Ulei cremă, sau gel. Cu ce produse masăm clientul?

25.5.2020Velvesa recomandăCitire până la 10 minut

Probabil că nu veți fi surprinși să aflați că alegerea produsului de masaj poate influența decizia clientului, dacă să mai revină la dvs, sau nu. Chiar și decizia acestuia de a își face o programare la dvs, poate fi influențată de acest factor.

Ulei cremă, sau gel. Cu ce produse masăm clientul?

Pielea este considerată a fi cel mai mare organ al corpului și funcțiile sale includ, printre altele, resorbția, adică absorbția (în special a substanțelor liposolubile). Folosim funcția de resorbție a pielii, în tratamentul bolilor de piele, cu diverse creme și în îngrijirea zilnică al pielii corpului.

Dar pielea poate absorbi și toxinele. Pe vremuri, producătorii de pălării obișnuiau să folosească un compus din mercur pentru a modifica materialul și astfel, au reușit, majoritatea dintre ei, să se otrăvească decent, în timpul carierei. Expunerea prelungită a pielii lor la otravă, a dus la diferite simptome neurologice. De aici provine adjectivul „pălăreier nebun”, pe care Alice, de exemplu, l-a întâlnit în Țara Minunilor.

Ce produs de masaj să alegem pentru un anumit client?

Cu siguranță unul care îi va aduce clientului cel mai mare beneficiu, luând în considerare tipul de masaj solicitat de acesta.

În trecut, masajul era efectuat cu mijloacele disponibile oamenilor - lanolină, seu, untură, unt. Astăzi, cel mai utilizat agent de masaj sunt uleiurile.

Uleiurile de masaj

Principalul avantaj al uleiurilor de masaj este că sunt purtători de căldură. În combinație cu frecarea în timpul masajului și cu tratamentul stratului superficial al pielii, acestea evocă o senzație plăcută de încălzire și relaxare.

Al doilea avantaj incontestabil este alunecarea – până la urmă, folosim produse de masaj tocmai pentru ca mâinile maseurului să alunece plăcut pe piele. Uleiurile de masaj sunt, de asemenea, ușor de depozitat, iar consumul lor per masaj este relativ scăzut.

Le putem împărți în două grupe mari, în funcție de originea uleiului care stă la baza lor.

Uleiurile minerale

În cazul uleiurilor minerale la bază, este parafina. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la uleiurile minerale de masaj, de la producători certificați. Acestea înmoaie pielea, nu se absorb și, din punctul de vedere al maseurului, au o alunecare excelentă. Cantitatea mică utilizată, necesară unui masaj va fi, de asemenea, un avantaj.

Ulei cremă, sau gel. Cu ce produse masăm clientul?

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă atunci când utilizați ulei mineral foarte des. Prin utilizare repetată (de exemplu, la finalizarea unui curs de masaj, după ce ați masat intens câteva zile consecutive), acesta înmoaie pielea atât de tare, încât îi blochează capacitatea naturală de apărare și regenerare.

La un masaj, o dată pe săptămână, tratamentul cu ulei mineral în cadrul masajului este benefic pentru pielea normală (nu pentru cea extrem de sensibilă).

Uleiuri de masaj vegetale

Uleiurile de masaj vegetale sunt obținute din părți ale plantelor, nuci, sau semințe. În prezent, acestea sunt extrem de îndrăgite și în cosmetică. Tenul și pielea le tolerează foarte bine și pot aduce, pe lângă un masaj plăcut, și alte beneficii sub forma reducerii ridurilor, sau a întineririi pielii.

Extractele uleioase jsou silné maceráty léčivých bylin v nosném přírodním oleji. Jsou vhodné pro masáž unavených svalů a zad pro výživu meziobratlových plotének (třezalkový nebo olej svatého Jana).

Uleiurile de masaj se comercializează ca uleiuri pure, de un singur fel, sau deja amestecate între ele, în amestecuri de masaj cu adaos de uleiuri esențiale, extracte din plante, camfor sau mentol.

Unii maseuri preferă producerea de amestecuri de masaj proprii, dar majoritatea vor fi mulțumiți de o gamă foarte largă de amestecuri de ulei de masaj, cu o paletă complexă de efecte și parfumuri.

Alte produse pentru masaj

În domeniul masajului sportiv și al spa-ului, există încă o puternică tradiție de utilizare a emulsiilor de masaj.

Pentru masajele de scurtă durată, emulsiile sunt o opțiune plăcută - au o alunecare bună, unele sunt diluabile cu apă, ușor de spălat de pe piele, fără senzația de grăsime reziduală și sunt un bun purtător pentru substanțele de încălzire, sau de răcire, cum ar fi capsaicina sau mentolul.

În hammam, pentru masaj se folosește o spumă ușoară de săpun și, ca parte a tratamentului, aveți doi în unu - masaj și baie purificatoare în același timp.

 

În domeniul aromoterapiei și al masajelor de lux cu „ceva în plus”, sunt la mare căutare lumânările pentru masaj. Clientul va fi întâmpinat de lumina magică a unei lumânari și de mirosul plăcut de ceară aromatică de masaj. Ceara este plăcut caldă, iar masajul devine astfel o experiență pentru toate simțurile.

Ulei cremă, sau gel. Cu ce produse masăm clientul?

Masajul fulger, din câteva mișcări, pentru revigorare, suprimarea cârceilor direct pe teren, sau pentru sporturi în care utilizarea mijloacelor alunecoase pentru masaj nu este potrivită (de exemplu canotaj), pentru automasajul efectuat acasă, pentru o revigorare rapidă și ameliorarea durerii, în toate aceste cazuri își găsesc locul produsele de masaj pe bază de alcool.

Cremele și gelurile pentru masaj sunt destinate în principal pentru masaje și împachetări de înfrumusețare și pentru rezolvarea problemelor cu celulita. Cu toate acestea, în funcție de conținutul ingredientelor active, există și creme și soluții cu efecte speciale asupra prevenirii leziunilor, ameliorării durerii, oboselii musculare și crampelor.

Ce produs de masaj să alegem pentru un anumit client?

Discutați cu clientul despre ceea ce așteaptă el de la masaj. Vrea un masaj dinamic și mai rapid pentru a-și revigora corpul și a scăpa de oboseala musculară, sau a venit să se relaxeze?

Este important să aflați de la client dacă suferă de vreo formă de alergie, indiferent dacă este vorba despre alergie alimentară, sau la anumite produse cosmetice. De asemenea, întrebați-l dacă preferă masajele cu produse neutre, sau parfumate și ce parfumuri îi plac sau nu.

Inutil, veți lăuda efectele fermecătoare ale uleiului de lavandă cuiva care nici măcar nu poate mirosi această plantă.

Fiți pregatit. Să aveți la îndemână, cel puțin un produs de masaj neutru, inodor și câteva produse aromate. Sunt potrivite și extractele uleioase din plante (le puteți face și singuri) și remediile speciale pentru zonele extrem de dureroase.

În timpul scurtei discuții înainte de masaj, veți afla de la client ce rezultat așteaptă de la acest masaj și, în funcție de asta, îi puteți oferi câteva produse de masaj adecvate, din care să aleagă.

Atenție însă, nu uitați că produsul de masaj trebuie să vi se potrivească și dvs, ca maseur – consistența acestuia, compoziția, parfumul, astfel încât să vă puteți acorda la starea clientului, să vă relaxați mintea și să oferiți tot ce este mai bun din dvs.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.