Cum curățam difuzorul și lampa de aromaterapie

18.10.2023Velvesa recomandăCitire la 5 minut

Difuzoarele și lămpile de aromaterapie, merită îngrijirea noastră, astfel încât să fie funcționale cât mai mult timp și să ne aducă bucurie, relaxare și sănătate. Prin urmare, este bine să știți ce apă să folosiți în ele, cât de des să le curățați și cu ce.

Curățarea difuzorului

Aveți o apă dură?

Cât de repede se înfundă un ibric, de exemplu, depinde de duritatea apei potabile, adică de conținutul de minerale din aceasta. Și același lucru este valabil și pentru un difuzor, sau o lampă de aromaterapie.

Pentru difuzare cea mai potrivită este apa distilată, dar majoritatea oamenilor folosesc apă obișnuită de la robinet, care ar trebui să fie la temperatura camerei. Cu cât este apa mai dură, cu atât mai des va trebui să curățați difuzorul, sau lampa de aromaterapie.

Frecvența curățării

Este ideal să curățați ușor difuzorul și lampa de aromaterapie după fiecare utilizare și să efectuați o curățare mai amplă, la nevoie și în funcție de cât de des folosiți aceste accesorii. Curăţaţi difuzorul ori de câte ori observaţi o peliculă albă la suprafaţa apei, sau depuneri de calcar în rezervorul de apă, sau formarea unei pelicule alunecoase.

De asemenea, este indicat să curățați difuzorul la schimbarea uleiului esențial, astfel încât resturile de ulei să nu se amestece și să nu-și anuleze efectele terapeutice, sau să nu creeze un parfum diferit de cel dorit.

Nu lăsați apa să stea în difuzor, deoarece aceasta încurajează formarea de calcar. După fiecare difuzare, apa rămasă trebuie golită din difuzor, evitând partea în care sunt instalate electronicele, ștergeți interiorul dispozitivului și lăsați-l deschis, să se usuce.

În cazul unei utilizări zilnice intensive, difuzorul merită detartrare și curățare majoră, cu o frecvență de la o săptămână la o lună. Același lucru este valabil și dacă nu intenționați să utilizați difuzorul pentru o perioadă lungă de timp, de exemplu în timpul verii, înainte de a-l pune deoparte, curățați-l, lăsați-l să se usuce complet și depozitați-l ferit de praf, căldură, lumina directă a soarelui și umiditate.

Cum curățăm difuzorul

Umpleți rezervorul difuzorului cu apă aproximativ pe jumătate. Adăugați aproximativ 10 picături de oțet, sau de suc de lămâie, aproximativ o linguriță. În funcție de gradul de înfundare al difuzorului, porniți-l timp de 5-15 minute.

După această procedură, goliți amestecul de curățare, sau curățați ușor difuzorul mecanic cu o periuță de dinți, sau o cârpă moale. Puteți șterge cu grijă marginile recipientului și a plăcii cu ultrasunete cu un tampon cosmetic demachiant înmuiat în oțet. La final, clătiți difuzorul cu apă curată și ștergeți.

Verificați dacă mai există depuneri în recipient. Dacă da, repetați procesul și lăsați amestecul să acționeze mai mult.

Nu uitați să ștergeți părțile exterioare ale difuzorului ca parte a acestei proceduri, îndepărtați praful și orice grăsime de pe ele.

Și lampa de aromaterapie trebuie curățată

Cum trebuie curățată lampa de aromaterapie

Amestecul de ulei și apă din lampa de aromaterapie, nu trebuie lăsat niciodată să se evapore complet. Depunerile de pe pereții recipientului de apă, trebuie curățate astfel încât să nu se ardă și să se transforme în gudron, ai cărui vapori nu sunt tocmai benefici pentru sănătate.

Este indicat să curățați lămpile de aromaterapie din ceramică, după fiecare utilizare și să nu lăsați în ele amestecul de apă și ulei. După utilizare, aruncați apa rămasă și ștergeți recipientul. Înainte de curățare, așteptați ca lampa de aromaterapie să se răcească puțin. Puteți folosi apă fierbinte, apă cu oțet sau agenți de degresare obișnuiți.

Folosiți doar mijloacele și instrumentele cu care curățați ceramica obișnuită, pentru a nu zgâria suprafața lămpii de aromaterapie. Dacă lampa de aromaterapie este complet glazată, de obicei poate fi spălată în mașina de spălat vase, la temperatură normală (nu cea mai ridicată).

O utilizare mai lungă și mai sănătoasă

Difuzorul și lampa de aromaterapie, pe care le veți îngriji și curăța în mod regulat, nu numai că vor rezista mai mult și vor funcționa fără probleme, dar aromele și vaporii produși de acestea, vor fi benefice sănătății dvs și vă vor încânta simțurile.

Utilizați întotdeauna numai uleiuri esențiale de înaltă calitate 100% naturale sau amestecurile acestora, de la un producător certificat.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.