Mă așteaptă primul meu masaj – cum să vă pregătiți și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

28.11.2023Fit și confortabilCitire până la 10 minut

Vă pregătiți de primul dvs masaj? Fie că aveți o muncă de birou, sau una solicitantă din punct de vedere fizic, indiferent dacă faceți sport, sau nu, masajul este un mijloc excelent de relaxare fizică și psihică. În acest articol vă vom sfătui cum ar trebui să vă pregătiți pentru masaj, pentru ca acesta să fie o experiență maxim de plăcută și vom răspunde la cele mai frecvente întrebări, care apar în legătură cu vizita la maseur.

Masajul este plăcut și sănătos

Nici prea sătul, nici prea flămând

La masaj este cel mai bine să mergeți la fel ca la saună, nici prea flămând, dar nici prea sătul. Trebuie să așteptați câteva ore după o masă grea, o jumătate de oră este suficientă după o masă ușoară.

Ceea ce merită respectat, cel puțin în ziua masajului, este regimul de hidratare, deoarece masajul îmbunătățește circulația sângelui, metabolismul se accelerează și crește producția de urină, corpul este drenat. Dacă vă faceți griji că vezica plină vă va deranja pe masa de masaj, cu siguranță nu uitați să completați lichidele, cel puțin după masaj.

Alcoolul ar trebui să fie un tabu absolut înainte de masaj. Masajul declanșează diverse schimbări în organism, activitatea vaselor cu sânge este facilitată, iar acest lucru amenință și procesarea mai rapidă a alcoolului și apariția surprinzător de rapidă a beției, sau a senzației de greață. În mod ideal, evitați alcoolul chiar și după masaj.

Asigurați-vă că informați maseurul despre orice medicamente pe care le luați în mod regulat, sau dacă ați luat analgezice. Acest lucru se aplică și analgezicelor sub formă de plasturi, unguente și geluri.

Un fir de păr aici, un fir de păr acolo

Cu siguranță, nu epliați partea corpului care va fi masată, cu 24 de ore înainte de masaj. În timpul bărbieritului, sau a epilării cu ceară, se formează micro-răni, în care ajunge uleiul de masaj și pe care le poate inflama.

Dacă considerați că mărimea părului de pe corpul dvs este excesivă, îl puteți scurta înainte de masaj. Dar maseurul se poate descurca și cu picioarele, sau un spate mai păros.

Ce să luați pe dvs

Clientul ideal vine la masaj spălat și fără a aplica loțiunea de corp, sau ulei pe zona masată, după duș. Orice produs cosmetic poate schimba alunecarea produsului de masaj, sau poate crea cocoloașe după amestecarea cu acesta.

Purtați ceva confortabil, evitați hainele strâmte, lenjeria strâmtă și alungită. Dacă vă înțelegeți cu maseurul, puteți sta și în pielea goală la masaj, maseurul vă va acoperi complet și va descoperi pe rând, doar părțile corpului cu care va lucra.

Când ne dezbrăcăm?

În salonul de masaj, există fie o cameră separată, fie un paravan, fie maseurul vă va lăsa spațiu și intimitate, pentru a vă dezbrăca. Întindeți-vă pe patul de masaj, vă puteți acoperi eventual cu un prosop, sau cearceaf, pe care maseurul le va lăsa pregătite pentru dvs. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă dezbraca și a vă îmbrăca, din cauza unui handicap medical, nu vă sfiiți să cereți ajutorul maseurului.

În timpul masajului este foarte importantă încrederea

Doresc o maseuză, nu un maseur. Pot alege?

În saloanele mici, știți exact la cine vă programați. În hoteluri și centre wellness mai mari, trebuie să comunicați pretențiile dvs chiar atunci când faceți programarea pentru masaj, dacă au posibilitatea, vă vor face pe plac.

Alegerea unui maseur bun este o artă, vă veți bucura cel mai bine de masaj, atunci când aveți încredere deplină în maseur și puteți să vă relaxați în timpul masajului și să vă încredințați complet în mâinile acestuia. Luați în considerare recenzii, recomandări de la prieteni și familie și spuneți-i maseurului, că vă aflați la masaj pentru prima dată.

Va durea masajul?

Masajul poate să doară, dar ar trebui să fie o durere plăcută, în care simțiți că mușchii dvs se relaxează. Nu vă fie teamă să spuneți dacă masajul pare prea puternic, sau prea slab. Cu toate acestea, unele tehnici sunt foarte eficiente chiar și fără ca maseurul să aplice multă presiune.

Manifestări corporale

Suntem oameni și credeți-mă că maseurii știu foarte bine lucrul acesta. În timpul masajului vă poate veni să râdeți, sau să plângeți, puteți adormi, sforăi, vă poate curge saliva, lacrimile, nasul...

Maseurul este familiarizat cu toate acestea, nu vă faceți griji. De cele mai multe ori, masajul este o procedură foarte plăcută, după care vă veți simți ca renăscut.

Trebuie să vorbesc cu maseurul?

Nu se așteaptă nicio conversație de socializare de la dvs, în timpul masajului. Dar cu siguranță anunțați maseurul dacă vă este frig, sau prea cald, dacă simțiți greață, durere și puteți, de asemenea, să-l informați, dacă o mișcare este deosebit de plăcută pentru dvs, sau dacă simțiți că mușchii contractați, sau relaxat.

Cu siguranță trebuie să spuneți, dacă nu stați confortabil pe pat, dacă doriți o pernă sub picioare, abdomen, sau piept. Maseurul va face totul pentru ca dvs să stați confortabil în timpul ședinței.

Nu vă fie rușine să cereți apă, șervețel, sau să mergeți la toaletă în cazul în care este nevoie.

Ar trebui să las și bacșiș?

Similar altor servicii, terapeuții de masaj au prețurile stabilite, pentru a reflecta efortul pe care îl depun în munca lor. Dacă sunteți extrem de mulțumit, puteți rotunji suma, sau puteți oferi ceva în plus. Cu toate acestea, maseurul va fi probabil cel mai încântat, de referințe și recomandări bune, fie personale, sau online.

Mi-e rușine cu corpul meu, dar am auzit că masajul m-ar putea ajuta

Alegeți un maseur, sau o maseuză în care simțiți că puteți avea încredere. Majoritatea maseurilor sunt oameni foarte empatici și vă puteți încrede în ei, în legătură cu atitudinea dvs, față de corpul dvs.

Maseurii, kinetoterapeuții și alți terapeuți prin atingere, percep corpul uman din punct de vedere profesional. Sunt interesați de funcționalitatea și originalitatea fiecărui corp, de legătura dintre dimensiunile fizice și mentale ale unei persoane. Poate că masajul va fi tocmai primul dvs pas, către o atitudine mai pozitivă față de propriul dvs corp.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.