Răceală? Vezi ce anume de la velvesa, te poate ajuta

26.2.2024Velvesa recomandăCitire la 4 minute

Răceala, viroza și tusea sunt tovarăși neplăcuți. Sunt greu de evitat, mai ales în timpul schimbărilor bruște de vreme și în timpul iernii uscate. Deși Velvesa este un e-shop dedicat masajului, oferim multe produse, care pot ajuta eficient în bolile respiratorii. În articol, veți găsi și sfaturi simple pentru ameliorarea răcelilor, virozelor și a tusei.

Ajutor în caz de răceală

Baia picioarelor în apă fierbinte

O metodă clasică, dovedită, a bunicilor noastre, care încălzește rapid și ameliorează răceala. Veți obține efecte și mai bune, dacă îmbogățiți apa fierbinte cu sare de mare sau de magneziu și ulei de magneziu.

Umpleți ligheanul cu cea mai caldă apă pe care o poți suporta, ar trebui să ajungă deasupra gleznelor. Se amestecă în apă aproximativ o jumătate de cană de sare de baie și o jumătate de linguriță de ulei de magneziu. Înmuiați picioarele cel puțin 10-15 minute, dacă apa se răcește, adăugați apă fierbinte. După baie, uscați-vă bine picioarele, tratați-le cu cremă și păstrați-le calde. Puteți repeta baia de 1-2 ori pe zi până când simptomele răcelii dispar.

Eliberați căile respiratorii

Poți ameliora răcelile, durerile de cap și de sinusuri foarte rapid, cu ajutorul aromaterapiei. Aplicați câteva picături de ulei esențial în difuzor sau utilizați direct un odorizant natural de cameră.

Atunci când sunteți răciți, alegeți direct amestecuri special concepute pentru problemele căilor respiratorii, sau uleiuri esențiale individuale și combinațiile acestora, de exemplu eucalipt, lămâie, lavandă, niaouli, pin, mentă, brad, molid, jneapăn, camfor, ghimbir și cimbru roșu.

Un ajutor practic în caz de răceală, atunci când călătoriți, sunt balsamurile și cremele în ambalaj mic, pe care le puteți avea la dvs tot timpul și le puteți folosi la primele semne ale răcelii, sau chiar ca prevenție. Aplicați-le pe tâmple, sub nas, pe piept și pe spate, chiar și noaptea.

SFAT: Dacă nu doriți să se simtă mirosul acestora, aplicați o cantitate mică de balsam în palme, încălziți-l prin fricționarea palmelor, apropiați palmele de nări și inspirați adânc, timp de câteva minute.

Cunoscutul balsm de tigru roșu, are și o variantă albă, care este potrivită tocmai pentru problemele căilor respiratorii. De asemenea, unguentul Strongpower Magic în ambalaj mic, practic, va împrospăta și relaxa într-un mod plăcut tractul respirator.

Readuceți căldura în corp

Când răcim, pierdem literalmente căldură și este bine să facilităm procesele de vindecare ale organismului prin furnizarea de căldură suplimentară.

Câteodată nu este suficient să ne îmbrăcăm gros, sau să facem un duș fierbinte, în aceste cazuri poate fi de ajutor o saltea încălzitoare sau pătură, eventual săculețe încălzitoare mai mici, pentru încălzirea mâinilor, picioarelor, zonei lombare, sau cervicale, cum ar fi pernița naturală cu sâmburi de cireșe, sau săculețul cu gel.

În cazul tusei uscate, vă puteți face și o compresă cu ulei, pentru a susține expectorația. Pe o compresă din bumbac aplicați ulei încălzit la o temperatură plăcută, puneți compresa pe piept, eventual și pe spate, acoperiți cu o pungă, sau folie, peste care puneți un prosop încălzit, o pătură, sau și mai bine cu un termofor cald cu nămol de turbă. Lăsați compresa să acționeaze timp de jumătate de oră, până la o oră și puteți repeta această procedură până la 2-3 ori pe zi.

Treceți la categoria grea

Biolampa este încă o noutate necunoscută pentru multe persoane. Ajută nu numai la vindecarea rănilor, cicatricilor, întinerirea pielii, ci și la răceli și probleme ale sinusurilor. Încălzirea cu biolampă este plăcută, nedureroasă și vă ocupă doar câteva minute pe zi, sunt suficiente 2 x 5 minute, cu un interval de o oră, de 2-3 ori pe zi. Nu trebuie să vă uitați la ceas, biolampa are un cronometru încorporat, care vă va anunța printr-un bip, de trecerea fiecărui minut.

Să fiți sănătoși, iar în cazul în care sunteți răciți, noi vă dorim însănătoșire grabnică și să fiți în formă în cel mai scurt timp posibil.
Echipa velvesa

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.