Cum ne alegem uleiul de masaj?

9.6.2023Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

În ultimele decenii, uleiurile de masaj, au devenit cel mai îndrăgit produs pentru masaj și pe bună dreptate. Cu toate acestea, un maseur începător, poate fi derutat de gama largă de uleiuri de masaj. Ce ulei să alegi și câte uleiuri ar trebui să fie în oferta unui salon de masaj? Astăzi ne vom orienta în informațiile de bază, despre uleiurile de masaj.

Ulei de masaj

Cel mai îndrăgit produs pentru masaj

Chiar în trecutul relativ recent, maseurii, s-au concentrat mai mult pe utilizarea emulsiilor de masaj și, mai ales în țările post-comuniste, alegerea produselor pentru masaj, a fost relativ limitată.

Uleiurile de masaj au cunoscut un adevărat boom în regiunile noastre, iar asta din motive esențiale:

  • se lucrează foarte bine cu ele și au o consistență potrivită;
  • oferă o alunecare excelentă,
  • se încălzesc rapid prin frecarea palmelor și prin masaj,
  • transferă bine căldura,
  • acestea rezistă adesea, pe tot parcursul masajului, fără a fi nevoie de adăugări suplimentare,
  • îngrijesc pielea,
  • au un consum relativ mic pe masaj, deci (în funcție de tipul de ulei), sunt și o soluție economică pentru salonul de masaj.

Două categorii mari

Uleiurile de parafină, sunt uleiuri minerale a căror esență este parafina cosmetică pură, iar uleiurile vegetale, sunt presate din părți ale plantelor. Aceasta este diviziunea de bază a uleiurilor utilizate pentru masaj și ambele categorii au avantajele și dezavantajele lor.

Uleiurile de masaj cu parafină
Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestora, este stabilitatea și consumul redus. Uleiul de parafină nu își modifică proprietățile, nu este sensibil la modificările condițiilor de temperatură, formează o peliculă uleioasă pe piele și este potrivit pentru masarea întregului corp, inclusiv a feței. De asemenea, se combină bine cu uleiurile esențiale, extractele de plante medicinale și alte ingrediente.

Uleiul de parafină nu este absorbit în piele și nu îi aduce alte beneficii, în afară de înmuierea țesutului și crearea unui filtru uleios.

Uleiurile vegetale de masaj
Pilelea le acceptă mai bine, este tratată și hrănită cu vitamine și minerale după utilizare, au consistență și efecte diferite, în funcție de planta din care provin. Acestea hrănesc pielea, o tratează, o calmează și netezesc ridurile fine. Multe dintre ele sunt potrivite pentru masajul copiilor de la vârste fragede și, de asemenea, sunt potrivite pentru masajul pielii sensibile a feței și a decolteului.

Uleiurile de masaj din plante, pot fi amestecate în diferite proporții, doar pentru a obține consistența dorită și sunt excelente, pentru macerarea plantelor medicinale, sau amestecarea cu uleiuri esențiale. De cea mai înaltă calitate sunt uleiurile vegetale presate la rece, dintre care, multe sunt potrivite nu doar pentru masaj, ci și pentru consumul direct.

Uleiurile vegetale de masaj, la fel ca și uleiurile de gătit destinate consumului, sunt supuse oxidării. Prin urmare, este necesar să fiți atenți la condițiile de păstrare, să nu lăsați recipientul cu ulei deschis pentru o perioadă lungă de timp, să monitorizați perioada de consum și să le cumpărați în cantități mai mici, pe care apucați să le folosiți pentru masaj.

Uleiuri parfumate pentru masaj

Parfumate, sau neutre?

Câte uleiuri de masaj și ce tipuri de ulei oferiți în salon, depinde de mai mulți factori: de numărul de masaje pe care le efectuați, de tipul de clienți pe care îi aveți (veți folosi mai mult ulei pentru clienții mai mari și cu mai mult păr pe corp) și de preferințele dvs și a clienților dvs.

Pentru început, hai să ne reamintim de regula de bază. Într-un salon de masaj obișnuit, există de obicei 3-5 produse de masaj oferite, iar cel puțin unul dintre ele ar trebui să fie un ulei de masaj neutru, fără parfum.

Sunt foarte mulți clienți, care nu vor să miroasă după un masaj, suferă de alergii, hipersensibilitate la mirosuri, sau pur și simplu nu le plac uleiurile parfumate. Chiar și maseurul se plictisește la un moment dat și de cea mai îndrăgită aromă, în plus, trebuie să fiți atenți, la amestecarea și combinarea mirosurilor din salonul de masaj. Așadar, dacă folosiți în salon un difuzor de aromaterapie, sau lumânări parfumate, este de preferat, să utilizați în timpul masajelor, uleiuri care nu au un miros foarte pronunțat.

Dintre uleiurile de masaj cu parafină, un astfel de ulei neutru este uleiul de masaj basic, care este cu adevărat inodor, nu provoacă alergii și este bine tolerat de orice tip de piele.

Dintre uleiurile vegetale, cel mai îndrăgit este uleiul de migdale, care este potrivit și pentru masajul bebelușilor, a feței, sau ca mască pentru păr. Uleiul de migdale, are și o consistență plăcută, de grosime medie și un preț favorabil.

Nu toate uleiurile vegetale sunt inodore. Când ne gândim la uleiul de măsline presat la rece, folosit în prepararea alimentelor, cu siguranță acesta are propria sa aromă distinctivă, dar poate să nu se potrivească tuturor.

În cazul uleiurilor de masaj parfumate, asigurați-vă că acestea conțin uleiuri esențiale 100% naturale. Desigur, unele arome sunt reprezentate de parfumuri, așa că este important să alegeți din oferta producătorilor renumiți și verificați.

Aromele proaspete de citrice, precum portocala, sunt extrem de îndrăgite, deoarece induc o dispoziție optimistă. Infuziile concentrate de plante medicinale, așa-numitele macerate de ulei precum uleiul de arnică nu numai că au un miros plăcut de plante, dar substanțele medicinale sunt absorbite și prin piele.

Uleiuri parfumate pentru masaj

Uleiuri de masaj care nu sunt uleiuri

Printre uleiurile de masaj găsim și uleiuri care nu sunt de fapt uleiuri, dar consistența și efectele lor, le fac deosebit de potrivite pentru masaj.

Să luăm două exemple, uleiul de jojoba este de fapt o ceară, dar este foarte aproape de structura sebumului pe care o secretă pielea umană. Prin urmare, este potrivit pentru pielea sensibilă, pentru persoanele care suferă de eczeme și, de asemenea, pentru maseurii, a căror piele tolerează mai puțin bine agenții de masaj, se usucă, sau crapă.

Uleiul de magneziu este un lichid natural, obținut dintr-o sursă naturală, dintr-o zonă în care, cu milioane de ani în urmă, se afla o mare. Concentrația mare de magneziu, pe care organismul este capabil să o absoarbă prin piele în cantitatea de care are nevoie și consistența uleioasă, îl fac foarte potrivit pentru utilizarea în timpul masajului.

Amestecați-le singuri

Oferta de uleiuri de masaj de la producători renumiți, este cu adevărat largă și toată lumea poate alege din ea. Dar dacă creativitatea și originalitatea vă pasionează, vă puteți crea propriul amestec de masaj. Vă vom învăța cum, în acest articol.

Trebuie doar să acordați atenție efectelor uleiurilor esențiale, sau a ierburilor și concentrației acestora. Unele nu sunt potrivite pentru tensiune arterială ridicată, sau scăzută, sarcină, probleme cu rinichii, sau dacă clientul dorește să facă plajă în aceași zi.

Alegeți întotdeauna agentul de masaj în funcție de experiența dumneavoastră și de dorințele clientului, astfel încât, acesta să contribuie la cel mai bun efect posibil al masajului, nu doar asupra corpului clientului, ci și asupra psihicului acestuia.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.