Reuma- întrebări și răspunsuri

14.4.2010Fit și confortabilCitire la 3 minute

A răspuns la câteva întrebări interesante MUDr. Emil Amcha, specializarea: Centrul Reumatologic de Reabilitare reumatologie s.r.o., Turčianske Teplice, Slovacia

Reuma- întrebări și răspunsuri

1. Cum știu dacă am reumatism? Respectiv care sunt primele simptome?
Durerea apare la articulațiile mici, în special la mâini, dar poate apărea și la picioare, mai ales noaptea și dimineața cu o senzație de rigiditate, articulațiile se umflă și sunt foarte dureroase la atingere.

2. Care sunt factorii de risc?
Infecții netratate și netratate, predispoziție ereditară.

3. Reumatismul este ereditar?
Apare mai des în familiile în care părinții sau bunicii au avut reumatism.

4. Care este diferența dintre reumatism și gută?
Guta - apare brusc, cu durere la 1 articulatie, care este inflamata, umflată și înrosita /mai ales de seara până dimineata/, de obicei după o masă copioasa, de exemplu după sărbători, în legătură cu consumul unei cantități mari de alcool și mai ales la persoanele care au un nivel crescut de acid uric în sânge. După începerea tratamentului, durerea dispare rapid. Este o boală metabolică.Reumatismul - durerea este mai puțin acută, devine treptat mai pronunțată și afectează mai multe articulații, care sunt deformate, este cronică, medicamentele doar atenuează durerea și nu scad complet.

5. Reumatismul afectează doar sistemul musculo-scheletic și articulațiile?
Reumatismul este o boală autoimună sistemică, adică pe lângă articulații, afectează și alte organe/plămâni, rinichi, inima, hematopoieza, oase, etc.../ și scurtează viața cu aproximativ 10 ani.

6. Este posibil să vindeci reumatismul sau doar să reduci durerea?
Cu medicamente moderne și tratament de reabilitare de susținere, cursul bolii poate fi încetinit sau progresia bolii poate fi oprită, dar nu poate fi vindecată complet.

7. Este nevoie de o dietă?
Nu este necesară o dietă specială, o dietă bogată în vitamine, multe fructe, legume și un aport crescut de brânză de vaci, pește și sardine este recomandată pentru a suplimenta calciu și vitamina D.

8. Este necesar să se reducă greutatea corporală?
Greutatea nu afectează evoluția bolii, dar scăderea în greutate este potrivită pentru menținerea performanței funcționale și a autosuficienței. Exercițiile pentru a menține starea de fitness funcțională a articulațiilor afectate, ciclismul, înotul sunt potrivite.

9. Regimul de hidratare: ce lichide să bei? Apă, necarbogazoasă, carbogazoasă, ceaiuri, dulce, suc - nu este permisă?
Nu este necesar un regim special de hidratare, se recomandă un aport crescut de lichide.

10. Ajută preparatele din promovare?
Preparatele nu afectează evoluția bolii.

11. Este un masaj potrivit pentru reumatism?
Sunt - masaje ușoare pentru relaxarea mușchilor și articulațiilor. Kinetoterapie analgezică este mai potrivită și terapia cu lumină.

12. Cum să stimulați articulațiile - exercițiu sau invers - trebuie evitată mișcarea?
Exercițiile fizice regulate vă vor menține starea de sănătate funcțională a articulațiilor afectate și vor încetini progresia bolii.

13. Cum afectează viața - durata - calitatea?
Artrita reumatoidă este o boală sistemică cronică care limitează semnificativ activitățile de mișcare de bază ale pacientului, îl invalidează și, în cele din urmă, îi scurtează viața provocând invaliditate sistemică.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.