Cum masăm la temperaturi tropicale

26.7.2021AvansareCitire până la 10 minut

Când termometrul arată peste 30°C, oamenii se împart în două grupe - una bombănind caută umbră, încearcă să se răcorească dar nu funcționează, a doua grupă prinde viață, cu grijă se dezbracă la tricou cu mânecă scurtă și se bucură că în sfârșit este cald. Dar cum este cu masajul în zilele fierbinți?

Temperaturi ridicate record – mergeți la masaj?

Fiecare organism suportă temperaturile altfel

Nu este vorba doar despre senzația de fierbințeală, transpirație și nevoia de mai multă odihnă. La temperaturi ridicate în aer liber, ritmul cardiac crește cu până la 15%, ceea ce poate fi periculos și chiar pune viața în pericol pentru persoanele cu boli cardiovasculare mai grave.

Căldura este o parte naturală a procesului terapeutic al masajului. Activează circulația sangvină, relaxează mușchii și are un efect relaxant. Dar adăugarea de mai multă căldură unui corp supraîncălzit nu este deloc terapeutică.

Cu gheața cu grijă

Dacă v-ar veni ideea să faceți masaj cu gheață, aduceți-vă aminte, la ce se folosește gheața, mai ales în sport. Pentru a răci leziunile acute, ameliorează durerea și suprimă formarea de umflături.

Țesutul muscular răcit în exces nu se relaxează și nici ciculația sangvină nu se activează. Nu degeabă după o vizită în criocameră se recomandă activități sportive.

Chiar și cremele funcționale cu două componente răcesc mai întâi scurt țesutul cu mentol, dar apoi îl încălzesc și activează circulația sangvină cu salicilat de metil.

Cum să vă răcoriți în zilele fierbinți

Cum răcim încăperea pentru masaj?

Temperatura corect setată în zona de masaj este cheia. Este un pic dificil, maseurul ar lucra mai bine la o temperatură mai scăzută, dar aerul condiționat are capcanele sale - usucă foarte mult aerul și pentru corpul unui client care vine cald de la temperatura exterioară, diferența de 10-15 ° C poate fi un șoc prea mare.

Rezolvarea este aerisirea și răcirea încăperii înainte de fiecare vizită și abia după aceea o răcire ușoară după cum este necesar.

Mai importantă decât temperatura este circulația aerului. Ideal bineînțeles este, dacă se poate aerisi prin ferestre, dar la temperaturi extreme câteodată nu este posibil. În încăperea pentru masaj nu ar trebui să fie curenți de aer. Un ventilator cu o rotire lentă pe tavan sau pe picior întors în așa fel, încât să nu bată direct pe client sau maseur, poate fi de mare ajutor.

O idee bună este și ridicarea umidității aerului, dacă o perioadă destul de lungă este cald și aer uscat. Un difuzor cu ultrasunete dispersează o ceață blândă de apă rece, care umezește și reîmprospătează spațiul. Puteți adăuga ulei esențial de mentă pentru senzația de răcire, curățarea căilor respiratorii și armonizarea digestiei.

Și ce clientul? Știm să-l ajutăm?

Nu fiecare salon are duș pentru clienți la dispoziție, asta depinde de cerințele legislative de igienă și opțiunile de spațiu.

Un duș scurt cu apă rece(nu ca gheața) răcește corpul clientului, spală transpirația și evaporarea umezelii oferă o răcire suplimentară.

Explicați clientului, că cel mai plăcut o să le fie dezbrăcați, respectiv doar în lenjerie intimă și pentru acoperire folosiți prosoape, din material ușor răcoritor, cel mai bine din bumbac subțire sau in. Trebuie să ne dăm seama că, clientului încălzit îi poate fi prea cald și va refuza acoperirea, dar în timpul masajului într-o încăpere cu climatizare din contră îi poate fi rece.

Putem răci corpul aplicând un agent de masaj pe bază de alcool. Cel mai bine este să-l turnăm în pulverizator, și stropin fin corpul înainte de masaj și lăsăm să se evapore. Așa se răcesc eficient picioarele și tălpile picioarelor.

Uleiurile de masaj la temperaturi ridicate provoacă supraîncălzire neplăcută și lubrefierea pielii. Este timpul să treceși la creme și emulsii de masaj. Nu lasă o peliculă uleioasă pe piele și sunt ușor de spălat. Alegeți-le pe cele care răcoresc și împrospătează.

Preparatele de masaj cu un conținut mai mare de aloe vera au, de asemenea, un efect plăcut de răcire. Aceste produsse sunt recomandate și pentru arsurile solare și împotriva mâncărimii provocate de înțepăturile insectelor.

Masaj facial răcoritor cu rolă

Un sfat suplimentar, se pot folosi și pietre de lavă. Nu, nu ne referim la acele bazalturi negre fierbinți acum, ci includem și pietrele de marmură palidă în familia pietrelor „terapeutice”. Se pun în frigider, congelator sau castron cu gheață. Poate fi o experiență plăcută și pentru client să i se așeze pietre reci în palme sau în zona cervicală.

Foarte plăcut este și masajul feței cu pietre reci.

Și în cele din urmă, am păstrat cel mai importnt lucru: regimul de băut. Acesta este crucial în zilele cu temperaturi toride. Întrebați clienții, câtă apă au băut, cafeaua și ceaiul negru dezhidratează mai repede. Acordați atenție și răcoritoarelor îndulcite, pot împovăra și mai mult corpul uman.

Băuturile răcoritoare sănătoase vă ajută să mențineți regimul de hidratare.

Insistați asupra faptului ca, clientul să bea măcar puțin lichid înainte și după masaj, este categoric obligatoriu să se hidrateze măcar cu 200 ml. de apă, apă minerală sau ceai de plante neîndulcit. Apa poate fi cu suc de lămâie și mai puteți infuza în apă mai ales mentă, melisă sau salvie, fructe sau rondele de castravete. Categoric nu uitați nici de regimul dvs. de hidratare. Indiferent ce activitate fizică – neexcluzând masajul, pune în zilele fierbinți, o povară mai mare asupra organismului.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.