Produsul lunii: Uleiul de magneziu

13.2.2024Velvesa recomandăCitire la 4 minute

Uleiul de magneziu este o soluție de apă și clorură de magneziu, dintr-o sursă naturală, de la fundul mării vechi, din zona Zechstein. Lichidul mai gros și uleios, se aplică pe pielea nedeteriorată și se absoarbe în organism prin intermediul acesteia. Pe măsură ce aplicați magneziul lichid pe piele, acesta nu îngreunează digestia și poate fi folosit chiar și de mamele însărcinate, sau de ele care alăptează. Veți simți foarte repede efectul unui aport suficient de magneziu, asupra corpului dumneavoastră. De ce ar trebui să vă îngăduiți și dvs un tratament cu ulei de magneziu?

Ulei de mafgneziu

Element vital

Magneziul este unul dintre mineralele care joacă un rol fundamental în sănătate și bunăstare. Organismul nu îl poate crea, așadar acesta trebuie suplimentat din exterior – prin alimentație, sau sub forma suplimentelor alimentare. Corpul îl folosește pentru buna funcționare a mușchilor, nervilor, sistemului circulator și inimii, atunci când lucrează cu glucoza din sânge și construiește oase.

Un aport crescut de magneziu este solicitat de organism odată cu înaintarea în vârstă, în timpul sarcinii și alăptării, în diabet, în cazul utilizării contracepției hormonale, în cazul consumului excesiv de alcool, în cazul antrenamentelor sportive mai intense și a transpirației abundente, în cazul anumitor boli ale inimii și mai ales în perioadele de stres și epuizare. Și sincer, cine nu este stresat în zilele noastre?

Manifestări ale deficitului de magneziu

Magneziul este o alegere comună în cazul spasmelor, sau a senzației de picioare grele și neliniștite, oboselii, nervozității și a problemelor cu somnul.

Cu toate acestea, lipsa de magneziu în organism se poate manifesta și prin oboseală, apetit puternic pentru dulciuri, migrene, imunitate slăbită, lipsă de concentrare, dureri premenstruale, tensiune arterială crescută, carii, tulburări ale ritmului cardiac, sau osteoporoză.

Hipermagnezemia (prea mult magneziu în organism) este un fenomen rar, de obicei legat de boli (rinichi) sau forme mai severe de deshidratare.

De ce ulei de magneziu?

Magneziul poate pătrunde în organism sub formă de alimente, sau suplimente nutritive în formă organică, sau anorganică. Biodisponibilitatea, adică cantitatea de magneziu primită pe care o poate folosi organismul, depinde nu numai de forma în care magneziul intră în organism, ci și, de exemplu, de aportul de alte minerale (calciul încetinește absorbția magneziului) și de starea mucoasei intestinale, adică capacitatea organismului de a absorbi magneziul.

Prin aplicarea magneziului pe piele îi permitem organismului să primească exact cantitatea de mahneziu de care are nevoie, fără a încărca organele digestive. După aplicarea pe piele, este nevoie de 15-30 de minute ca megneziul să fie absorbit în organism, iar reziduurile acestuia pot fi șterse de pe piele, sau spălate cu apă.

Uleiul de magneziu îil puteți adăuga și în băi, fie în cele parțiale (baia picioarelor), sau în cada plină cu apă pentru baie. Excelentă este combinația cu sarea de magneziu, o baie a picioarelor de 15-20 de minute în apă fierbinte cu sare și ulei de magneziu, ajută foarte mult și în cazul răcelii, sau a infecției virale a căilor respiratorii superioare.

Utilizare simplă

Aplicarea uleiului de magneziu este extraordinar de simplă. Evitați ochii și mucoasele, aplicați-l pe piele, de preferință pe mușchii lungi (picioare, brațe), dar îl puteți aplica și pe abdomen, spate, sau piept.

Puteți de asemenea să turnați uleil într-un recipient cu pulverizator și să îl pulverizați pe piele, masând apoi ușor.

Încălzește și pișcă un pic?

Aceste manifestări, precum și o ușoară înroșire a pielii, sunt normale. Cu cât este mai mare necesarul de magneziu în organism, cu atât se spune că reacțiile pielii sunt mai intense.

Dacă reacțiile pielii la aplicarea magneziului sunt neplăcute, alegeți o baie inițial, sau spălați resturile de ulei de pe piele după o perioadă scurtă de timp.

Tocmai pentru aceste manifestări, nu recomandăm folosirea uleiului de magneziu pentru masaj, fără acordul prealabil al clientului. Lăsați clientul să încerce produsul literalmente „pe propria piele” înainte de a-l folosi în masaj.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.