Masajul și durerea II.: Durere după masaj - ce zici de asta? | velvesa.ro

Masajul și durerea II.: Durere după masaj - ce zici de asta?

30.8.2022AvansareCitire până la 10 minut

Clienții merg la masaj pentru a scăpa de durere. Dacă clientul are dureri semnificative după masaj, ceva nu este în regulă. Cum se poate întâmpla așa ceva? Și cum se rezolvă durerea după masaj, ce să sfătuiți clientul?

Durerea după masaj

Dacă clientul specifică o „blocare” a doua zi după masaj sau are senzații de rigiditate și dureri musculare neplăcute, pur și simplu simțindu-se mai rău decât înainte de masaj, acest lucru nu va mulțumi pe nimeni. Mai ales dacă clientul este supărat și refuză să facă față situației, trebuie doar să dea vina pe maseuza pe care o consideră a fi cauza problemelor sale. Un caz mai bun ar fi dacă clientul apelează la dumneavoastră cu încredere și vă cere sfatul.

Durerea după un masaj este adesea autoprovocată de către client

De asemenea, specificați clienților că este necesar să mențină un regim de relaxare după masaj? Și ești sigur că știu ce înseamnă asta?

Nu strică să le reamintiți clienților că organismul încă procesează masajul timp de aproximativ 24 până la 72 de ore. Dacă clientul dorește să profite la maximum de masaj și să evite durerile de cap sau blocajele musculare, ar trebui să respectate câteva principii de bază: regim adecvat de hidratare, regim de odihnă și căldură.

Un regim adecvat de hidratare va furniza organismului suficiente lichide, astfel încât să poată procesa metabolic toate impuritățile care au fost spălate în timpul masajului. În mod normal, după un masaj producția de urină crește. Băuturile dulci, alcoolice și cu cofeină după un masaj nu sunt o alegere bună. Dimpotrivă, apa pură sau minerală, sau ceaiul din plante sau fructe, precum și sucurile proaspete de fructe și legume sau apa de cocos vor ajuta organismul.

Regimul de hidratare după masaj este important

Menținerea caldă a mușchiului întins permite mușchiului să se regenereze eficientSe recomandă evitarea fluctuațiilor de temperatură, a curenților de aer și a aerului condiționat. De asemenea, ar trebui luată în considerare o vizită la o saună, o baie prea fierbinte etc.

Regimul de relaxare se aplică și activităților fizice. După masaj, clientul nu trebuie să solicite corpul cu activități fizice grele. Plimbarea sau întinderea sunt potrivite, dar spălarea ferestrelor, mutarea mobilierului sau zugravirea apartamentului cu siguranță nu aparțin de aceasta. Acest lucru este valabil și pentru mișcările bruște, pe care uneori, fără consecințe, oamenii le efectuează automat și inconștient: îndoirea capului, înclinarea rapidă la urcarea într-o mașină, ridicarea obiectelor grele sau a copiilor în brațe. Imediat după masaj, o astfel de mișcare poate duce la o accidentare.

Ce este cu durerile de după masaj?

Durerea musculară după un masaj este un lucru destul de obișnuit. Se întâmplă mai des persoanelor neinstruite și celor care nu au făcut masaj de mult. De obicei este la fel de neplăcut ca după exercițiu, dispare în două zile și clienții nu se obișnuiesc în niciun fel.

Pot exista mai multe motive pentru care un client suferă de durere după un masaj. Pe lângă nerespectarea regimului de relaxare menționat mai sus, cauza poate fi, de exemplu, ignorarea pragului de durere în timpul masajului (am specificat în articolul Masajul și durerea I.) și o problemă de sănătate despre care clientul nu știe sau despre care nu i-a spus maseurului.

Dar ce să sfătuiți clientul să scape cât mai repede de durere? Unii terapeuți mai experimentați oferă o revizuire, adică repetarea masajului, dar acest lucru se poate face doar după câteva zile, când permitem mușchilor răniți să se regenereze.

Odihna

Organismul are nevoie de timp pentru a se regenera. Odihna în pat, respirația profundă, încălzirea zonei dureroase, hidratarea și un aport crescut de minerale sunt de obicei suficiente pentru a îmbunătăți starea în decurs de una sau două zile.

Regimul de relaxare după masaj

Căldura uscată

Căldura uscată (cel mai adesea în condiții casnice termoforul, plasture cu încalzire sau perna cu încălzire electrică ) este un instrument universal pentru relaxarea musculară. De ce nu o cadă cu hidromasaj? Pentru că culcatul în apă fierbinte este plăcut și relaxant, dar porii pielii se deschid din cauza căldurii și pielea umedă se răcește rapid după baie. Exact acest efect (alternarea temperaturilor extreme) este nedorit în cazul unor dificultăți semnificative. Se recomanda mai degrabă împachetările cu sare, de exemplu cu sarea Epsom.

Cât este timpul de încălzire? De 3 ori pe zi timp de 15 minute este minimul necesar. Pe unele saltele de încălzire electrice cu opțiunea de oprire automată, puteți și adormi. Plasturiii cu încălzire sunt practici deoarece nu au nevoie de nicio unitate și încălzesc zona cu probleme timp de câteva ore.

Când să aplicați rece?

În general, frigul se aplică traumei proaspete și durerii acute cu potențial de inflamație și umflare. Dacă orice parte a corpului clientului prezintă aceste semne, acesta poate aplica și o folie de impachetare cu răcire. Cu toate acestea, nu aplicăm niciodată gheață sau alimente congelate din congelator direct pe partea afectată a corpului, le învelim întotdeauna într-un prosop, cearșaf sau cârpă. Dacă simțiți că durerea se intensifică și devine acută și fulgerătoare chiar și atunci când nu vă mișcați, luați în considerare să consultați un medic.

Cremele funcționale tratează eficient durerile musculare

Cremele funcționale

Cremele funcționale și balsamurile ca și crema tailandeză Namman Muay, Strongpower sau Balsam Tigru poate relaxa și regenera foarte eficient mușchii. Prin urmare, mulți terapeuți maseuri și fizioterapeuți le folosesc în mod obișnuit în timpul/după masaje și ca și tratamente în care au lucrat cu țesutul în profunzime și se poate aștepta o reacție dureroasă din partea clientului.

Va oferi un efect similar, de exemplu și Medistikul, care, datorită metodelor variabile de aplicare, este foarte potrivită și pentru uz casnic.

Întindere, respirație, automasaj

Întinderea ușoară până în punctul durerii cu respirația profundă poate ajuta, de asemenea, la relaxarea mușchilor. Cel mai bine ar fi combinație cu încălzirea, atunci când mușchii sunt mai întâi relaxați cu căldură și apoi întinși ușor. Dacă clientul practică orice tehnici de respirație sau meditații, acestea pot fi de mare ajutor.

Respirația profundă adecvată ajută la relaxarea mușchilor

Dacă zona dureroasă este bine localizată, auto-masajul pe perete sau pe sol o poate ameliora o minge sau un arici.

Adăugați minerale și apă

Un corp stresat de senzații de durere va aprecia o bună hidratare și o rație mai mare de magneziu, care relaxează mușchiiDe asemenea, puteți suplimenta cu potasiu, calciu și vitamine din grupa B (B6, B12 sau B-complex). Este necesar ca întotdeauna să se verifice dacă suplimentul alimentar selectat este potrivit pentru o anumită persoană, având în vedere starea de sănătate și medicamentele utilizate.

Când să contactați medicul?

Dacă starea clientul nu se ameliorează în câteva zile sau chiar dacă durerea se intensifică sau devine acută și fulgerătoare chiar și în repaus, fără mișcare, febră, paralizie a degetelor sau membrelor sau probleme cu urinarea, este cu siguranță timpul să consultați un kinetoterapeut sau medic.

Ca maseur sau terapeut, ați experimentat situații în care un client a avut dureri mari după masaj? Cum ați gestionat situația?

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.

Acest site utilizează cookies, pentru a vă putea oferi cea mai plăcută experiență ca utilizator. Mai multe informații