Alegerea patului de masaj: 5 parametri principali, care trebuie urmăriți
Atunci când alegeți un pat de masaj, ar trebui să țineți cont de mai mulți parametri, iar culoarea tapițeriei este unul dintre ultimele, deși mulți oameni aleg în principal după ochi și după culoare. Atunci când vine vorba de echipamentele pentru masaj, ar trebui să vă concentrați mai mult pe scopul acestora și pe caracterul practic.
1. Capacitatea de încărcare și stabilitatea
Majoritatea paturilor de masaj, îndeplinesc scopul pentru care sunt concepute, dacă vorbim despre capacitatea portantă și puteți masa cu ușurință o clientelă obișnuită pe ele.
Dar dacă știți, că clienții dvs se vor încadra în categoriile de greutate mai mare (peste 120 kg), ar trebui să fiți mai atent. În cazul acesta am recomanda o alegere din cadrul paturilor electrice, care au capacitate portantă de până la 200kg. Trebuie să conștientizăm faptul, că în afară de greutatea clientului, punem presiune pe structura patului și noi, în timpul masajului. Iar cea mai importantă este siguranța – atât a clientului cât și a maseurului.
Stabilitatea patului pliabil este susținută și de sistemul de proiectare, cel mai adesea acesta este un sistem de frânghii de oțel.
2. Lățimea patului
Tocmai acesta este unul dintre parametri, în privința căruia ”se păcălesc” mulțui maseori începători. Nu confundați patul de masaj cu un pat normal, care cu cât este mai lat, cu atât este mai confortabil. Dvs trebuie să găsiți limita de aur, între confortul clientului și cel al maseurului, care trebuie să ajungă bine la corpul clientului.
Iar această limită oscilează undeva la 70 cm. Aceasta este lățimea patului, la care maseurii de diferite înălțimi pot ajunge confortabil la corpul clientului și în același timp majoritatea clienților se simt confortabil pe pat și nu le cad brațele de pe el.
Paturile cu o lățime mai mică de 65 cm vor fi lăudate de clienții dvs, doar în cazul în care masați copiii unui club sportiv. Un om adult, s-ar simți foarte inconfortabil pe un asemenea pat.
În cazul paturilor mai late de 80 cm clientul se simte foarte confortabil, însă maseurul va avea mult de furcă, mai ales, dacă acesta este de înălțime medie și nu are brațele foarte lungi.
3. Setarea înălțimii
Cu siguranță nu subestimați posibilitatea de a seta o înălțime de lucru confortabilă a patului. Când masați prea jos, riscați să rămâneți cu dureri de spate, iar dacă patul este prea înalt, vă suprasolicitați inutil mâinile și trapezul.
Din fericire, producătorii se gândesc la sănătatea maseurilor, iar majoritatea meselor pliante de masaj sunt prevăzute cu posibilitatea de reglare a înălțimii. Dacă înălțimea dvs este una neobișnuită (să zicem, peste 195, respectiv, sub 160 cm), măsurați care este înălțimea patului la care puteți masa confortabil și aveți grijă, ca patul ales să aibă intervalul potrivit de reglare a înălțimii.
4. Scopul patului?
Aveți nevoie de un pat pentru salonul de masaj, sau cosmetică, sau vreți să lucrați ca maseur mobil? Veți plia și veți transporta patul des, de exemplu, la evenimente sportive, sau va rămâne într-un singur loc, în spațiul dvs de lucru?
Avantajele și dezavantajele patului electric și a celui pliabil le-am discutat în acest articol. Dacă considerați că patul pliant este mai avantajos pentru dvs, puteți alege dintre un pat cu construcție din lemn, sau unul cu construcție din aluminiu. Paturile de masaj cu construcție din aluminiu sunt cele mai ușoare menținându-și în același timp stabilitatea și capacitatea portantă. Paturile de masaj pliabile din lemn sunt mai durabile iar cu o îngrijire de bază vă vor servi ani de zile.
5. Tapițerie rezistentă
Detaliile privind umplutura tapițeriei pot induce în eroare. Depinde de tipul de material care o alcătuiește. De obicei este vorba despre spumă, dar aceasta este produsă în diferite densități. Pentru paturile de masaj este indicată spuma cu densitate mare, care nu se lasă foarte ușor, dar mai ales, clientul nu simte placa de jos a patului atunci când stă întins pe pat.
În cazul spumei cu densitate mare este suficientă o grosime de 4 cm a umpluturii. O umplutură mai înaltă poate interfera ușor cu masajul părților laterale ale corpului, deoarece clientul se va scufunda în pat.
În ceea ce privește tapițeria finală, ar trebui să vă intereseze mai degrabă rezistența și o modaluitate ușoară de curățare. În timpul masajului, patul este oricum acoperit, astfel încât pielea artificială ar trebui să reziste la zgârieturile accidentale cu unghiile și la o utilizare normală.
Bineînțeles că atunci când cumpărăm un pat de masaj, ținem cont de prețul acestuia din punct de vedere economic și, din punct de vedere estetic, de culoare, iar din punct de vedere practic, de accesoriile suplimentare. De asemenea, merită să aflați ce servicii vi se oferă în cazul achizionării unui pat, astfel încât, în cazul unei reclamații, să nu fiți neplăcut surprins că nu aveți pe ce să masați.