Cum să adăugați mai multă mișcare în viața de zi cu zi

5.9.2023Fit și confortabilCitire până la 10 minut

Știm cu toții că mișcarea este un element cheie, pentru sănătatea noastră. Vedem exercițiul fizic ca fiind important și totuși îl amânăm, ca pe o obligație enervantă care necesită mult timp, ca și cum ar fi un lucru cu prioritate scăzută. Dar adăugarea de exerciții suplimentare la rutina zilnică, nu trebuie să fie deloc dificilă, sau consumatoare de timp.

Să ne mișcăm mai mult

De câtă mișcare este nevoie?

Experții recomandă cel puțin o oră și un sfert de antrenament intensiv, sau 2,5 ore de antrenament moderat solicitant, sau o combinație a acestora, fără a uita însă, că cel puțin 2 zile pe săptămână, ar trebui să ne concentrăm pe antrenamentul de forță al corpului.

Vestea bună este că exercițiile fizice împărțite în bucăți mai mici de timp, de exemplu 10 minute de 3 ori pe zi, sunt la fel de eficiente ca și 30 de minute o dată, în sală. Singura excepție este rezistența, pe aceasta din urmă, nu o puteți antrena astfel.

În orice caz, orice fel de mișcare, este mai bună decât nicio mișcare, așa că nu vă descurajați dacă nu ajungeți la Olimpiadă într-un an de zile, ci felicitați-vă pentru fiecare pas pe care îl faceți către sănătatea dvs.

Construiți-vă un plan

Sună enervant, dar nimeni nu va face asta pentru dvs. Dacă sunteți stresați de timp, veți amâna chiar și mici intervale de exercițiu, iar dacă nu ați mai făcut mișcare înainte, trebuie să vă obișnuiți cu mișcarea și cu beneficiile acesteia. Este asemănător cu îmbunătățirea obiceiurilor de hidratare, sau alimentație, este nevoie de timp pentru a dezvolta un nou obicei.

Deci, ce ar trebui să plănuiți? Mai presus de toate, perioadele mici de timp în care veți face mișcare, iar apoi, ce exerciții veți folosi, pentru a nu petrece cele 10-15 minute planificate, gândindu-vă, sau căutând exerciții de tonifiere a coapselor pe internet. Nu uitați să învățați, cum să executați corect exercițiile de la început, în acest caz mai puțin înseamnă întotdeauna, mai mult. Mai puține exerciții, dar executate corect, vor ajuta organismul mai mult, decât multe seturi executate incorect.

Alegeți exerciții care vă vor plăcea, care sunt bune pentru dvs. și care sunt potrivite pentru condiția fizică actuală, dar nu uitați să lucrați diferite părți ale corpului în timpul unei sptămâni. Dacă vreți să investiți în sănătatea dvs, sfătuiți-vă cu un kinetoterapeut, sau cu un antrenor cu experiență.

Cum să vă mișcați mai mult

Vă puteți mișca practic toată ziua, aduceți-vă aminte de copiii neliniștiți, energici, ei se mișcă la școală, în autobuz, iar unii chiar și în somn.

Mai multă mișcare la locul de muncă

La locul de muncă
Dacă aveți un job sedentar, revizuiți-vă regimul de hidratare, în 8 ore de muncă, ar trebui să mergeți la toaletă, de cel puțin 3 ori, iar cu ocazia aceasta, vă puteți întinde corpul pe parcurs și puteți face câteva genuflexiuni în privat.

Aveți de rezolvat un apel telefonic mai lung? Nu trebuie să stați la birou în timpul conversației, vă puteți plimba în jurul acestuia. Mersul pe jos promovează creativitatea, este posibil să veniți cu o soluție neobișnuită la problema în cauză. Iar în timpul plimbării, puteți ridica genunchii în sus, către piept, ca o majoretă.

Dacă job-ul vă permite, schimbați pentru 2 ore pe zi, scaunul de birou cu o minge fitness, însă nu uitați, să stați pe aceasta într-un mod dinamic – puteți roti ușor bazinul, săltați ușor în față și în spate, sau în laterale și încercați să vă mențineți echilibrul, cu unul dintre picioare ușor ridicat deasupra solului.

La cumpărături
Știți că supermarketurile plasează adesea produse care sunt mai ieftine pe rafturile de jos, iar produsele scumpe sunt aranjate frumos, la nivelul ochilor? Nu vă aplecați, ci faceți o genuflexiune de fiecare dată, când verificați produsele de pe raftul de jos.

Iar pentru cei cărora le pasă mai mult de propria sănătate, decât de ceea ce cred oamenii din jurul lor, avem aici fandările, vă puteți sprijini de coșul de cumpărături. Eventual, așteptați până când sunteți singur pe culoar și împingeți repede genunchiul către sol.

Cea mai firească mișcare pentru o persoană, este mersul. Practicați această mișcare ori de câte ori este posibil. Pe vreme bună, parcați mai departe de intrarea în supermarket, permiteți-vă să urcați în mod conștient scările, cu implicarea mușchilor fesieri, puteți chiar să alternați călcatul pe călcâi, cu cel pe vârfuri.

Acasă
În special pentru femei, dansul este mișcarea ideală, mișcările pelvine, vor fi apreciate de organele interne. Puteți dansa în timp ce faceți majoritatea treburilor casnice, agățați rufele la uscat, ștergeți praful... doar alegeți muzica potrivită, care vă obligă să bateți ritmul cu picioarele și bucurați-vă și de beneficiul îmbunătățirii stării de spirit.

Dacă tot am ajuns să discutăm și despre hormonii fericirii, puteți include în rutină și mai multă mișcare în cuplu. Chiar și în momentele intime, în dormitor, puteți arde mai multe calorii. Desigur, calorii puteți arde și în timp ce dați cu aspiratorul prin casă, depinde de ceea, ce considerați dvs a fi mai plăcut și mai distractiv.

Vă place relaxarea pasivă și vă răsfățați cu o oră din serialul ptreferat? Nu vă uitați la serial singuri, lăsați-vă acompaniați de un stretching plăcut, tonifiați-vă coapsele cu ajutorul benzii elastice sau măcar întindeți-vă pe salteaua de presopunctură, veți îmbunătăți circulația sângelui și vă veți relaxa spatele.

Un cățel vă motivează la mișcare

Dacă vă plac animalele și nu aveți unul, duceți la plimbare un rezident al adăpostului local de câini. Alegeți un animal pe care îl puteți stăpâni fizic și faceți-l pe el și pe dvs fericit, cu o plimbare în pas alert prin natură.

În deplasare
Am menționat deja mersul pe jos și scările, dar vă reamintim că puteți începe și încet. Vă va fi greu să vă motivați, să urcați la etajul șapte, cu două plase de cumpărături și un copil obosit în brațe.

Jucați-vă un pic cu propria persoană: în prima săptămâna doar coborâți scările în loc să luați liftul, apoi treptat începeți să urcați doar până la primul, al doilea, al treilea... etaj și luați liftul doar pentru restul etajelor. În doar câteva săptămâni după ce veți începe să practicați acest joc, nu doar că se vor tonifia fesierii, dar și capacitatea pulmonară se va îmbunătăți.

Mersul pe jos undeva, costă de obicei un minim de timp și o sută de pași în plus, care sunt înregistrați direct în contul sănătății dvs.

Multe persoane se simt vinovate că nu fac suficientă mișcare în timpul zilei, mai ales dacă sunt supraponderale, sau le place să se răsfețe cu alimente mai calorice.

Orice mișcare este bună pentru menținerea unei stări bune a corpului, mușchilor, articulațiilor și fluxului limfatic, nu trebuie să fie un sport țintă. Chiar și lucrul în casă, sau în grădină, care vă face să transpirați, să obosiți, sau să aveți febră musculară, este cu siguranță un exercițiu eficient, răsfățați-vă corpul cu el.

Și nu uitați niciodată, alții pot face multe lucruri pentru noi, dar nu și o mișcare sănătoasă și eficientă.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.