra limfei și detoxifiază organismul.

Ați descoperit în articolul nostru tipul de masaj pe care doriți să îl încercați? Vă dorim doar experiențe plăcute de masaj, indiferent de tehnicile de masaj pe care le alegeți.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.