Scurt ghid anti-stres

31.10.2023Fit și confortabilCitire la 4 minute

Un nivel ridicat de stres are un efect negativ asupra sănătății și imunității noastre și suntem mai susceptibili la boli. Stresul nu poate fi evitat în stilul de viață de astăzi, trebuie doar echilibrat cu activități care aduc organismul dintr-o stare de vigilență la bunăstare și liniște. Dacă aveți o perioadă de stres mai mare, includerea mai multor activități de relaxare nu este doar adecvată, ci chiar necesară și ar trebui să le găsiți spațiu chiar și în programul dvs. încărcat.

Prea mult stres dăunează

În condiții de stres, suntem încordați, gata de acțiune, organismul restricționează digestia, de exemplu, și secretă hormoni de stres. Deci, ce activități sunt potrivite pentru „destresare”? De multe ori avem senzația că ne relaxăm, dar alegem o modalitate de relaxare care nu ne avantajează în totalitate corpul și mintea. Chiar și o mică schimbare a obiceiurilor și câteva minute pe zi, dedicate unei activități potrivite, pot aduce rezultate surprinzător de bune.

1. Respirați adânc
Există multe tipuri de exerciții de respirație, esența este întotdeauna să aprofundezi respirația, să introduci mai mult oxigen în organism și să convingi sistemul nervos că totul este în regulă și corpul se poate opri și relaxa.

Chiar și în timpul unei zile dificile, găsiți câteva minute în care veți respira conștient, adânc, în abdomen, vă veți ține respirația câteva secunde după care, veți expira încet.

2. Ieșiți afară
Natura și liniștea vindecă. Încercați să vă relaxați cât mai des pe pajiști, în pădure, lângă râu, sau pârâu. Observați doar iarba, copacii, norii, apa, sau animalele, respirați și încercați să nu vă gândiți la nimic.

3. Mișcați-vă
Antrenamentul greu, pe care nu vrem să-l facem, poate fi doar o altă încărcare de stres pentru organism. Alegeți un tip de exercițiu care vă face fericiți și după care vă simțiți plăcut obosiți fizic și psihic mulțumiți.

4. Dedicațivă hobby-urilor
Ne alegem hobby-ul în funcție de ceea ce ne bucură, de ceea ce ne împlinește, de ceea ce ne place să facem. Găsiți activități în afara muncii, care vă fac fericiți și rezervați-vă timp pentru ele.

5. Îngăduiți-vă
Wellness, saună, masaj, pedichiură, terapie, orice serviciu, prin care cineva are grijă de bunăstarea dvs, este o adevărată relaxare. Nu ar trebui să vă simțiți prost pentru că investiți în aceste activități, considerați relaxarea ca o necesitate și o obligație de a vă menține sănătatea.

6. Ațipiți
Un pui de somn scurt, de până la 20 de minute, poate fi incredibil de revigorant și vă va fi mai ușor să faceți față sarcinilor care încă vă așteaptă. Se spune că Albert Einstein ațipea des, deoarece credea că, cu o minte relaxată, va găsi mai repede soluții la probleme. Și se pare că a reușit.

7. Dolce far niente
Când a fost ultima dată când nu ați făcut nimic? Pur și simplu ați stat și ați existat? Bărbații știu să folosească mai bine această metodă de relaxare, dar este potrivită și pentru femei. Doar să te așezi și să observi lucrurile din jurul tău, relaxează mintea și îi permite să treacă de la supraaglomerare și haos, la luarea în considerare rațională a priorității activităților.

Chiar și mai dificil decât învățarea unui nou obicei plăcut, în stilul nostru de viață, este să încercăm să renunțăm la obiceiurile proaste, într-o perioadă stresantă. Fumatul, alcoolul, substanțele care creează dependență și alimentația nepotrivită, cu siguranță nu vor ajuta organismul aflat sub stres. Dar incluzând activități care echilibrează stresul, este adesea posibil să eliminăm obiceiurile greșite, pe care le folosim pentru a încerca să atenuăm efectele stresului.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.

Acest site utilizează cookies, pentru a vă putea oferi cea mai plăcută experiență ca utilizator. Mai multe informații