10 lucruri care nu ar trebui să lipsească într-un salon de masaj

27.9.2021Velvesa recomandăCitire până la 10 minut

Când deschideți un salon de masaj, știți sigur, că în interiorul acestuia se va afla un pat de masaj. Și mai departe? Unele lucruri sunt absolut necesare într-un salon, sau este foarte practic să le aveți la îndemână. Vă vom convinge de asta, în articolul nostru.

Echipament pentru salonul de masaj

La deschiderea unui salon de masaj, birocrația și cerințele de igienă, ocupă atât de mult din timpul și mintea maseurului, încât cesta nu are timp să se gândească în detaliu la echipamentul salonului în sine.

Pe baza experienței practice, am dori să vă enumerăm elementele, care vă vor face munca de maseur sau terapeut mai ușoară, sau chiar fără de care nu o puteți practica.

1. Cearceafurile de bumbac

Când un client intră în salonul de masaj și vede un pat acoperit doar cu un cearceaf de unică folosință, acesta se poate simți ca și cum ar fi venit la un examen medical. Patul din salonul de masaj ar trebui să fie imaginea incontestabilă a comfortului și curățeniei. O pătură moale, un cearceaf de bumbac alb pufos, și de asupra un cearceaf de unică folosință, este imaginea ideală.

2. Cearceafurile de unică folosință

Cearceafurile de unică folosință sunt realizate dintr-un material plăcut, neted și moale la atingere. Desigur, puteți pregăti un cearceaf de bumbac pentru fiecare client și le puteți spăla după utilizare, însă, din punct de vedere practic, produsele de unică folosință câștigă cu siguranță. Acestea protejează patul și alte echipamente de ulei, transpirație și solzii de piele moartă.

Cearceafuri de unică folosință, din material nețesut, potrivite pentru masa de masaj

3. Tetierele de unică folosință

Tetiera și deschiderea pentru față a patului de masaj se confruntă cu diverse probleme sub formă de transpirație, sau machiaj de pe fețele clienților. Această parte extrem de expusă a patului, merită o protecție suplimentară. Iar din punct de vedere al clientului, este de asemenea mai plăcut, să stea cu fața pe o tetieră de unică folosință fină, decât direct pe tapițeria patului.

4. Cilindrul

Cilindrul, sau semicilindrul, s-ar putea să nu i se pară maseurului un echipament indispensabil, până în momentul în care întâlnește un client care solicită ca picioarele sale să fie poziționate mai sus în timpul masajului. Fiecare persoană are un bazin ușor diferit, la fel și forma picioarelor. Există tipuri de clienți care se simt foarte inconfortabil, dacă picioarele lor nu sunt susținute de un cilindru sau semi-cilindru , iar în acest caz nu se pot bucura pe deplin de masaj.

5. Dezinfectanții

Necesitatea dezinfectării în unitățile de îngrijire a corpului uman este indiscutabilă. Este important însă, să alegeți un tip de dezinfectant, care nu doar că îndeplinește cerințele de igienă și, prin urmare, este eficient împotriva majorității agenților patogeni, dar, de asemenea, nu deteriorează tapițeria patului de masaj.

Nu ar trebui să uităm nici de dezinfectarea picioarelor. În ciuda precauției și igienei, bolile fungice sunt deosebit de periculoase atunci când vizităm piscine, sau centre wellness. Vara, oamenii merg adesea în papuci, sau sandale, iar picioarele sunt prăfuite. Chiar și scamele de pe șosete pot face munca maseurului incomodă.

6. Uleiul de masaj neutru

La prima lectură sună ridicol, așa este? La urma urmei, ce fel de salon de masaj ar fi dacă nu s-ar găsi ulei de masaj în el? Dar accentul este pus pe cuvântul neutru.

Ulei de masaj Tomfit și cilindru pentru sprijinul picioarelor

Doriți ce este mai bun pentru clienții dvs. și cumpărați uleiuri de masaj potrivite pentru o varietate de ocazii - cu rozmarin pentru picioarele obosite, cu arnică pentru mușchii dureroși, cu lavandă pentru a relaxa mintea... Dar uitați de clienții, pe care îi deranjează diferite mirosuri, sau arome, sau de cei care au pielea sensibilă cu tendință la reacții alergice.

Acestui tip de clienți, trebuie să le puteți oferi un ulei de masaj neutru, fie el mineral sau vegetal.

7. Prosoape și prosoape de baie

Nu există niciodată suficiente prosoape de diferite dimensiuni. Unii clienți sunt atât de friguroși, încât trebuie să le acoperiți literalmente, fiecare centimetru al corpului.

Dacă aveți la îndemână prosopul potrivit, veți rezolva majoritatea problemelor legate de asigurarea comfortului clientului, acoperirea acestuia, ștergerea uleiului de pe corpul clientului, protejarea lenjeriei intime a clientului, protejarea patului de masaj, sau a scaunului. Da, prosoapele de unică folosință, din hârtie, sunt practice. Dar ștergerea corpului clientului cu acestea, după efectuarea masajului, nu este cel mai plăcut sentiment pentru client. Dacă nu ștergeți uleiuri colorante explicit (cum ar fi sunătoarea), alegeți mai bine un prosop moale.

8. Șervețele și prosoape de hârtie

Fie că este vorba despre ulei vărsat, apă din difuzorul de arome, sudoarea de pe frunte sau ceara de la lumânări, prosoapele de hârtie elimină instantaneu urmele oricărui accident în salonul de masaj.

În timpul masajului, adesea, clienților li se relaxează cavitățile și simt nevoia să își sufle nasul. Oferiți-le șervețele de hârtie fine și igienice.

Echipament obligatoriu - prosoape și prosoape de hârtie

9. Îmbrăcăminte și șlapi de unică folosință

Îmbrăcămintea de unică folosință nu este un echipament absolut necesar pentru un salon de masaj, dar mulți clienți vor fi mulțumiți atunci când nu vor risca ca propria lor lenjerie intimă să fie unsă. Clienții nu se gândesc întotdeauna la hainele potrivite pentru masaj, mai ales dacă merg la masaj direct de la serviciu.

Lenjeria de unică folosință este suficient de lejeră și permite astfel maseurului să ajungă la părțile musculare, care sunt adesea blocate de lenjeria obișnuită. Maseurul poate efectua masajul mai temeinic.

Pentru o igienă mai ușoară a spațiului de masaj, este recomandabil să le oferiți clienților papuci de schimb. Pentru ca clienții să nu fie nevoiți să meargă de la intrare către pat, sau vestiar, doar în șosete sau desculți, pregătiți pentru ei șlapi de schimb, confortabili.

10. Pătură încălzitoare

În sezonul rece, nu există nimic mai plăcut decât să te întinzi pe un pat de masaj încălzit și să-ți încredințezi mușchii obosiți în mâinile îngrijitoare ale maseurului.

Pătura încălzitoare este o investiție relativ mică, în comparație cu contribuția sa la confortul clientului. Și tocmai pentru astfel de „lucruri mărunte” le place clienților să se întoarcă la dvs. - pentru un sentiment de bunăstare, căldură și grijă.

Bonus de încheiere

Un accesoriu foarte plăcut în salonul de masaj este și încălzitorul pentru uleiul de masaj. Datorită recipientelor de schimb înlocuibile, puteți avea mai multe uleiuri de masaj gata încălzite la o temperatură confortabilă.

Uleiul de masaj încălzit își transferă căldura către mușchi imediat după aplicarea pe piele, se întinde mai bine și are o alunecare mai bună.

Puteți achiziționa toate aceste produse și, desigur, multe altele, de la noi pe velvesa.ro, așteptăm cu nerăbdare vizita dvs.

Încălzitoare pentru uleiul de masaj
Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.