Maderoterapia

Maderoterapia este un masaj dinamic în cadrul căruia se foloses accesorii din lemn de formă anatomică – role, raclete și ventuze. Masate sunt în special zonele problematice ale corpului, unde se acumulează adesea grăsime subcutanată, se formează celulita și pielea este flască.

Rolele și accesoriile din lemn pentru maderoterapie sunt cele mai eficiente, atunci când se află în mâinile unui profesionist experimentat, dar sunt potrivite și pentru utilizarea acasă, pentru automasajul zonelor problematice.

Cel mai avantajos este să achiziționați rolele împreună cu alte accesorii pentru maderoterapie, la set.

Formele rolelor sunt adaptate efectului așteptat de la acestea în timpul tratamentului prin maderoterapie. Maderoterapia începe cu accelerarea blândă a circulației sanguine, pe zona masată a corpului, cel mai adesea cu rola semicilindrică. Ulterior țesutul este prelucrat cu role dințate, sau role cu discuri, eventual cu centura de masaj, continuându-se până în adâncimea țesuturilor prin masajul cu rola cu bile, sau cuburi, cu jumperul, sau ciuperca. Faza de încheiere a masajului de maderoterapie, este netezirea și întinderea pielii, în direcția fluxului limfatic, cu ventuzele de lemn și racleta.

Maderoterapia își are originile în țările orientale, dar forma modernă i-a fost oferită în America de Sud, în Columbia și Brazilia. Cuvântul „madera“ înseamnă lemn în limba spaniolă, iar maderoterapia este așadar „terapie cu lemn“ , sau masaj cu lemn. Datorită efectelor sale, această tehnică este numită și “body sculpting treatment”, terapie pentru modelarea corpului.

Acest tip de masaj se concentrează în special pe îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul pielii și îmbunătățirea fluxului limfatic, ceea ce în combinație cu repetarea regulată a acestui tip de masaj, are efecte vizibile, sub forma unui corp mai suplu și a pielii întinse, cu o nuanță uniformă. În afară de beneficiile masajului clasic, așadar, maderoterapie are suuces în modelarea corpului, descompunerea grăsimii subcutanate și reducerea vizibilității celulitei.

Avantajele maderoterapiei:
  • un corp mai suplu și bine conturat,
  • piele fină și întinsă,
  • uniformizarea tonului pielii,
  • îmbunătățirea structurii pielii,
  • semne mai puțin vizibile de celulită și vergeturi,
  • îmbunătățirea fluxului limfatic,
  • efect pozitiv asupra metabolismului și a sistemului limfatic,
  • reducerea stresului.

Cum decurge maderoterapia?
O ședință durează 30-45 de minute și se recomandă cel puțin 10 ședințe consecutive într-un ciclu, fie zilnic, fie tot a dou-a zi (de 3x pe săptămână). Deja după primele trei ședințe, majoritatea clienților sesizează rezultate vizibile. Numărul de ședințe într-un ciclu și numărul necesar de cicluri, este o problemă individuală.

Mai multe despre maderoterapie puteți afla din articolul din Revista Maser.

ascunde descrierea
33 produse corespund criteriilor solicitate
FILTREAZĂ
FILTRU
Anulează filtrul

33 produse corespund criteriilor solicitate