Bumbacul, ceara de albine și focul: Lumânările corporale și cele pentru urechi vă vor ajuta în rezolvarea problemelor de sănătate

21.12.2021AvansareCitire până la 10 minut

Lumânările pentru corp și cele pentru urechi sunt o veche terapie de vindecare complementară și de sprijin, care este foarte plăcută, nesolicitantă și nedureroasă. Are adesea efecte surprinzător de semnificative de îmbunătățire a sănătății. Cum arată o lumânare corporală, cum se lucrează cu ea și cu ce ne poate ajuta?

Ce este lumânarea corporală

Lumânarea corporală, sau cea pentru ureche este bumbac impregnat cu ceară de albine (poate fi îmbogățită cu uleiuri esențiale și poate conține și alte ingrediente, precum propolisul) rulată într-un con înalt cu o cavitate în mijloc.

De producția lumânărilor corporale, se ocupă mai mulți producători. Baza lumânării, ar trebui să fie însă întotdeauna, ceara de albine și bumbacul.

Cui îi este destinat acest tip de terapie

Terapia cu lumânări, nu are practic nici un fel de contraindicații. Se recomandă prudență în caz de alergie sau hipersensibilitate la produsele apicole, sau la uleiurile esențiale cu care sunt impregnate lumânările. Se poate spune că această terapie nu este potrivită persoanelor care se tem de foc și copiilor prea neliniștiți, sau adulților care din varii motive, nu pot sta câteva minute in liniște, nemișcați în timpul tratamentului.

Pe corp, sau în ureche?

Lumânările corporale și cele pentru urechi au aceeași compoziție, diferența este aceea că lumânările pentru urechi sunt mai subțiri. Acestea se introduc direct în ureche, sau în spatele urechii, dacă există o problemă de sănătate mai gravă în zona urechii - de ex. implant, tub introdus sau inflamație acută.

Cum se lucrează cu lumânarea corporală

Înainte de a începe lucrul cu o lumânare corporală resp. cu una pentru ureche, pregătiți-vă întotdeauna o sursă de foc la îndemână (ideal o lumânare normală, torță, sau o brichetă), o pensă lungă și un recpient cu apă. Lumânarea corporală, sau cea pentru ureche nu poate fi suflată, trebuie stinsă în apă.

pregătirea pentru terapia cu lumânări

În partea de sus – la capătul mai larg al conului este o bucată de bumbac fără ceară. Această bucată albă se aprinde, iar lumânarea este aplicată de terapeut, cu capătul mai subțire pe corp, cel mai adesea se plasează în buric sau direct pe zona dureroasă. În cazul lumânării pentru urechi, este indicat să acoperiți părul cu un prosop pentru siguranță.

De asemenea, se recomandă ca la baza lumânării să se pună un șervețel de hârie, sau tifon, deoarece cenușa poate cădea pe corp în timpul arderii. Prin urmare, unii producători adaugă un dop de tifon la capătul lumânării și un inel de protecție în pachet, care se înfiletează pe partea de jos a lumânării.

Lumânarea trebuie așezată bine pe corp, astfel încât să nu iasă fum de le baza acesteia. Dacă este necesar îndepărtăm părțile arse cu ajutorul pensei. Lăsăm lumânarea să ardă la aproximativ 2/3, ceea ce durează aproximativ 8 minute iar restul stingem prin înmuierea în recipientul cu apă.

Ce așteptări trebuie să avem de la o lumânare pentru urechi

Puteți încerca lumânarea pentru urechi, dacă suferiți de pierderi ale auzului, presiune în urechi, mâncărimi ale urechilor, dureri în gât sau inflamații frecvente ale căilor respiratorii superioare, rinită cronică sau acută sau tulburări olfactive. Sunt recomandate de asemenea si în cazul stresului, sau a psihicului iritat.

Căldura lumânării și vidul blând, echilibrează presiunea din întregul sistem prin trompa lui Eustachio și înmoaie ceara, care poate fi apoi mai ușor curățată din ureche.

Ce așteptări trebuie să avem de la o lumânare corporală

Lumânările corporale ca terapie tradițională, au fost folosite în Europa de foarte mult timp. Ele creează un vid blând și încălzesc punctele de acupunctură, apropiindu-se astfel foarte mult de medicina orientală, care folosește moxibustia, terapia cu ventuze, sau acupunctura pentru a stimula punctele de acupunctură.

Lumânările pentru corp ameliorează ușor, dar eficient, inflamația și durerea. Se aplică fie la locul universal - buric, fie direct la locul care doare. Când este folosită în buric, nu aveți nevoie de asistență și puteți aplica singur lumânarea.

Lumânările pentru corp sunt îmbogățite cu uleiuri esențiale

Cele câteva minute în care vă uitați la flacără, sunt foarte plăcute în terapie. Este recomandat să vă îngăduiți liniște, să nu fiți deranjați și să vă concentrați asupra modului în care se vindecă organismul.

Interesante (deși greu de verificat) sunt informațiile despre o vindecătoare maghiară, care și-a aplicat mult timp lumânări corporale, iar în timpul aplicării, își programa mintea pentru procesul de slăbire. Pe parcursul uni an, a reușit să slăbească de la 160 la 90 de kg și să-și mențină greutatea.

Cum să alegem aroma lumânării corporale

Uleiurile esențiale adăugate în lumânările pentru corp au importanța lor. Le alegem fie în funcție de dificultățile care deranjează persoana tratată, dar de multe ori le putem alege și intuitiv.

Nu există o alegere „greșită” a parfumului, singurul lucru care poate deranja este o posibilă alergie a clientului la uleiul esențial ales. Dacă nu sunteți sigur, și doriți să încercați lumânările corporale, alegeți lumânările corporale fără uleiuri esențiale. Datorită conținutului de ceară de albine, aceste lumânări au și ele un miros natural plăcut, de miere.

Care sunt cele mai îndrăgite?

Cele mai îndrăgite sunt lumânările corporale fără uleiuri esențiale, iar de aproape le urmează cele cu mușețel. Lumânările corporale cu ulei esențial de mușețel, au puternice efecte antiinflamatorii și vindecătoare. De asemenea, acestea sunt potrivite pentru stres și insomnie, tulburări de concentrare, probleme digestive, hipertensiune arterială și menstruație dureroasă. În general, peste tot aclo, unde există dureri și crampe.

Un alt ingredient îndrăgit, este uleiul de eucalipt. Putem așeza lumânarea pe stern, pentru probleme respiratorii precum rinita și nasul înfundat, tuse, astm, amigdalită sau sinuzită. Lumânările de eucalipt sunt utilizate chiar și în cazul tensiunii arteriale scăzute, reumatism și infecții ale tractului urinar.

Lumânările corporale cu arbore de ceai sunt benefice în cazul bolilor fungice, precum candidoza și micoza. Sunt potrivite și pentru boli respiratorii. Uleiul de arbore de ceai este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.

V-am stîârnit interesul?

Terapia cu lumânări corporale și cele pentru urechi, este o formă de susținere complementară, veche și bine dovedită, de rezolvare a problemelor de sănătate. Focul este o substanță misterioasă care arde răul, purifică aerul și fascinează mintea. În combinație cu ceara naturală de albine, este o terapie cu adevărat impresionantă, ale cărei efecte le poate verifica oricine, într-un mod nedureros și plăcut.

Ați încercat deja lumânările corporale, sau cele pentru urechi? Lucrați cu acestea? Faceți-ne o bucurie și scrieți-ne în comentariu.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.