Profesionalism și cunoștințe vaste. Are 25 de ani și așa îl evaluează clienții săi.

19.10.2021Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

Aynur Rumenov are rădăcini în Turcia și Bulgaria, vorbește patru limbi străine și, în ciuda vârstei sale relativ fragede, are o vastă experiență în masaj. Cel mai mult se dedică mai ales masajului terapeutic. Despre ce este vorba și unde a învățat să maseze în felul acesta? Citiți mai departe.

Aynur Rumenov
Sursă: arhiva Aynur Rumenov

Bună Aynur, vrei să te prezinți puțin cititorilor noștri? Ai un nume neobișnuit, să începem cu asta. De unde ești?

Vin din Bulgaria, dar am și rădăcini turcești. Tatăl meu este originar din Turcia, mama mea este bulgară și s-au cunoscut în Bulgaria, unde m-am născut și eu.

Cum ai ajuns în Slovacia?

Tata lucrează aici. Am venit aici, mi-a plăcut, așa că am rămas.

Cum ai ajuns să practici masajul?

Unchiul meu m-a introdus în lumea masajului. El este maseur în Istanbul.

La început am făcut diverse brigăzi. Dar, în timp, m-am săturat, aveam vreo 16 ani și am plecat în Turcia să-mi vizitez familia pe timp de vară.

Unchiul meu are propriul salon de masaj și m-a invitat la el, vino să încerci! Mi-a explicat și arătat diverse tehnici de masaj, iar mie a început să-mi placă, îl ajutam la masajele mobile. Mai târziu, după ce încrederea unchiului în mine a crescut, a început să-mi încredințeze și masajele din salon. Așa a început totul.

Unchiul a fost cel care mi-a îndrumat pașii în direcția corectă, pentru a deveni un maseur cât mai bun, iar eu nu am încetat să mă străduiesc și să învăț .

Mergi în continuare în Turcia?

Din păcate, datorită virusului nu am mai fost. Dar în condiții normale, în fiecare vară petrec cel puțin o lună și jumătate, sau chiar două acolo. Masez și în același timp mă și odihnesc.

Momentan lucrezi ca un maseur mobil. Ai lucrat și într-un salon de masaj? Care este diferența?

Am lucrat în mai multe saloane, atât în Turcia, cât și în Slovacia. Am devenit maseur mobil pentru a putea oferi un serviciu care nu este atât de popular aici în Slovacia.

Un maseur mobil este un maseur, care va oferi clienților un confort mai mare și pe care și-l permite mai multă lume. Nu toată lumea are timp să alerge în jurul saloanelor de masaj, dar tuturor le place să își aducă maseur-ul acasă, până la urmă, masajele în confortul propriei locuințe sunt cele mai bune.

Cum te găsesc clienții tăi? Te bazezi doar pe recomandări?

Da, mă găsesc prin satisfacție și recomandări dar am și pagină de Facebook Aynur masaje și încerc să adaug câte ceva acolo din când când. De exemplu de ce ar trebui să bem apă și cum ar trebui să dormim și alte lucruri de genul acesta.

Când am avut mai mult timp liber, mă străduiam să fiu activ și pe forum-uri, dar la momentul actual sunt prea ocupat pentru așa ceva.

Ce fel de masaje oferi? Pe ce anume te concentrezi cel mai mult?

Ofer masaje terapeutice, masaje pentru sportivi și masajul clasic de relaxare. Dar cel mai mult mă concentrez pe masajul terapeutic.

Spune-ne mai multe despre acest masaj terapeutic? Cum arată acesta în interpretarea ta?

În Slovacia nu există termenul de masaj terapeutic, dar în Turcia da. Acolo, un maseur terapeutic poate lucra și în unități medicale. Așa că folosesc în practica mea, experiențele acumulate în Turcia.

Am urmat cursuri pe care nu le veți găsi aici, cum ar fi cum să pregătești corpul pentru un masaj, punctele de declanșare și spasmele și multe altele. Și în cazul masajelor mobile includ terapia cu ventuze, dar folosesc ventuze din cauciuc. Cele de sticlă sunt bineînțeles cele mai bune, însă sunt foarte pretențioase la transport.

Combin mai multe tehnici de masaj. Întotdeauna însă, este individual. Fiecare corp este altfel, până la urmă nici partea stângă a corpului nostru nu este egală cu cea dreaptă, pentru că le încărcăm în mod diferit. Așadar întotdeauna fac masajul într-un mod diferit, nu este niciodată la fel.

Mai întâi fac un diagnostic corporal, aflu problemele, întreb unde lucrează persoana, ce leziuni, probleme de sănătate are, pentru a nu răni accidental. În felul acesta procedez. Prin masaj apoi, cunosc corpul și problemele principale ale acestuia.

Oamenii, în recenziile de pe site-ul meu,descriu uneori ce părere au despre masajul efectuat de mine, se poate citi totul acolo.

Ai un masaj specific, sau clienți, de care îți aduci cu drag aminte?

Am primit odată un apel de la un număr necunoscut. Doamna care m-a sunat, mă ruga, dacă nu aș putea veni de urgență la soțul dumneaei, pentru că acesta avea dureri mari de spate.

Întâmplarea a făcut, că domnul cu pricina, era de origine Turcă. A fost și la medic, însă durerile nu încetau. Și-a pus toată încreadearea în mine, în momentul în care a aflat că am învățat masajul în Turcia și am vorbit cu el în limba Turcă

Ce te ajută să elimini stress-ul, cum te relaxezi, cum ai grijă de tine?

Jocurile Îmi plac foarte mult tancurile. Câteodată închid telefonul și mă joc umpic. Relaxare înseamnă pentru mine și timpul pestrecut cu câinele meu, sau cu prietenii.

Dar dimineața merg la o școală specială, lucrez ca asistent pentru copiii cu tulburări de spectru autist. Aceasta este o altă formă de ajutor. Și când sunt foarte epuizat, merg la alergat.

Ai planuri de viitor legate de masaj?

Acum am început să studiez fizioterapia v Trnave na Univerzite sv. Cyrila a Metoda, pentru a putea să le ofer clienților mei și mai mult. Și bineînțeles, în timp, aș dori să îmi deschid și un salon.

Aș dori, de asemenea, să învăț pe cineva să maseze, ceva similar cu mine, să-i ofer o parte din mine și să-l las să continue să facă acest lucru. Ca să preieie după mine masajul mobil. Sau, în timp să-mi găsesc și formez angajați pentru a putea menține în continuare atât masajul mobil cât și cel la salon. Mă voi descurca eu cumva. Voi găsi o rezolvare la această situație cu siguranță.

Aynur, tu ești clientul nostru fidel. Chiar și acest interviu îl facem la sediul firmei noastre. Ce părere ai despre magazinul velvesa? Te rugăm să ne spui atât plusurile cât și minusurile

Asta nu știu, eu personal nu văd nici un minus Primesc ceea ce vreau și la prețuri rezonabile. Sunt mulțumit.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.