Dilema eternă a maseurilor: Este un avantaj să te specializezi doar într-un anumit tip de masaj?

4.2.2021Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

Dacă vă concentrați asupra anumitui tip specific de masaje, aveți șanse mai mari de a deveni un expert căutat. Oferirea unei îngrijiri mai bune este mai importantă decât numărul de tehnici de prindere pe care le cunoașteți.

Dilema eternă a maseurilor o imagine

Pentru începători și maseuri mai puțin experimentați, poate fi tentant să ofere cea mai largă gamă posibilă, de servicii. Motivația lor este să câștige cât mai mulți clienți, experiență și finanțe.

În timp ce masează gâtul rigid al unui client, aplică pietre de lavă pe altul, iar celui din urmă îi oferă masaj de drenaj limfatic.

Dacă vă identificați cu această procedură de lucru, sau chiar o efectuați singur, întrebați-vă dacă în felul acesta, în timp, veți deveni un expert recunoscut și un maseur căutat?

De ce să acordăm prioritate calității față de cantitate?

A te dedica mai multor tehnici este epuizant din punct de vedere al timpului, fizic și financiar. Mai ales dacă decideți să învățați mai multe tehnici simultan.

Chiar dacă veți putea finaliza cursul de masaj axat pe tehnica aleasă, în doar câteva zile, obținerea unui certificat nu vă face expert.

După curs, urmează ore de auto-studiu și de stăpânire a tehnicilor învățate, iar autoeducarea este cea care face diferența între maseurii obișnuiți și maeștrii reali.

Nu este o greșeală să te specializezi în mai multe tipuri de masaj, dar este important să construiești statutul unui maseur multifuncțional cu pași treptați, pe care îi vei împărți pe perioada mai multor ani. Aceste lucruri necesită timp, pentru că încercarea de a fi cel mai bun în toate direcțiile este un semn tipic al imaturității.

Dilema eternă a maseurilor o imagine

Specializarea poate fi benefică și atunci când cautați un loc de muncă

Imaginați-vă că veniți pentru un interviu într-un salon de renume și includeți în CV-ul dvs, doi ani de experiență practicând mai multe tehnici de masaj. Pentru manager, s-ar putea, ca lucrul acesta să pară dubios și să considere că nu stăpâniți 100% nici una dintre acele tehnici.

În ochii unui manager, este posibil ca asta să pară o bază bună și perspectiva de a deveni un maseur versatil, dar până când acest lucru se va întâmpla, este nevoie de multă practică și investiții.

Dilema eternă a maseurilor o imagine

Specializarea ca un avantaj competitiv

După cum am menționat deja, nu este rău să vă concentrați asupra mai multor tehnici de masaj dacă le abordați în mod natural și sistematic, nu aruncându-vă cu capul înainte.

Să deveniți un specialist căutat, care deține tehnica masajulului sportiv, reflexoterapia și, în același timp, masajul limfatic poate fi ceva care vă va deosebi mult de alți maseuri.

Conform Institului de Statistică a Muncii din SUA, se așteaptă creșterea numărului de maseuri-terapeuți cu până la 22% până în anul 2028. Serviciile de wellness sunt tot mai populare, iar pregătirea pentru un număr tot mai mare de clienți prin extinderea portofoliului dvs de servicii poate fi doar un avantaj.

Pe ce tehnici de masaj să vă concentrați?

Deoarece există un număr mare de specialități de masaj, depinde doar de dvs. pe care o alegeți. Ce vă poate ușura decizia?

Începeți să ascultați nevoile clienților dvs., urmăriți tendințele din străinătate, sau bazați-vă pe propriile interese.

O mare inspirație este povestea maseurului și terapeutului american Matthew Nogrady, care a decis să se specializeze în masajele capului. El a fost adus pe acest drum de propriile sale migrene, care l-au chinuit încă din copilărie și, de-a lungul anilor, a devenit un expert căutat cu propriile sale metode.

Dilema eternă a maseurilor o imagine

De asemenea, vă puteți alege viitoarea specializare pe baza stimulilor externi.

Faptul că, concentrarea asupra masajelor capului poate fi un pas strategic bun este confirmat de statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), potrivit cărora până la jumătate din populație suferă de dureri de cap și aproape 1/3 au migrene regulate.

Încercați să faceți un sondaj rapid în rândul clienților dvs. și dacă rezultatele OMS sunt confirmate, viitoarea dvs. specializare poate fi, de exemplu masajul indian al capului.

Masajul sportiv este, de asemenea, o mare oportunitate

Slovacii nu sunt fanatici ai sportului doar atunci când îl urmăresc la televizor, ci și în viața reală. La urma urmei, conform ultimelor sondaje facem mai mult sport decât Europenii în medie iar mai mult de jumătate dintre slovaci, cu vârsta peste 16 ani practică sport timp de cel puțin 5 ore pe săptămână.

Astfel, se poate presupune că, pe lângă importanța activității fizice, oamenii vor începe să-și dea seama și de importanța regenerării, care are un impact uriaș asupra sănătății sportivilor.

Deci, dacă sunteți în căutarea drumului dvs, acesta poate fi masajul sportiv, fizioterapie sau o specializare în kinesiotaping.

Dilema eternă a maseurilor o imagine

Masajul cu ventuze, taping, trigger points, sau masajul sportiv? Ori lomi-lomi, pietre de lavă și masajul indian al capului pentru relaxare maximă? Alegerea zonei pe care doriți să vă concentrați depinde în cele din urmă doar de dvs. Cu toate acestea, ar trebui să reflecte încotro vă îndreptați atenția generală și să prezinte clienților ce tip de maseur sunteți.

De aici derivă și motivația pe baza căreia vă alegeți viitoarea vocație. Fie că este o nevoie lăuntrică de a rezolva problemele de sănătate ale clienților dvs., sau o ambiție în afacere, credem că veți face alegerea corectă.

Cu toate acestea, în loc să alegeți fără cap și coadă, cât mai multe cursuri de masaj, alegeți calea îmbunătățirii treptate.

Cei mai căutați maseuri nu sunt cei, cu cea mai lungă listă de servicii oferite, ci cei, cu o experiență reală demonstrabilă, pe care au dobândit-o treptat.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.