Instrucțiuni pentru masajul palmelor în 10 puncte

21.3.2023Fit și confortabilCitire până la 10 minut

Mâinile noastre, fac sute de activități pentru noi în fiecare zi. Din cauza unor mișcări repetate într-o poziție nepotrivită, mâinile pot fi obosite, cu circulație proastă, cu degete reci și o prindere incertă. Instrucțiunile de masaj le puteți folosi pentru dvs, sau pentru cei dragi, acesta va fi apreciat în special de persoanele cu mâinile obosite de la muncă, sau de persoanele vârstnice, ale căror articulații își pierd deja flexibilitatea.

Masajul mâinilor relaxează și ameliorează stresul

De ce masajul mâinilor

Mai cunoscut este masajul picioarelor, mai ales cel reflexogen. Dar există zone reflexogene și pe mâini, așadar un masaj al mâinilor nu este doar plăcut și relaxant, ci poate ajuta și la armonizarea întregului organism, are un efect antistres, îmbunătățește somnul, relaxează mușchii, îmbunătățește circulația sângelui și încălzește degetele, le îmbunătățește mobilitatea și prinderea. Și cu siguranță veți avea o dispoziție mai bună după acest masaj.

Masajul mâinilor este practic, în sensul că poate fi făcut oriunde, de exemplu și în autobuz, sau la locul de muncă, ceea ce nu putem spune și despre masajul picioarelor. Nu aveți nevoie de cunoștințe aprofundate despre zonele reflexe pentru masajul mâinilor, dar dacă chiar sunteți interesați de acest subiect, există o gamă largă de literatură de specialitate pe piață.

Procedura de masaj

Vă puteți dedica masajului mâinilor zilnic, acesta ar trebui să dureze cel puțin 15 minute. Acest masaj are cele mai bune rezultate dacă nu vă grăbiți, faceți-l conștient și încet.

Pregătirea
Înainte de masaj, vă puteți exfolia mâinile cu ajutorul peeling-ului, dar nu îl folosiți mai des de 1-2x pe săptămână.

Așezați-vă confortabil, veți obține cel mai bun masaj, atuncă când vă puneți o mână pe o suprafață fermă, de exemplu pe o masă. Puteți să masați și pe uscat, dar va fi mai plăcut să lucrați cu o emulsie hrănitoare sau cremă, care vă va trata în același timp pielea mâinilor.

SFAT: dacă vă decideți pentru un masaj regulat al mâinilor, este o oportunitate ideală pentru a încerca cantități mici, sau mostre de uleiuri, sau creme de masaj.

Masajul
Masați încet și conștientizați ceea ce faceți. Repetați fiecare mișcare de 3-5 ori, sau până când este plăcut. În timpul masajului propriu-zis, utilizați o presiune medie, mângâieri ușoare doar la începutul și la sfârșitul masajului. Masați fiecare mână cu întregul ansamblu de mișcări separat, sau efectuați fiecare mișcare de masaj mai întâi pe o mână și apoi pe cealaltă mână.

  1. Începem prin a freca (mângâia) dosul mâinii și palma. Rotiți mâinile astfel încât să nu ratați zona degetului mare, lucrați de la degete până la încheietura mâinii.
  2. Strângeți fiecare deget pe rând în pumnul celeilalte mâini și glisați într-o mișcare circulară, de parcă ați scoate dopul dintr-o sticlă de vin. Lucrați de la degetul mare la degetul mic.
  3. Împletiți degetele ambelor mâini. Îndoiți degetele mâinii care masează și trageți-le de-a lungul degetelor întregi ale mâinii masate.
  4. Ștergeți șanțurile dintre oasele de pe dosul palmei, de la degete spre încheietura mâinii, cu vârful degetului mare.
  5. Cu degetul mare, desenați opturi întinse în jurul oaselor părții exterioare a încheieturii mâinii. De asemenea, puteți încercui oasele încheieturii mâinii cu degetul mare.
  6. Folosind degetul mare și două degete, masați fiecare deget al celeilalte mâini cu mici mișcări circulare (frecare) de la vârf la palmă. Începeți cu degetul mare, treceți prin toate degetele și reveniți din nou la degetul mare.
  7. Prindeți degetele celeilalte mâini astfel încât degetul mare să fie îndreptat spre palmă și masați-l cu mișcări circulare mici. Concentrați-vă pe mușchii de sub degetul mare și de sub degetul mic, zona de deasupra încheieturii mâinii (eliberarea tunelului carpian), mijlocul palmei și zona din jurul degetelor. Puteți aplica destul de multă presiune dacă vă simțiți confortabil.
  8. Tratați dosul palmei în același mod, cu cercuri mai fine.
  9. Ciupiți suportul muscular de sub degetul mare și strângeți-l ritmic între degetul mare și degete, mișcându-vă de-a lungul mușchilor. Masați palma din partea degetului mic în același mod.
  10. Puteți bate ușor palma și dosul palmei cu degetele și, la final, neteziți din nou ambele mâini, puteți extinde mișcarea până la cot sau umăr.
Accesorii pentru masajul mâinilor

Masaj confortabil al mâinilor cu accesorii

Daca nu aveți timp, sau chef de masaj, puteți folosi mici ajutoare practice, concepute pentru masaj și îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul palmelor și degetelor. Puteți efectua acest masaj cu o singură mână.

Mingiuțele de masaj cu proeminențe, așa numiții arici, sunt un accesoriu foarte îndrăgit pentru masajul mâinii, dar și a altor părți ale corpului. Duritatea mingii poate fi reglată prin umflare, sau eliberarea aerului prin supapă.

O specialitate pentru relaxarea palmelor și a degetelor sunt rolele de masaj ușoare dar solide, din spumă tare. Datorită dimensiunilor reduse și a greutății minime, își vor găsi cu ușurință un loc în poșetă, mașină, sau doar așa în buzunar iar dvs puteți relaxa mâinile și degetele suprasolicitate în orice moment liber. Iar pe degete puteți rula și inelul de masaj pentru presopunctură.

Dacă în timpul citirii acestui articol, v-ați întins și masat măcar un pic palmele și degetele, articolul și-a îndeplinit scopul, iar dvs ați făcut un mic pas către o sănătate mai bună.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.