Un antrenor profesionist vă sfătuiește: Exercițiile pentru coloana vertebrală, ar trebui mai întâi, să le încercați cu un expert

17.5.2020Fit și confortabilCitire la 5 minut

Durerea gâtului și a coloanei cervicale, afectează acum o mare parte a populației adulte. Atletul cu experiență și antrenorul personal, Jakub Bottlík, ne-a dezvăluit în interviu, cum putem lupta împotriva acestei probleme răspândite.

Atletul cu experiență și antrenorul personal, Jakub Bottlík

Care sunt exercițiile simple pentru coloana cervicală, pe care o persoană le poate urma și acasă?

Există o mulțime de exerciții pentru coloana cervicală pe care le putem practica singuri acasă, dar asta nu înseamnă că vom ști să executăm în mod corect fiecare dintre aceste exerciții. Pe internet vom găsi multe proceduri terapeutice. Cu toate acestea ar trebui să le învățăm mai întâi, sub îndrumarea unui fizioterapeut, sau antrenor experimentat, care se ocupă de această problemă și ne învață să executăm aceste exerciții în mod corect.

A ne încredința în mâinile experților, ne va ajuta să evităm alte complicații pe care le-am putea provoca singuri, prin exerciții incorecte.

Exercițiile pentru coloana vertebrală, ar trebui mai întâi, să le încercați cu un expert

Ce accesorii pentru exercițiile destinate acestei părți a corpului, sunt printre cele mai eficiente?

Utilizate sunt în special mingile de duritate diferită, rolele din spumă, overball, theraband`s și diverse suporturi pentru corectarea curburii coloanei cervicale în timpul exercițiului. Există de asemenea, metode de exerciții, care vizează corectarea poziției coloanei vertebrale, cum ar fi de exemplu sistemul SM, care folosește frânghii speciale în timpul exercițiului.

Yoga, care devine din ce în ce mai populară, este potrivită și pentru corectarea coloanei cervicale?

Cu siguranță, da. Akuyoga de exemplu, abordează această problemă, printr-o serie de exerciții de respirație, întindere și tonifiere, care practicate în mod corect și constant, elimină durerile la nivelul întregii coloane vertebrale.

În afară de exerciții, ce altceva mai este eficient în eliminarea blocajelor, sau a tensiunii?

În zilele noastre, pe lângă exerviții fizice, cunoaștem multe alte modalități de prevenire și eliminare a durerii. Utilizăm în aceste scopuri, de exemplu, terapia manuală, masajul cu ventuze, guasha, acul uscat, acupunctura, terapia fizică, sau kinesiotaping.

Exercițiile pentru coloana vertebrală, ar trebui mai întâi, să le încercați cu un expert

Care este procedura de prevenire a durerii, asociată acestei zone?

Vă recomand să efectuați diverse activități fizice, ținând cont de poziția cât mai corectă a corpului și având deosebită grijă la efectuarea corectă a exercițiilor. Evitați încărcarea unilaterală, statul timp îndelungat în aceeași poziție și altele asemenea. De exemplu, la corectarea poziției în timp ce stăm pe scaun, ne pot ajuta o pernă dinamică pentru echilibru și un spătar ergonomic.

În munca sedentară, se recomandă schimbarea poziției mai des, înlocuirea scaunului de birou cu o minge fitness, sau trecerea dintr-o poziție așezată în picioare.Nu trebuie să uităm nici de setarea optimă a înălțimii și distanței monitorului, precum și poziția mâinilor atunci când lucrați cu mouse-ul și tastatura.

Nu în ultimul rând, recomand eliminare stresului, care afectează în mpod semnificativ, negativ, mușchii gâtului.

Cât de mult poate ajuta o pernă bună, coloana cervicală?

Poziția corectă a coloanei cervicale în timpul somnului, poate aduce anumite beneficii. În orice caz, în cazul durerilor coloanei cervicale, sau a capului, este nerecomandat somnul în poziția întins pe abdomen.

În schimb, este potrivit să dormim pe spate, sau pe o parte, cu o pernă mică pentru susținerea coloanei cervicale și a capului.

Persoanele care au cifoză toracică severă (Curbură toracică excesivă; notă) ar trebui să utilizeze o pernă mai mare, astfel încât capul lor să fie în poziție optimă în raport cu coloana vertebrală.

Exercițiile pentru coloana vertebrală, ar trebui mai întâi, să le încercați cu un expert

Poate ajuta și o schimbare a formei de mers?

Mișcarea noastră, reflectă funcția sistemului nervos central. De mici copii, începem să meregem târâș, de-a bușilea și mai apoi în două picioare, fără să fim învățați. Un copil sănătos, se mișcă automat cu poziția corectă a coloanei vertebrale, a pieptului, a bazinului și a altor părți ale corpului.

De-a lungul anilor, coloana vertebrală și alte articulații sunt împovărate de obiceiuri incorecte în mișcare. Aceste stereotipuri, pot fi derivate, de exemplu, din tipul de activitate zilnică efectuată, modul în care stăm, conducem, sau utilizăm un telefon mobil.

Prin supraîncărcarea constantă a părților individuale ale corpului și prin urmare prin compensarea și regenararea insuficientă, corpul nostru începe să protesteze. Mușchii obosiți nu pot funcționa așa cum ar trebui și începem să avem dureri de cap, umeri, sau dureri de spate.

Exercițiile fizice trebuie să relaxeze mușchii supraîncărcați, slăbiți, sau ”incorect” activați. Acest lucru se va traduce în cele din urmă, într-o poziție adecvată, mers corect și efectuarea corectă a activităților normale de zi cu zi.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.