Cum să vă ajutați, dacă aveți picioarele umflate vara | velvesa.ro

Cum să vă ajutați, dacă aveți picioarele umflate vara

18.7.2022Fit și confortabilCitire până la 10 minut

Picioarele umflate pot face vara foarte neplăcută. Dacă nu suferiți de o boală mai gravă iar picioarele umflate vă supără doar datorită temperaturilor ridicate de afară, avem câteva sfaturi, cum să vă ajutați rapid și eficient. Cu toate acestea, prevenirea sub forma unui stil de viață mai sănătos, rămâne cea mai bună cale.

Picioarele umflate ne deranjează în special vara

De ce se umflă picioarele

Cauzele, datorită cărora simțim ca și cum picioarele noastre ar fi de fier, sunt multiple. Temperaturile ridicate din timpul verii sunt doar una dintre aceste cauze. Stări mai grave pot experimenta persoanele supraponderale sau cele care suferă de dereglări hormonale, femeile însărcinate, persoanele care suferă de boli vasculare cronice și probleme cardiace, cei care au probleme cu rinichii, sau cu ficatul.

Căldura încetinește fluxul sanguin, venele încearcă să răcească sângele, se dilată și este mai dificil să împingă sângele înapoi la inimă. În jurul lor încep să se acumuleze lichide umflându-se în special gleznele și gambele.

Picioare umflate – descălțați-vă și poziționați picioarele cât mai sus

Primul ajutor în cazul picioarelor umflate

Și în cazul picioarelor umflate, vă puteți ajuta rapid și ameliora măcar parțial simptomele. Dacă purtați încălțăminte strâmtă, șosete, sau tocuri înalte, descălțați-vă. Dacă este posibil, poziționați măcar pentru câteva minute picioarele cât mai sus, ideal, la o înălțime care deepășește nivelul inimii.

Minimul a ceea ce puteți face pentru picioarele dvs, este să evitați să stați timp îndelungat în aceeași poziție. În cazul în care aveți un loc de muncă sedentar, ridicați-vă de pe scaun măcar odată la oră, plimbați-vă, întindeți-vă. Vă vor fi recunoscătoare nu doar picioarele, ci și spatele, cervicalul, și mâinile și încheieturile dvs. Chiar și atunci când stați pe scaun, puteți ridica vârfurile degetelor de la picioare în sus strângându-le după aceea înapoi către călcâi. Veți ajuta în felul acesta venele, să împingă sângele înapoi către inimă.

Acasă, puteți face picioarelor un duș cu apă rece, sau să le înbăiați în apă rece cu sare, ideal cu sare epsom, sau cu sare de magneziu. Sarea epsom sau sarea amară, se utilizează în mod tradițional ca sare vindecătoare pentru inflamația abdominală. Potrivit cercetărilor, magneziul și sulfații sunt bine absorbiți prin piele și organismul le poate utiliza aproape imediat. Dacă suferiți de boli ale intestinelor, ficatului, rinichilor sau inimii, este mai bine să consultați un medic cu privire la efectuarea acestor băi.

Baia de sare a picioarelor

Umflarea și cârceii la nivelul picioarelor, sunt adesea cauzate de lipsa de magneziu. Baia picioarelor în apă cu sare, sau masajul acestora cu ulei de magneziu sunt metode simple și plăcute, prin care aprovizionți rapid corpul cu magneziu și ameliorați senzația de picioare grele și umflate.

Masajul este de asemenea o idee bună. Masajul ușor al tălpilor cu emulsie răcoritoare, cu ajutorul pistolului vibrant (asta am verificat-o, masajul este foarte plăcut și ajută), ariciului pentru masaj sau cu ajutorul rolelor speciale, va ajuta mult picioarele. Dacă umflarea picioarelor vă supără în mod regulat, sau dacă aveți un loc de muncă sedentar, sau unul în care petreceți mult timp stând în picioare, merită să investiți într-un dispozitiv, sau aparat pentru masajul picioarelor.

Prevenirea umflării picioarelor

Poate fi evitată umflarea picioarelor în timpul verii? Într-o oarecare măsură da, dacă sunteți relativ sănătoși și dacă veți acorda atenție prevenției și unui stil de viață sănătos.

Pe primul loc vom menționa hidratarea corectă. Deshidratarea este una dintre cauzele, datorită căreia sângele se îngroașă, iar picioarele se umflă. Pe partea cealaltă însă, o cantitate prea mare de lichide îngreunează activitatea rinichilor ceea ce de asemenea poate cauza umflături, de exemplu, cunoscutele pungi de sub ochi. Așadar încercați să păstrați un echilibru și absorbiți lichide adecvate stării actuale a corpului dumneavoastră și condițiilor mediului în care vă aflați. Vara, uităm adesea ca aerul de la aparatele de aer conditionat este rece, dar e tot uscat. Deci regimul de hidratare ar trebui să fie adecvat chiar și atunci când stați în camere cu aer condiționat.

Prea multă sare și umflarea picioarelor

Atenția la cantitatea de sare din alimente și băuturi. După sport, sau activități care provoacă o transpirație mai abundentă, este rezonabil să includeți apa minerală în regimul de hidratare, dar consumul de apă minerală pe parcursul întregii zile, va dăuna organismului mai degrabă decât să ajute. Urmăriți-vă aportul de sare. Mâncărurile îndrăgite de vară, conțin câteodată o cantitate surprinzătoare de sare: brânză, salate de legume asezonate, carne la grătar și mezelurile sau peștele. În timpul verii legumele sunt bine coapte, încercați să vă bucurați de gustul lor natural, fără a le condimenta excesiv cu sare.

Așa cum am menționat deja, un beneficiu pentru picioare este mișcarea. Nu renunțați la plimbări datorită caniculei, ieșiți la plimbare după masă, spre seară și evitați trotuarele încinse. Stați cât mai mult aproape de natură, lângă apă, sau pe iarbă sub copaci. Îngăduiți-vă orice fel de mișcare pe care dvs o considerați plăcută.

Simptomele picioarelor umflate se pot ameliora, dacă sprijiniți picioarele pe ceva în timpul somnului, pentru a fi într-o poziție mai înaltă pe timpul nopții.

Din păcate, excesul de greutate și obezitatea devin o problemă serioasă chiar și în Europa. Greutatea mai mare pune presiune asupra articulațiilor, fluxul sanguin și cel limfatic este obstrucționat, îmbrăcămintea adesea strânge și contribuie la senzații de disconfort. Persoanele supraponderale și obeze suferă de o senzație de picioare grele aproape obligatoriu. Încercați să vă mențineți greutatea adecvată, este modalitatea cea mai bună de a evita problemele de sănătate mai grave decât doar umflarea picioarelor.

Plimbarea cu picioarele desculțe face bine

Îmbrăcați-vă adecvat. Îmbrăcămintea și încălțămintea strâmtă poate doar să agraveze problema picioarelor umflate. În mod ideal nu ar trebui să aveți imprimate pe piele, după dezbrăcare, cusăturile de la pantaloni, lenjerie intimă, șosete sau baretele de la sandale. În verile fierbinți alegeți să mergeți desculți pe o varietate de suprafețe naturale. Purtați șosete sau ciorapi compresivi în caz de probleme ale venelor.

Am menționat deja importanța magneziului pentru funcționarea corectă a mușchilor și gestionarea fluidelor. La fel de benefic este și potasiul. Vestea bună este că, pe lângă fructe, legume, leguminoase, făină integrală și pește, putem găsi niveluri mai mari de magneziu sau potasiu în ciocolata neagră și ce cu lapte, ceai negru, apă de cocos și vin roșu.

Dar nu uitați de avocado, spanac, banane, cacao, cartofi, fasole albă, linte și mazăre, caise, sucuri de portocale, morcovi sau grapefruit, măceșe, ciuperci, nuci și carne de pui sau pește de calitate precum somon, șalău și ton.

Se spune că până la 80% dintre oameni suferă de o problemă cu venele și astfel de umflarea picioarelor vara. Dacă și pe dvs vă afectează această problemă, încercați să includeți câteva dintre procedurile de mai sus în rutina dvs și să aveți o vară mai frumoasă.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.

Acest site utilizează cookies, pentru a vă putea oferi cea mai plăcută experiență ca utilizator. Mai multe informații