Încep masajul cu pietre vulcanice. Care dintre seturi ar trebui să îl aleg?

30.8.2021Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

Masajul cu pietre vulcanice este una dintre cele mai plăcute tehnici de relaxare. Este foarte îndrăgit mai ales în perioadele mai reci și ploioase ale anului. Un terapeut novice se întreabă întotdeauna, de câte pietre vulcanice va avea nevoie. Vă vom sfătui cu privire la ceea ce ar trebui să alegeți.

Masajul cu pietre vulcanice

Un masaj extrem de relaxant, în care terapeutul, după efectuarea masajului introductiv cu ulei încălzit, masează întreg corpul cu pietre netede încălzite la 40-60°C.

Masajul cu pietre vulcanice încălzite

Energia din pietre încălzește profund pielea și mușchii, îmbunătățește metabolismul și are un efect benefic asupra circulației limfatice. Sub influența căldurii, vasele de sânge se dilată, țesuturile sunt mai bine perfuzate și se elimină spasmele. Avantajul este că aceste beneficii se aplică și mâinilor maseur-ului.

După masajul cu pietre vulcanice, clientul se simte plăcut relaxat nu doar fizic, ci și psihic. Efectele sunt similare cu cele ale saunei. Masajul are un efect ușor de deshidratare.

Echipamentul necesar pentru masajul cu pietre vulcanice

Baza pentru un masaj bun cu pietre vulcanice este temperatura corectă a pietrelor. Temperatura ideală nu poate fi determinată, este o chestiune foarte individuală, însă, majoritatea clienților sunt mulțumiți de pietrele încălzite la 55°C. Pentru încălzirea completă a corpului, mai ales pentru persoanele mai friguroase este ideal să punem pe patul de masaj, sub client și o pătură electrică încălzitoare.

Încălzirea pietrelor vulcanice

Încălzitorul digital pentru pietre vulcanice este indispensabil. Nu se recomandă încălzirea pietrelor sub altă formă. Unul dintre motive este că pietrele vulcanice conțin fier și, de exemplu, încălzirea într-un cuptor cu microunde ar putea fi periculoasă. În cuptor sau într-o oală obișnuită, nu vom realiza niciodată încălzirea uniformă, reîncălzirea și menținerea temperaturii setate pe tot parcursul masajului.

Carcasele portabile pentru încălzirea pietrelor de masaj par practice, însă, au mai multe dezavantaje. Încălzirea în ele durează prea mult, iar datorită dimensiunilor reduse, încap prea puține pietre și pe deasupra sunt și destul de scumpe.

Pietrele vulcanice

Din punct de vedere geologic, rocile sunt împărțite în magmatice, sedimentare și transformate. Pietrele vulcanice, așa cum sugerează și numele lor, provin dintr-o familie de roci magmatice. Au un conținut mai mare de fier, și tocmai de aceea absorb atât de bine căldura și o mențin pentru o perioadă mai îndelungată. Pietrele vulcanice, așezate în timpul masajului pe corp încălzesc plăcut și creează o presiune liniștitoare. Greutatea lor exercită, de asemenea, o presiune ușoară în timpul masajului, chiar și atunci când maseurul doar alunecă peste piele cu piatra.

Cel mai adesea, în cadrul masajelor cu pietre vulcanice întâlnim bazaltul. Unii terapeuți folosesc, de asemenea, piatră de nisip prelucrată, sau calcar pentru conținutul mineral și echilibrul energetic. Ca un adaos, sau anti-pol al pietrelor vulcanice încălzite, se utilizează și marmura rece, naturală, fie pentru masajul răcoritor al zonelor supraîncălzite ale corpului, fie alternată cu pietrele fierbinți. Răcoarea marmurei poate fi amplificată prin plasarea acesteia într-un castron cu gheață.

Masajul poate fi efectuat și cu marmură rece

Forma, culoarea și dimensiunea pietrelor

Pietrele de bazalt pot fi achiziționate în două forme, complet naturale, sau prelucrate. Ambele tipuri au o valoare echivalentă, proprietățile pietrelor și culoarea lor depind de compoziție. Prin urmare, depinde de terapeut ce pietre alege sau combină.

Pietrele naturale sunt colectate manual pe plaje și sortate după mărime. Dacă cumpărați două seturi, pietrele din ele nu vor fi niciodată exact la fel. Pietrele naturale sunt fine, plăcut rotunjite și, de obicei, se potrivesc bine în mână. Maseurii, de obicei, își îndrăgesc propriile seturi de pietre vulcanice. Fiecare piatră este originală și pentru fiecare există o utilizare în cadrul masajului.

În cadrul masajului sunt utilizate pietre de dimensiuni și forme diferite

Pietrele prelucrate sunt tot din bazalt, însă, în timp ce de prelucrarea și formarea celor naturale are grijă oceanul, acest tip de pietre este modelat de om. Avantajul acestora, este forma ovală, uniformă. Terapeutul are întotdeauna în mână, două pietre identice, în ceea ce privește forma, grosimea și compoziția. În plus, pot fi modelate într-o formă greu de găsit în pietrele pur naturale - ciupercă, cui, semilună, arc etc.

De câte pietre avem nevoie?

Pietrele vulcanice sunt cel mai adesea vândute la set. Cât de mare trebuie să fie setul achiziționat, asta depinde de tipul de masaj, respectiv de sfera de aplicare.

Ceea ce nu putem planifica în avans este tipul clientului, mai ales dacă vine la un masaj cu pietre vulcanice pentru prima dată. Nu este posibil să estimăm exact cât de multă căldură absoarbe corpul clientului și astfel cât de des, va trebui să schimbăm pietrele în timpul masajului. Depinde nu numai de tipul corpului și al metabolismului, ci și de starea fizică și psihică actuală a clientului. Este o regulă faptul, că o persoană obosită și epuizată va ”extrage” mai multă căldură din pietre.

Pentru masajele parțiale sunt suficiente seturile cu 20 buc sau 33 buc de pietre. Dacă efectuăm masajul doar pe spate, sau pe picioare, această cantitate de pietre este suficientă. Rețineți că pietrele încălzite se introduc, de asemenea și în palmele clientului.

Set mare, de lux, cu pietre vulcanice

Dacă dorim să facem un masaj combinat al mai multor părți ale corpului, sau un masaj complet, este recomandabil să achiziționăm un set mai mare cu diferite dimensiuni de pietre. Setul cu 59 buc de pietre naturale sau setul cu 60 buc de pietre prelucrate sunt suficient de variabile chiar și pentru masajul complet al corpului.

Un adevărat lux este setul profesional cu 71 de buc de puietre vulcanice. Gama largă de dimensiuni și forme, vă permite întotdeauna să formați un set de pietre, exact pentru un masaj specific.

Sfaturi practice

Întrucât folosim pietrele vulcanice pe pielea unsă (se distribuie mai bine căldura lor către corp), cu siguranță merită să le spălăm imediat după masaj. Alocați suficient timp acestui lucru înainte de a primi următorul client. Dacă vă este imposibil, atunci măcar înmuiați-le în apă caldă cu un detergent ușor, sau sare de mare.

Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la longevitatea pietrelor vulcanice. Bazaltul este o piatră extrem de dură și, dacă cade, podeaua va suferi mai mult decât piatra în sine. Trebuie avut însă grijă la suprafața tăvii de încălzire, eventual acoperită cu un prosop, astfel încât să nu se ciobească atunci când sunt plasate pietrele în ea.

pietrele vulcanice au viață lungă

Curățate corespunzător pietrele vulcanice vor rezista ani de zile. Unii terapeuți recomandă din când în când, ca acestea să fie curățate energetic cu elemente naturale - spălați cu apă curată de izvor (fără clor) și lăsați să se usuce și să se încălzească la soare.

Deci, ce ziceți, încercați? Masajul cu pietre vulcanice este o relaxare absolută, nu doar pentru client, ci și pentru maseur. Este un joc cu pietre, căldură și energie. Cu siguranță merită încercat.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.

Acest site utilizează cookies, pentru a vă putea oferi cea mai plăcută experiență ca utilizator. Mai multe informații