Cel care masează, acela face și curățenie, sau hai să vorbim despre igiena în salonul de masaj
Curățenia, respectiv dezinfectarea, pur și simplu nu poate fi separată de masaj. Indiferent dacă acasă faceți curățenie cu entuziasm, sau cu reticență, în salon aceasta este pur și simplu obligatorie. Poate că astăzi, veți învăța câteva sfaturi, despre cum să simplificați curățenia și dezinfecția, dar nu în detrimentul calității.
Curățenie
Cuvântul magic, unul dintre primele atribute pe care un vizitator al salonului dvs de masaj, le evaluează, chiar la intrare, nu doar cu ochii, ci și cu nasul. Iar această evaluare ar trebui să se dovedească excelentă. În salonul de masaj, clienții au pretenția la o curățenie igienică, însă fără un miros puternic de substanțe chimice, aer proaspăt și un miros plăcut, relaxant.
Mai multe puncte de vedere
Câți oameni, atîtea idei. Când vine vorba despre o locuință, fiecare dintre noi are proprille criterii, asupra a ceea ce înseamnă ordonat, curat, ce este suficient doar să spălăm și ce trebuie dezinfectat.
De obicei nu suferim de astfel de dileme într-un salon de masaj. Regulile de funcționare din schițele de bază, descriu întregul proces de curățare, aranjare și dezinfecție conform standardelor stabilite de lege.
Aspectele economice și cele ecologice, se suprapun în indicațiile privitoare la cantitățile de detergenți utilizate. Urmați recomandările producătorului în ceea ce privește concentrația și în special timpul de expunere. Nu utilizați prea mult, sau „după ochi” din detergenții concentrați, folosiți pahare de măsurare atunci când le diluați.
Dacă nu doriți să fiți femeia de serviciu
Fiecare maseur ar trebui să fie capabil să se ocupe de întreținerea de rutină în timpul zilei, a salonului, în pauzele dintre clienți. Însă, dacă aveți impresia că ”marea curățenie” vă răpește prea mult timp la începutul, respectiv sfârșitul zilei și a săptămânii, încercați să o încredințați unei firme specializate, sau unei persoane responsabile. Puteți să vă înțelegeți cu mai multe saloane, sau colegi din aceeași clădire și puteți împărți costurile.
Timpul economisit îl puteți petrece odihnindu-vă, studiind, în sânul familiei sau planificând activitatea pentru următoarele zile. Nu regretați banii cheltuiți pe servicii profesionale de curățenie. Vă puteți folosi mai bine timpul, decât cu dinții strânși, dansând fără tragere de inimă, cu mopul prin salon.
Desigur, pentru unii oameni, curățenia este o schimbare plăcută, după o zi întreagă dedicată doar masajului. Și le place să facă totul singuri și temeinic.
Evaluați așadar singuri, care dintre variante este mai avantajoasă pentru dvs.
Micile ajutoare
Nu, nu vă vom ține prelegeri despre cum ar trebui să vă implicați și copiii în activitatea de curățenie. Vă vom prezenta doar câteva sfaturi, pentru ajutoare la îndemână, în curățenia de rutină și cea amplă în salon.
Paturile de masaj sunt în mare parte tapițate cu piele ecologică. Pielea ecologică, este un material, care, cu o îngrijire adecvată, va rezista ani de zile. Din păcate însă, dacă decideți să o curățați cu substanțe nepotrivite, care o usucă, veți avea parte de un pat de masaj cu tapițeria crăpată și decojită. Spray-ul dezinfectant pentru paturile de masaj, cu posibilitatea de a pulveriza soluție, sau spumă, vă va permite să tratați pielea ecologică în mod igienic, rapid și fiabil. Pulverizați, ștergeți, lăsați să se usuce. Acordați o atenție deosebită acelor părți ale patului, care sunt în contact strâns cu clientul - de exemplu, decupajul facial.
Șervețelele dezinfectante vă permit să dezinfectați aproape orice suprafață într-o clipă. Avantajul lor este că sunt disponibile imediat și nu este nevoie să folosiți nimic altceva pentru a răspândi în continuare produsul pe întreaga suprafață. Nu picură și ajungeți cu ele exact acolo unde este nevoie.
Prosoapele și șervețelele de hârtie sunt ajutoare indispensabile în orice unitate. Ambalate practic, ajută rapid și ușor la eliminarea uleiului sau emulsiei de masaj picurate în locuri nedorite, șterg igienic mâinile dvs, sau mâinile clienților. Aveți întotdeauna în salon șervețele igienice de unică folosință pentru clienții care trebuie să-și sufle nasul. În timpul masajului adesea, cavitățile nazale se relaxează.
Dezinfectantul pentru picioare sub formă de spray este un produs util în orice situație. Clienții fac duș acasă, dar vara se strecoară adesea doar în șlapi, sau sandale și vin neintenționat, cu picioarele prăfuite. Iar șosetele lasă adesea scame pe picioare. Nu este plăcut ca prin masaj, să răspândim praful, sau scamele pe tot corpul clientului. Efectul antibacterian și antifungic al spray-ului protejează nu doar pielea clientului, ci și mâinile dvs.
Săpunul, indiferent dacă este obișnuit sau lichid, ar trebui să fie o parte indispensabilă a fiecărei unități. Dacă preferați săpunul solid, găsiți unul doar pentru dvs. Cu siguranță veți aprecia, pentru clienți, săpunul lichid în ambalaj cu dozator.
Și am ajuns la podea. Concentratele diluate sunt cel mai des utilizate pentru spălarea zilnică a podelei. Nu ocupă mult spațiu și au un efect dezinfectant cu spectru larg.
Sperăm, ca igiena în salon, să nu fie o sperietoare pentru dvs, ci o rutină plăcută. Amintiți-vă, că mâinile sunt principalul dvs instrument de lucru și nu le expuneți la prea multe substanțe chimice. Utilizați mănuși de protecție când faceți curățenie și tratați-vă mâinile cu creme regenerante.
Curățenia în salon este pentru dvs o rutină, sau un coșmar? Curățați și dezinfectați singuri salonul, sau apelați la servicii profesionale? Vom fi bucuroși să ne împărtășiți punctul dvs de vedere în comentarii.