Nu vă dați foc singuri: Maseurul și sindromul burnout - 7 chei ale prevenției (1/3)

14.6.2022Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

Locul de muncă al maseurului, face parte dintre unitățile de îngrijire a corpului uman. Dar asta nu este totul, masând, atingem deseori și sufletul pacientului. Lucrul cu oamenii este foarte solicitant, iar conform studiilor, sindromul burnout nu ocolește deloc maseurii. Într-o serie scurtă de articole, vă aducem 7 sfaturi cheie, cum să evitați epuizarea și să aveți o carieră de maseur lungă și liniștită.

În prima parte a acestei serii ne vom concentra asupra hidratării, alimentației și exercițiilor ca bază a unei cariere de maseur lungi și liniștite, o carieră fără dureri și accidente.

Maseurul și sindromul burnout
Cheia numărul 1: Beți

O temă deja uzată, cu siguranță. Dar în ciuda repetărilor interminabile, se găsesc întotdeauna persoane, care consumă în timpul zilei minimum de lichide. Nu alunecați către argumente de tipul „nu beau, pentru ca să nu fie nevoie să merg des la wc“, acestea nu sunt valide.

Primele simptome ale deshidratării pe lângă senzația de sete sunt oboseala și epuizarea mai rapidă, iritabilitatea, pierderea concentrării, durerile de cap și durerile de coloana cervicală, pielea uscată și musculatura slăbită. Dvs v-ați dori un asemenea maseur?

Un corp hidratat adecvat oferă cea mai bună performanță. Corpul este instrumentul principal de lucru al unui maseur și este esențial să îi oferiți îngrijirea zilnică necesară.

Cheia numărul 2: Mâncați

Cu toții stăpânim teoria nutriției adecvate într-o anumită măsură. Dacă practica dvs șchioapătă în acest domeniu, nu ne mirăm. Există un număr mare de direcții nutriționale și toată lumea susține că dieta lui este cea mai potrivită. Cum să alegeți și să mâncați în așa fel, încât să aveți putere pentru masaj și să aveți suficientă energie și pentru activitățile din afara locului de muncă?

Un maseur ar trebui să aibă o dietă săsnătoasă

Cel mai simplu sfat este – să mâncați ce vă face bine. Concentrați-vă pe alimentele de bază și, în mod ideal, pregătiți-vă singur mesele. Urmăriți, după ce fel de mâncare și după ce porție, aveți suficientă energie, digestia dvs este bună și aveți un somn liniștit. Dacă această problemă vă depășește, sfătuiți-vă cu un nutriționist și organizați-vă meniul în așa fel, încât să vă simțiți bine și fit. Evitați alimentele, care vă predispun organismul la neplăceri: alimente păstrate necorespunzător, sau alimente cu termen de valabilitate depășit; alimente la care aveți intoleranțe, fructe tratate, mâncăruri prea grase și prea greu de digerat gen fast food și așa mai departe.

Nu uitați să vă găsiți timp pentru a mânca. Dacă tot a doua zi, vi se face milă de câte un client și îl programați la masaj în pauza dvs de masă, corpul dvs cu siguranță nu vă va fi recunoscător.

Un maseur ar trebui să aibe o condiție bună și să fie fit, iar o alimentație corectă este baza acestei stări. Scăderile bruște de energie și oboseala, nu doar că vă vor face viața inconfortabilă, dar provoacă adesea accidentări din cauza neatenției.

Cheia numărul 3: Faceți mișcare

Cu siguranță suntem de acord, că masajul este o meseria solicitantă fizic. Așadar de ce, după efortul fizic depus la locul de muncă, ar mai trebui să faceți și exerciții în timpul liber? Pentru că un corp rezistent și în stare bună, înseamnă mai multe ședințe de masaj duse până la capăt cu succes, iar asta înseamnă și un venit mai mare. E ușoară matematica aceasta, nu?

Bineînțeles, nu este vorba doar despre faptul, cum să fiți capabili să duceți mai multe masaje, sau să nu fiți epuizat total la finelul zilei și să cădeți direct în pat. Înainte de toate vorbim despre confortul total și starea de bine a maseurului. Și nimeni nu se simte confortabil, atunci când este obosit, îl dor mâinile, lombarul, sau picioarele.

Ce fel de exerciții să faceți? Asta depinde în anumită măsură de condiția dvs și de tipurile de masaj pe care le oferiți. În orice caz, ar trebui să fie o combinație echilibrată de exerciții de forță, stretching și cardio.

Forța maseurului nu vine doar din mâinile lui, ea vine din întregul corp. Stabilitatea la nivelul picioarelor, un mijloc puternic cu sprijinul mușchilor abdomenului și a spatelui (propriul nostru corset) și o rezistență adecvată în brațe, vor asigura confortul maseurului la locul de muncă, prevenirea accidentărilor, a întinderii mușchilor și tendoanelor și suprasolicitarea. Nu trebuie să fugiți imediat la sala de forță, chiar și exercițiile regulate efectuate acasă cu greutatea propriului corp și cu ajutorul unor accesorii vă pot întări și tonifia corpul semnificativ.

Exercițiile sunt parte foarte importantă a vieții unui maseur

Stretching-ul este indispensabil, însă nu necesită mult timp. Un obicei bun ar fi, să încadrați câteva exerciții de stretching chiar și în pauzele dintre clienți. Mușchii sunt înlănțuiți, astfel încât tendoanele scurtate pot însemna rigiditate lombară.

Cardio, la prima vedere, nu pare un tip de exercițiu care să fie indispensabil pentru un maseur. Dar o inimă antrenată este mai capabilă să reziste de exemplu la schimbările presiunii atmosferice și este potrivită și pentru solicitările clienților pentru un masaj mai dinamic, mai sportiv. Și dacă v-ați gândi să încadrați de exemplu maderoterapia - atât de solicitată în momentul actual, la lista serviciilor oferite de dvs, să știți, că această tehnică solicită să fiți foc și pară.

Aveți grijă de dvs și veți masa mult și fericit Nu uitați, că singurul lucru pe care nu-l putem influența, este genetica. De exemplu, palmele, sau degetele nu le putem mări, sau micșora, trebuie să învățăm să masăm cu ceea ce avem. Nu puteți influența nici înălțimea dvs. În schimb toate celelalte aspecte, alimentația dvs, energia și forța, sunt în mâinile dvs.

Data viitoare vom vorbi despre muncă, odihnă și limite. Și vom fi încântați dacă ne veți informa în comentarii, cum vedeți dvs aceste aspecte.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.