7 sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când amenajați un salon pentru masaj

13.10.2021Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

Ați decis să vă deschideți un salon de masaj? Găsirea spațiului potrivit nu este întotdeauna simplă. Dar mobilarea și dotarea eficientă și țintită a acestui spațiu ar trebui să fie o plăcere. Sperăm că vă vor fi de folos și sfaturile noastre.

Dimensiunea spațiului și împărțirea acestuia, limitează într-o oarecare măsură posibilitățile de amenajare. Dar dacă urmați câteva principii, cu siguranță veți reuși să creați un loc plăcut pentru relaxarea clienților, precum și pentru munca dvs.

Legislația, prevede o suprafață minimă pentru un pat, în spațiile destinate îngrijirii corpului uman. Lăsând de o parte această cerință, veți lucra foarte bine dacă lăsați un spațiu de cel puțin 70-90 cm în jurul patului, în timp ce patul este situat în mijloc, resp. în centrul camerei de masaj.

Partea patului, în care se află în mod normal poziționat capul clientului, ar trebuie să fie cât mai departe de ușa de intrare. Clientul se va simți astfel în siguranță.

Este indicat să vă gândiți bine asupra echipamentului camerei de masaj

Împărțiți restul camerei în mai multe zone. Acordați atenție „cărărilor”, adică traseelor logice pe care le veți urma dvs în timpul serviciului și clientul atunci când vizitează salonul dvs de masaj. În zona prin care trebuie să vă deplasați în timpul serviciului, nu ar trebui să vă încurce nimic, sau să vă stea în cale. De asemenea, dacă clientul trebuie să fugă până la toaletă în timpul terapiei, nu ar trebui să facă zig-zag-uri prin toată încăperea.

Luați în considerare și alte activități pe care doriți să le efectuați în acest spațiu, sau pe care le plănuiți pentru viitor. Nu uitați de deschiderea ușilor și ferestrelor, acestea interferând cu spațiul. Colțul igienic cu chiuveta, nu poate fi amplasat aproape de capul sau picioarele clientului, astfel încât să nu îl stropiți pe el când vă spălați mâinile.

O anumită parte a spațiului va fi ocupată de colțul pentru schimbarea clienților, dacă nu aveți un vestiar separat. Clienții au nevoie, de asemenea, de un loc unde să stea, unde își pot aștepta rândul dacă ajung cu câteva minute mai devreme, precum și de o zonă de odihnă cu fotolii pentru o conversație netulburată între maseur și client.

Să stai în lenjerie intimă pe masa de masaj și să răspunzi la întrebările maseurului nu este tocmai confortabil.

Nu uitați de spațiul necesar pentru computer și casă de marcat.

1. Pardoseaua

Ușor de spălat, netedă, fără îmbinări și antiderapantă. Reglementările de igienă nu ne oferă prea multe opțiuni. Materialul podelei trebuie să inspire căldură la prima vedere și în mod ideal nu ar trebui să fie rece la atingere.

Evitați pardoselile al căror design arată de parcă ar fi fire de păr împrăștiate, firimituri, sau pete. Ca și în cazul amenajării unui apartament, puteți utiliza modele geometrice, pentru a extinde sau îngusta inteligent spațiul.

2. Culori

Înainte de a vă decide pentru culoarea albă în salon, luați în considerare câteva aspecte. Dacă echilibrați cu accesorii în alte nuanțe, pereții albi vor arăta igienic și curat. Însă prea mult alb în combinație cu sticlă, crom și mirosul ocazional de dezinfectanți evocă impresia unei săli de operație.

Tonurile pământii arată foarte plăcut în salonul de masaj

Tonurile naturale au puterea de a induce o atmosferă relaxantă. Și nu doar prin culoarea pereților. De asemenea, un tapet în format mare, cu imaginea unei păduri, sau imagini cu flori, pajiști și munți, au un efect relaxant asupra minții. Culorile naturale pot fi prezente de asemenea, pe mobilier, sau alte accesorii, de exemplu panou decorativ de perete tip piatră, sau lemn.

Diverse afișe anatomice sunt, de asemenea, potrivite pentru a completa pereții, mai ales dacă faceți și fizioterapie, exerciții fizice, sau tipuri speciale de terapie.

Evitați să utilizați culori stridente. Și pentru că mai puțin înseamnă mai mult, atenție la combinații, alegeți 2-3 culori principale, care în mod ideal, nu doar că vor decora salonul dvs, dar se vor repeta și pe site-ul dvs, cărțile dvs de vizită... vor deveni „culorile dvs“, reprezentarea dvs. Oamenii vor asocia aceste culori cu persoana dvs și cu sentimentul plăcut de relaxare din salonul dvs .

3. Oglinzi

Direct în camera de masaj, oglinda nu este foarte justificată și poate avea chiar un efect neplăcut asupra clienților.

Paravan despărțitor Lipt03

Paravan despărțitor Lipt03
-10%

399,00 Lei

359,10 Lei

Dacă camera este folosită și pentru exerciții, oglinzile mari își au locul aici, dar separați-le optic de zona de masaj, de exemplu printr-un paravan.

Este recomandabil să plasați o oglindă la intrarea în cameră, astfel încât clienții să își poată verifica și ajusta ținuta la plecare.

4. Mobilierul

Alegeți un număr adecvat de dulapuri, pentru a nu încărca excesiv camera. Cele mai potrivite sunt dulapurile închise, astfel încât camera de masaj să aibe întotdeauna un aspect curat și ordonat. Bineînțeles, produsele utilizta foarte des, este bine să le aveți la îndemână pe rafturi deschise.

În orice caz, gândiți bine înainte de a atribui un loc logic fiecărui echipament. De exemplu, încălzitorul digital pentru pietre de lavă trebuie să vă fie la îndemână, să fie aproape de o sursă de alimentare cu energie electrică și nu prea departe de chiuvetă.

Potrivită este și o măsuță pe roți, dacă faceți masajul feței și a decolteului, masajul capului, masajul cu ventuze, moxibustie, sau alt tip de terapie, unde trebuie să aveți echipamentul necesar tot timpul la îndemână.

5. Lumina

Mai ales iarna, se întunecă repede, iar noi masăm la lumină artificială. Lumina albă puternică induce o senzație de sterilitate de spital, mai potrivită este în acest context, lumina slabă difuză cu tonuri mai calde de alb.

Atenție și la luminile deranjante din exterior. Uneori soarele poate fi foart amunzant, jucându-se cu noi, iar în timpul unui masaj de o oră, începe să strălucească exact acolo unde nu este nevoie - pe obiectele metalice sau în oglindă, aruncând reflexe în toată camera.

Umbrirea adecvată creează atmosfera potrivită

Farurile mașinilor trecătoare, sau a acelor care tocmai parchează pot provoca același discomfort în unele cazuri. Prin urmare, asigurați o umbrirea adecvată camerei de masaj.

6. Sunete

Când suntem lângă mașini, în special în zonele aglomerate, sunetele pot fi un obstacol în calea relaxării reale. Rețineți acest lucru atunci când alegeți spațiul pentru salonul de masaj.

Mobilierul așezat în mod corect, poate ajuta la izolarea fonică a camerei de masaj

Putem minimaliza sunetele alegând ferestrele potrivite, însă nu uitați că este obligatoriu să aerisim încăperea și trebuie să ne gândim și la mirosurile pe care ni le va aduce strada. Verificați și ce întreprinderi aveți în vecinătate. O gheretă de tip fast-food, sau cabinetul unui stomatolog, nu sunt chiar vecinii potriviți pentru un salon de masaj.

7. Mirosul

Despre mirosurile din exterior am vorbit în punctul anterior. Dar mirosurile din interiorul salonului?

Dacă luați în considerare „aromatizarea”, rețineți că salonul în sine generează destul de multe mirosuri, mai ales dacă utilizați uleiuri de masaj aromate, emulsii sau creme funcționale cu mentol, camfor etc. Dezinfectarea regulată, precum și fiecare vizitator în parte își vor lăsa dea semenea amprenta moleculelor parfumate în atmosfera generală a camerei.

Aroma plăcută este parte integrantă a salonului de masaj

Prin urmare, alegeți cea mai mică intensitate a parfumului, indiferent dacă optați pentru bețișoare parfumate, lumânări, sau un difuzor cu ulei esențial. Întotdeauna acordați prioritate produselor cu 100% uleiuri estențiale în locul parfumurilor artificiale. Valoarea adăugată a lumânărilor, este senzația plăcută pe care o provoacă micile flăcări în interiorul minților noastre.

Vă dorim o mână norocoasă în alegerea unui spațiu pentru salonul dvs de masaj și multă, multă imaginație în mobilarea acestuia. Nu uitați că ordinea și curățenia sunt lucrile cele mai de bază necesare fiecărui salon de masaj.

Principalul personaj al salonului sunteți însă, dvs. Plasați-vă autorizarea de masaj, într-un cadru frumos, la un loc de onoare și întâmpinați fiecare client cu un zâmbet pe buze și dispoziție bună.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.